Bir programın bağlantı noktasını dinlediğinden şüpheleniyorum. 8000 makinemde.
Aşağıdaki komutu çalıştırdığımda bu hatayı alıyorum:
> python -m SimpleHTTPServer# Lots of python errorsocket.error: [Errno 98] Address already in use
Başka bir bağlantı noktası kullanırsam (8000 varsayılan değerdir), web sunucusu iyi çalışır.
Eğer kaçarsam wget localhost:8000 komut satırından döndürür 404 Not Found.
Hangi programın bağlantı noktasını dinlediğini bulmak için ne yapabilirim (veya hangi araçlar kullanılabilir) 8000 ve oradan bu programın yapılandırıldığı yer?
İçinde görebilirsiniz lsof (Açık Dosyaları Listele) java olduğunu, bu da yardımcı olmaktan daha az. Koşu ps PID ile komutanın CrashPlan olduğunu hemen görebiliriz.
tanım socklist tüm açık soketlerin, numaralandırma türlerinin, port, inode, uıd, pıd, fd ve ait olduğu programın bir listesini veren bir Perl betiğidir.
PC'nizde hangi bağlantı noktalarının açık olduğunu bilmek gerçekten önemlidir, bu sadece Linux için değil, diğer işletim sistemleri için de yararlıdır, Linux'un hangi bağlantı noktalarının açık olduğunu kontrol etmek için birçok aracı vardır, en yaygın olanı bir komut satırı aracı olan nmap'tir, aynı zamanda grafiksel bir ön uç da vardır bu yolu tercih edersen onun için.1
yüklemek için tuşuna basmanız yeterlidir Ctrl+Alt+T terminal'i açmak için klavyenizde. Açıldığında, aşağıdaki komutu çalıştırın:
sudo apt-get install nmap
Nmap ve diğer yardımcı programlar hakkında daha fazla bilgi için şu adrese gidin: Burada