Bir hfsplus dosya sistemini bir Xubuntu 12.04 vm'ye (çekirdek sürüm 3.2.0-23-jenerik) monte etmeye çalışıyorum ama yazdığımda mount -o remount,rw /dev/sdb3
komut satırında döndürür not mounted or bad option
. Herhangi bir yardım takdir edilecektir.
Doğru sözdizimi şöyledir:
sudo mount -o remount,rw /partition/identifier /mount/point
Nerede mount/point
oluyor /partition/identifier
aşağıdaki komut listesine göre "mountpoint ilgili s :
mount -v | grep "^/" | awk '{print "\nPartition identifier: " $1 "\n Mountpoint: " $3}'
Örneğin, yukarıdaki komutun bunu verdiğini söyleyin:
Partition identifier: /dev/sda1 Mountpoint: / Partition identifier: /dev/sda2 Mountpoint: /bootPartition identifier: /dev/sda3 Mountpoint: /test
Aşağıdaki doğru sözdizimi olacaktır. (Zaten monte edilmişse, sökerek başlarız.)
sudo umount /testsudo umount /dev/sdb3sudo mount -t hfsplus -o rw,remount -force /dev/sdb3 /media/untitled
busybox / android kullanıcıları için:
Garip bir şekilde, buna ihtiyacım vardı. eklemek 'remount' ve 'rw' arasında bir boşluk (normal kullanımın aksine):
mount -o remount, rw /
yoksa işe yaramazdı.
Bu (bkz: yorum) hemen hemen hiç durum GÜNCELLEMESİ: görünüyor. Hangi busybox sürümünü + android sürümünü çalıştırdığımdan emin değilim. Hala karşılaşan olursa diye bunu burada bırakacağım.
Koşma dmesg | grep hfs
dosya sisteminin yanlış takıldığını gösterdi, bunu kullanarak onarabildim
fsck.hfsplus /dev/sdb3/
Öncelikle NTFS sorunlarını düzeltelim (Ubuntu / Windows çift önyükleme kurulumunuz varsa)
sudo ntfsfix /dev/sda7
Montajdan önce bir Dizine (klasöre) ihtiyacımız var.
mkdir ~/Desktop/disk
Şimdi bölümü monte edin
sudo mount /dev/sda7 ~Desktop/disk
Bu durumda "sda7" bölüm adıdır.Şimdi bölümden okuyup bölüme yazıyorsunuz.
Ben sahibim Dragonboard 410cÜzerinden bağlanıyorum adbFiziksel sdcard'ı RW olarak monte etmek istedim.aşağıdakiler benim için işe yaradı.
adb rootadb shellsumount -o remount,rw /storage/sdcard1 /storage/sdcard1
Bu yüzden şimdi rw modunda şu şekilde erişebiliyorum /depolama/sdcard1
nb. /storage /sdcard0 öykünülmüş ve / sdcard
İlk önce sonuçları görmek ve tam erişime değiştirilmesini istediğim eşlemeyi belirlemek için mount yazdım /media/linux/OLD_PC
.
Bu, eski Windows sistem bölümümdeki dosya ve klasörlerin kilidini açmak için iyi çalıştı.
sudo mount -o remount,rw /media/linux/OLD_PC /media/linux/OLD_PC