# The loopback network interfaceauto loiface lo inet loopback# The primary network interfaceauto eth0iface eth0 inet dhcp
Birisi bunu benim için düzenleyebilirse, etc / network / interfaces içeriği ayrı satırlarda olmalıdır.
Ana bilgisayarın çıktısı askubuntu.com öyleydi:
;; connection timed out; no servers could be reached.
Birkaç ay önce owncloud ve webmin'i kurdum ve bir ay boyunca sorunsuz bir şekilde kullanıyordum. Sanırım 2 ay önce bir gün elektrik kesildi ve sunucuyu düne kadar hiç açmadım. İnternet kurulumunu etkileyecek hiçbir şey yapmadım, Bu yüzden neden artık işe yaramadığından emin değilim. Ağ topolojime gelince, pc için bir pcı-e ağ kartım var. Ethernet hattı ağ kartından bir anahtara ve oradan bir modem / yönlendiriciye gider.
Bu komutun avantajı, hangi arabirimi kullandığınızı bilmek zorunda olmamanızdır (eth0? eth1? ya da belki wlan0?), localhost adreslerini veya Docker adreslerini veya VPN tünellerini vb. Filtrelemenize gerek yoktur. ve her zaman alacaksın şu anda internet bağlantıları için kullanılan IP adresi o anda (örneğin hem ethernet hem de wifi ile veya VPN ile bağlandığınızda önemlidir.).
Bu, yalnızca bazı arabirimlerde yapılandırılmış doğru bir ıp'niz olduğunu test etmeyecektir (çıktıyı ayrıştırırken olduğu gibi ifconfig ayrıca, yönlendirme tablosunu doğru şekilde kullanacak şekilde yapılandırmış olmanız.
ve bağlanmak için kullanılacak IP adresinizi alacaksınız HEDEF IP adresi ile. Varsayılan hedef şudur: 8.8.8.8 hangisi Google'ın genel DNS çözümleyicisi ve İnternet için iyi bir varsayılan.
Ancak farklı bir IP ile çalıştırırsanız:
internalip 127.2.3.4
O zaman alacaksın:
127.0.0.1
çünkü bu, bağlanmak için kullanılacak IP adresinizdir 127.2.3.4 ile geri döngü arayüzünde. Hedefiniz bir LAN, VPN veya başka bir özel ağ üzerindeyken kullanışlıdır; bu durumda, ınternet'e ulaşmak için varsayılan ıp'den başka bağlantılar için başka bir IP kullanılabilir.
Harici IP
Kontrol etmek için dış IP adresi (internet'teki sunucuların onlara bağlandığınızda gördükleri - burada açıklanan dahili IP adresinden farklı olabilir) bkz. bu cevap.
İfconfig'i -a seçeneğiyle birlikte çalıştırmanın, arabirimin bir IP'si olup olmadığına bakılmaksızın tüm arabirimleri görüntüleyeceğini belirtmeye değer olduğunu düşünüyorum.
yalnızca ifconfig çalıştırıldığında, yalnızca IP adresleri atanmış arabirimler görüntülenir.
İşte Perl kullanarak yalnızca ıp'leri görüntülemek için kullanabileceğiniz güzel bir numara.
Bu durumda, ifconfig komut IP adresini göstermedi, Ubuntu makinesinin IP adresini GUI aracılığıyla öğrenmenin çok basit ve kolay bir yolu var. Aşağıdaki adımları izleyin:
Tıklayın ağ simgesi bildirim alanında ve simgesine tıklayın Bağlantı Bilgileri.
Bu, IP adresi de dahil olmak üzere bazı bilgilere sahip bir pencere açar.
Aralarından seçim yapabileceğiniz çok iyi cevaplar var, ama işaret edeceğimi düşündüm faktör bu genellikle, ancak sistemle ilgili çeşitli gerçekleri toplamak için kukla ile birlikte kullanılması zorunlu değildir. Facter'in en büyük avantajı, tüm manipülasyonlardan tasarruf etmenizi sağlayan güzel ve temiz bir çıktı vermesidir. grep, sed, awk, cut, perl, vb. Hangi arayüzle ilgilendiğinizi size söylemeyecektir, ancak bunu biliyorsanız, aşağıdakiler size temizlemek için başka bir yol olmadan IP'yi verir:
ip var -o tüm bilgileri tek bir satıra koymanıza izin veren seçenek - bu, aşağıdaki gibi araçlarla ayrıştırmak için kullanışlıdır awk veya perl. İle birlikte -4 seçenek, yalnızca IPv4 adreslerini göreceğiz. Böylece, çıktı böyle bir şey olacaktır (not - wlan7'yi kontrol etmek istediğiniz arayüzle değiştirin):
$ ip -4 -o addr show wlan73: wlan7 inet 192.168.0.78/24 brd 192.168.0.255 scope global dynamic wlan7\ valid_lft 85654sec preferred_lft 85654sec
Gördüğünüz gibi, IP adresi çıktıdaki 4. sütun / kelimedir. Gerisi , basit ayrıştırma alıştırması seçtiğiniz aracı kullanarak. Burada python kullanıyorum:
ip -4 -o addr show wlan7 | python -c "import sys;print sys.stdin.readlines()[0].split()[3]"
Aynı şey, sadece burada dize ile <<< ve komut ikamesi $()
Şahsen, bunu benim için güzel bir işlev olarak kaydettim. ~/.bashrc yani daha az yazarak yapılır.
wlan_ip() { ip -4 -o addr show wlan7 | python -c "import sys;print sys.stdin.readlines()[0].split()[3]" }
Perl ve Ruby'nin sürümü biraz daha kısa:
$ ip -4 -o addr show wlan7 | perl -lane 'print $F[3]' 192.168.0.78/24$ ip -4 -o addr show wlan7 | ruby -n -e 'print $_.split()[3]' 192.168.0.78/24
Wireshark
Ağ analiz araçlarını kullanmaya aşina iseniz, muhtemelen ıp adresinizi almak için yapmanız gereken tek şeyin tarayıcı önbelleğini temizlemek, belirli arabirimde Wireshark capture'ı başlatmak ve http'yi aramak olduğunu biliyorsunuzdur GET paketler iletiliyor. Hedef sütunu ıp adresinizi gösterecektir
Yukarıda birçok iyi bilgi var. Bu kadar basit tutuyorum:
# what your computer thinks its ip address isfunction iplocal() { ip route get 8.8.8.8 | awk '{print $NF; exit}' # 8.8.8.8 is google dns}# what the outside world thinks your ip address isfunction ipexternal() { curl --silent http://checkip.amazonaws.com # or: http://ipinfo.io/ip}function ipinfo() { echo "local IP => $(iplocal)" echo "external IP => $(ipexternal)"}
Örnek kullanım:
> ipinfolocal IP => 192.168.1.139external IP => 76.88.85.95
‘ls’ bir dizindeki dosyaları listeler. ls -l' ayrıntılı bir liste verecektir. Belirli bir dizinin içeriğini listelemek için ls -l /etc/network’. Bir dizine geçmek ve cd / etc / network; ls -l içeriğini listelemek için. Etc/network/interfaces içeriğini okumak için (bu bir dosyadır) sudo pico /etc/network/interfaces. (‘pico’ hafif bir metin editörüdür - okuma ve temel düzenleme için iyidir ve vi den daha az korkutucudur.)