Lan'ımdaki başka bir Ubuntu makinesine SSH üzerinden bağlanabilirim. Her iki bilgisayarda da yükledim openssh sunucusu ancak başka bir Ubuntu bilgisayarından SSH üzerinden bilgisayarıma bağlanamıyorum ve bu hatayı aldım:
Ana bilgisayar anahtarı doğrulaması başarısız oldu...
"Ana bilgisayar anahtarı doğrulaması başarısız oldu" şu anlama gelir: ev sahibi uzak ana bilgisayarın anahtarı değiştirildi.
SSH, uzak ana bilgisayarların ana bilgisayar anahtarlarını ~/.ssh/known_hosts. Bu metin dosyasını el ile düzenleyebilir ve eski anahtarı kaldırabilirsiniz (hata iletisinde satır numarasını görebilirsiniz) veya
Ekleme istemi ana anahtarına etkileşimli erişiminizin olmadığı belirli uzak / komut dosyası durumlarında çalışıyorsanız, bu gibi geçici bir çözüm bulun:
Ayrıca bazen seri konsolda çalışırken, daha sonra ayrıntılı modda yukarıdaki komutu kontrol ederken durum söz konusudur -v sana göstereceğim /dev/tty var olduğu sürece yok.
ssh -v user@hostname
Yukarıdaki durumda sadece kaldırın /dev/tty ve sembolik bir bağlantı oluşturun /dev/ttyS0 -e doğru /dev/tty.
rm /dev/ttyln -s /dev/ttyS0 /dev/tty
Alternatif olarak şunları ekleyin id_rsa.pub uzak konuma, bu nedenle parola sorulmaz ve oturum açma erişimi elde edersiniz.
Ssh bağlanmaya devam etmek istediğinizi onayladığında sadece "evet" girmeniz gerekebilir.
Feryat gibi.
The authenticity of host 'xxx' can't be established.ECDSA key fingerprint is yyy.Are you sure you want to continue connecting (yes/no)? yesWarning: Permanently added 'xxx' (ECDSA) to the list of known hosts.Enter passphrase for key '/Users/ysy/.ssh/id_rsa':
Ardından şifrenizi girin.
Lütfen "Bağlanmaya devam etmek istediğinizden emin misiniz (evet / hayır)? evet". Evet girmelisin, girmemelisin.
Eh, sadece ikinci ubuntu'nun şifre ile değil, anahtarla bağlantı gerektirmesi nedeniyle.
Kullanmanızı öneririm sudo dpkg-reconfigure openssh-server bilgisayarınızda ve sonra düzgün çalışması gerekir. Openssh yapılandırmasını sıfırlar ve varsayılan parola kimlik doğrulamasına geri dönmelidir.
İkinci olasılık, PC'nizde diğer ubuntu'nuz için zaten bir anahtar olması ve artık tanınmayacak şekilde değişmesidir. Bu durumda, dosyayı düzenlemeniz gerekir .ssh/authorized_keys ubuntu'nuzu tanımlayan sorunlu satırı kaldırmak için.
Sadece bana attığı hata mesajına baktım ve bu komutu ana bilgisayar listesinden kaldırmak için çalıştırmamı söyledi. Bundan sonra aşağıdakileri yaptım:
ssh-copy-id HOSTNAME
Sunucuya ssh yapabilene kadar oradan gelen istemleri takip ettim.
Anahtarınızı şu şekilde değiştirmelisiniz: Verdiğiniz hatadan hangi ana bilgisayar anahtarının değiştiğini bulun örneğin: /Users/user-name/ dosyasında ECDSA anahtarını rahatsız etmek.ssh / known_hosts: 5saıd 5. anahtar değiştirildi, bunu yapın:
sed -i '5d' ~/.ssh/known_hosts
Lütfen dikkat: root olmanız veya sudo ayrıcalığına sahip olmanız gerekir.