Bir Pencere nasıl yakılır .ıso'dan USB aygıtına mı?

Ubuntu'da bir USB aygıtına bir Windows ISO yazmak istiyorum. Bunu nasıl yapacağım?

Bir Ubuntu ıso'yu bir USB cihazına nasıl yazacağımı biliyorum, ancak bir Windows ISO ile aynı değil.

UNetbootin çalışmalı: http://unetbootin.sourceforge.net/

Ya da azar azar kopyalamayı deneyebilirsiniz:

1. >>USB aygıtını takın ve Disk Yardımcı Programı'nı açın (10.10 ve daha eski sürümlerde, Sistem Yönetimi Disk Yardımcı Programı'nda).
  2. Programın solundaki listeden USB aygıtını seçin ve nereye monte edildiğini tespit edin: /dev/sd[1 letter][optionally 1 number]. Örneğin, /dev/sdc veya /dev/sdc1.
  3. USB aygıtının takılı olmadığından emin olun (güvenli bir şekilde çıkarılmamış, ancak takılı değil) Takılı ise, aygıtın bağlantısını kaldırabilirsiniz:

sudo umount /dev/sd[1 letter][optionally 1 number]
  4. Varsayarsak .ıso dosyası ana klasörünüzdedir, terminali açın ve yazın:

sudo dd bs=4M if=[ur .iso] of=/dev/sd[that 1 letter]

Örnek:

sudo dd bs=4M if=windows7.iso of=/dev/sdc

Ve bitmesini bekleyin. ("Bs = 4M" biti isteğe bağlıdır, sadece daha hızlı hale getirir.)

1. USB aygıtını takın ve gparted'i çalıştırın.

2. GParted penceresinin sağ üst köşesindeki listeden USB aygıtını seçin ve nereye monte edildiğini tespit edin: /dev/sd[1 harf] (benimki öyleydi /dev/sdc).

3. USB aygıtının takılı olmadığından emin olun (sağ tıklayın ve bağlantıyı kaldır'ı seçin).
  4. sudo dd if=[PATH TO YOUR .iso FILE] of=/dev/sd[THAT 1 LETTER]

Benim durumumda: sudo dd if=/home/downloads/windows7.iso of=/dev/sdc

Dd'yi su veya sudo olarak çalıştırmalısınız. Gparted'in de su gerektirdiğini, ancak şifreyi sormak için genellikle gksudo'yu kullanacağını belirtmek gerekir.

Bu, alan teşhisi için gparted'i kalıcı bir liveboot usb'deki başlatıcıya kilitleyebileceğiniz anlamına gelir.

UEFI ile önyükleme yapıyorsanız (BIOS veya UEFI ile BIOS uyumluluk modu (aka CSM) değil) ihtiyacınız olan tek şey GParted ve bir dosya yöneticisidir.

Bunun çalışması için UEFI önyüklemesi için ISO yapılandırılmalıdır. Bunu hem Windows 8.1 hem de Ubuntu 14.04 ile başarıyla yaptım, ancak başka bir işletim sistemi için kefil olamıyorum. (Düzenleme: Bunu Windows 10 ile başarılı olmadan denedim. Nedenini bilmiyorum ama Winusbname işe yaradı, bu yüzden daha fazla araştırmadım.)

UEFI bellenimi için önyüklenebilir bir USB sürücü oluşturmak için yaptığım şey budur:

1. GPT bölüm tablosu oluşturma USB sürücünüzde. Gparted'de "Aygıt" ı ve ardından "Bölüm tablosu oluştur" u seçin...". Açılır menüden gpt'yi seçin.
  2. USB sürücüsündeki bir bölümü FAT32'YE biçimlendirme GParted kullanarak. Tüm UEFI uyumlu yazılımlar FAT12, FAT16 ve Fat32'yi desteklemelidir, bu nedenle bunlardan herhangi biri iyi olmalıdır, ancak NTFS çalışmaz.
  3. USB sürücüsünü takma oluşturduğunuz bölümdeki dosya sistemine erişebilmeniz için diğer harici depolama birimlerinde yaptığınız gibi.
  4. ISO'YU bağlama içindeki dosyalara erişebilmeniz için USB sürücüsüne eklemek istiyorsunuz.
  5. Şimdi, dosya yöneticinizde (Nautilus veya her neyse) hem ISO hem de USB sürücüsüne dosya sistemi olarak erişebildiğinizde tüm dosyaları kopyalayıp yapıştırın ıso'dan USB sürücüsüne.
  6. Bölüme 'önyükleme' bayrağını ekleyin dosyaları oluşturdunuz ve eklediniz. Gparted'de bölüme sağ tıklayın, "bayrakları yönet" i seçin ve ardından "önyükleme" seçeneğini işaretleyin.

(Bunu test ederken, önyükleme bayrağını ayarladıktan sonra USB sürücüsünü artık bağlayamadım. Nedenini bilmiyorum ama GParted hala görebiliyordu ve sonuç hala önyüklenebilir bir USB sürücüydü, bu yüzden sanırım gerçekten önemli değil.)

1. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve USB sürücüsünden önyüklemeyi seçin.

Bir kez daha: Bunun çalışması için bilgisayarınızın belleniminin UEFI uyumlu olması ve ıso'nun UEFI önyüklemesi için hazır olması gerektiğini lütfen unutmayın.

ISO'DA bir EFI dizini bulursanız, bu genellikle iyi bir işarettir.

Şu anda UEFI önyüklemesi kullanıp kullanmadığınızı görmek için şunu çalıştırın sudo efibootmgr -v bir terminalde. Bir dizi önyükleme seçeneği listeliyorsa, gitmeye hazırsınız demektir. BIOS uyumluluk modunu kullanıyorsanız, bunun gibi bir şey görürsünüz:

Fatal: Couldn't open either sysfs or procfs directories for accessing EFI variables.Try 'modprobe efivars' as root.

UEFI hakkında daha fazla bilgi için lütfen konuyla ilgili bu mükemmel makaleyi okuyun: https://www.happyassassin.net/2014/01/25/uefi-boot-how-does-that-actually-work-then/

Ayrıca, Ubuntu'nun Güvenli Önyükleme etkinken çalışacağını sanmıyorum, bu nedenle UEFI önyüklemesini Ubuntu ile kullanabilmek için bunu devre dışı bırakmanız gerekecek.

Windows ıso'yu USB'ye yazmak için Ubuntu kullanıyorsanız şunları kullanabilirsiniz Winusbname. Unetbootin, Windows Iso'larla çalışmaz. Yalnızca Linux dağıtımlarını destekler.

Ancak, Winusb'yi mevcut Ubuntu sürümlerine yüklemek kolay bir iş değildir. Bundan daha fazlası WinUSB, bootloader kurulumunuza müdahale edebilecek eski GRUB bağımlılıklarına sahiptir, bu nedenle bir önyüklenebilir olmayan Ubuntu. Ubuntu'dan kurtulmak için bir Windows USB yapıyorsanız, bu büyük bir sorun olmamalı. Ama bu garanti edilmez ya.

Şu anda bir işletim sistemini önyüklemek için iki yöntem vardır. EFI yükleme ve MBR yükleme. Hangisinin sizin için uygun olduğu PC / anakart özelliklerine bağlıdır. Yukarıda belirtilen önyükleme yükleme yöntemlerinin her biri için önyüklenebilir bir USB oluşturma yöntemi aşağıda açıklanmıştır Ubuntu ile Windows önyüklenebilir bir USB çubuğunu nasıl oluşturabilirim?

WinUSB yalnızca mbr'yi önyüklenebilir USB sürücüsü yapabilir.

Kullanabilirsiniz WinUSB windows ıso'yu pendrive'a yazmak için.
Ek ayrıntılar ve Ubuntu paketleri bulunabilir burada

Not: -Yazmak için en az 4 GB pendrive'a ihtiyacınız var windows 7 iso

Adında bir araç var. Çoklu Sistem bir USB sürücüsünü önyüklenebilir hale getirebilir ve çeşitli işletim sistemlerini önyükleyebilir - diğerleri arasında Windows XP, Vista ve Seven desteklenen (programın sayfaları yalnızca Fransızca; programın kendisi yerelleştirilmiştir). Bu aracı kullanarak WinXP ınstall Iso'yu bir USB flash diskten önyükleyebildim.

Windows Cd'sinin bir yüklemek CD, kullanılabilir bir "canlı" dağıtım değil.

Çok basit...Adım adım ilerleyeceğiz: power ıso'yu kullanma:

1. Power ıso'yu indirin ve yükleyin.
  2. Power ıso'yu açın.
  3. Araçlar üzerine tıklayın ve ardından önyüklenebilir USB sürücü oluşturun.
  4. Yönetici olarak çalıştır isteyebilir. ardından yönetici olarak çalıştırmasını sağlayın.
  5. Şimdi kaynak görüntü dosyasına göz atın.
  6. Hedef USB sürücüsünü seçin ve başlat'ı tıklatın.
  7. bitti. önyüklenebilir usb'niz, önyüklenebilir USB'den bir işletim sistemi yüklemeye hazırdır.

NOT: pendrive 4GB veya daha fazla olmalıdır.

Windows'dan unetbootin kullanmayı deneyin ve bir linux dağıtımından terminal'de bu komutu kullanın (bu benim için işe yaradı, ancak flash sürücünün içeriğini kaybedeceksiniz, bu yüzden bir kopyasını alın):

sudo dd if=<ISO_FILE> of=/dev/sd<FLASH_DRIVE_ID>

Bu sorunun biraz modası geçmiş olduğunu biliyorum, ancak tamamlanma uğruna bir flash sürücüde ıso yazmak için modern bir standart Ubuntu GUI uygulamasına bir bağlantı ekliyorum: Disk Oluşturucu.

Ubuntu monte edebilir.Natty'deki Nautilus'tan ıso dosyaları.

İçeriğini kopyalamayı denediniz mi?ıso istenen USB sürücüsüne mi?

Oradan, PC'nize USB'den herhangi bir sorun yaşamadan önyükleme yapmasını söyleyebilmelisiniz.

Bu işe yaramazsa kullanabilirsiniz UNetBootin kopyalamak / yakmak için.ıso'dan diske.

Bu blog yazısı Bunun nasıl yapılacağını açıklar.

Bu neden kopya olarak işaretlendi? Bağlantılı soru bundan neredeyse 2 yıl daha yeni.

Komut satırını kullanarak en iyi cevapları burada [serverfault] adresinde bulabilirsiniz (How to make Windows 7 USB flash install media from Linux? - Server Fault ).

@jazzpi Ve ayrıca “Cevaplar” da birisinin NTFS’DEN bahsettiği bahanesiyle Windows’a özel yaptı…