Son zamanlarda Ubuntu'ma yeni bir sabit disk taktım 10.0.4>> kutucuk. Diski biçimlendirmek için Sistem - Yönetim - Disk Utillerini kullandım (ext4 dosya türü) - ancak bir bölüm oluşturmadım (bu tavsiye edilir mi?).
Sürücüyü / mydata olarak manuel olarak monte ettim.
Makinenin başlangıçta / yeniden başlatıldığında cihazı otomatik olarak monte etmesini istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
[[Güncelleştirme]]
Bu, çalıştırmanın çıktısıdır sudo fdisk -l sistemimde:
Ardından yapılandırma düğmesiyle "montaj seçeneklerini düzenleyebilirsiniz", montaj noktanızın hedefini belirtmekten çekinmeyin ve otomatik olarak / etc / fstab dosyasına kaydedilir
Not: bu nofail bu bağlama noktası mevcut değilse sistemin askıda kalmamasına neden olan seçenek, USB, NFS vb. Gibi önyüklemede erişilemeyen olası dosya sistemi durumunda yararlı olabilir.
Fstab dosyası, sistemin hangi sürücülerin monte edileceğini (veya en azından nasıl monte edileceğini) bilmesini sağlar.
sudo edit /etc/fstab
sonra bunun gibi bir satır ekleyin:
/dev/sdb1 /mydata ext4 defaults 0 0
Elbette, değerleri gerçek konumlarınıza uyacak şekilde değiştirin:
/dev/sdb1 takmak istediğiniz disk için aygıt ve bölüm olmalıdır.
/mydata onu monte etmek istediğiniz yer.
ext4 kullandığı dosya sistemi türüdür. Emin değilseniz, sorun mount bağımsız değişkensiz komut sürücü monte edildiğinde (manuel olarak monte etseniz bile), dosya sistemi türünü size söyleyecektir. (12.04'te basitçe yazabilirsiniz auto başlangıçta sizin için dosya sistemini belirler)
Diğer değerler (defaults 0 0) onlara gösterdiğim gibi iyiler.
Daha fazla bilgi edinmek isterseniz, okuyabilirsiniz man fstab.
Bu, / dev/hda2 adresinde bulunan aygıt / bölümün ext2 dosya sistemini kullanarak /myfiles'a monte edileceği, varsayılan bağlama seçeneklerinin olduğu ve damping ve hata denetimi etkin olmadığı anlamına gelir.
Basit ve kendini açıklayıcı bir GUI kullanmak isteyen tembel ve temkinli olanlar için adında bir araç var Depolama Aygıtı Yöneticisi (pysdm). Buradaki öğretici, temel olarak bu iş parçacığındaki diğer cevapların önerdiği ile aynı şeyi yapacaktır, ancak araç bunu birkaç tıklamayla gerçekleştirecek ve yapılandırmaları fstab yapılandırma dosyasına manuel olarak girmeye gerek duymayacaktır.
sudo apt-get install pysdm(Ubuntu) veya sudo yum install pysdm(Fötr şapka)
Hiçbir şey ters gitmemeli, ama her ihtimale karşı, fstab conf'u yedekleyin: sudo cp /etc/fstab /etc/fstab.old
Şimdi Depolama Aygıtı Yöneticisini çalıştırın ve tercih ettiğiniz bölümü seçin, "Asistan" ı tıklayın;:
EXT4 bölümünün otomatik montajı için PySDM yardımcısı ayarları:
NTFS bölümünü otomatik bağlama için PySDM yardımcısı:
Yeniden başlat ve senin olduğunu gör sürücü artık otomatik olarak monte ediliyor.
Asistan ayarları hakkında daha fazla bilgiyi şu adresten edinebilirsiniz bu makale süreci ayrıntılı olarak açıkladığı gibi cevabım buna dayanıyor.
Ubuntu arşivlerinden bir nedenden dolayı kaldırıldı:
lütfen Pysdm'yi Ubuntu depolarından kaldırın. Modası geçmiş (Haziran 2006'dan beri güncellenmedi!!), adamcağız (https://bugs.launchpad.net/ubuntu /+ kaynak/pysdm), uuıd'leri işlemez (şu anda desteklenen tüm Ubuntu sürümlerinde fstab standardıdır!!!) ve zaten Debian depolarından kaldırıldı.
Bölümlemek istemiyorsanız veya bunu karşılayamıyorsanız, aygıtları veya diskleri monte etmek veya sökmek için udisk'leri kullanabilirsiniz. Örneğin, etiketinizi yeniden adlandırırsanız, diğer kimlik yöntemleri değişebileceğinden, UUID yöntemi en kararlı yöntemdir.
12.04’te bir disk yardımcı programı var… bir göz atın, versiyonunuzda bir tane bulabilirsiniz. Bu, başlangıç için bir tane olan bir bölüme bağlama seçeneğini düzenlemenizi sağlar