Göre bu sayfa basit görünüyor. Ancak, /etc/bind Ubuntu 12.04.3 LTS sunucusunun varsayılan kurulumunda mevcut değildir.
Peki, başka bir yazılım yüklemeden, dns'yi nasıl yapılandırabilir ve ubuntu sunucusunda dnsmasq'ı nasıl kaldırabilirim? Oldukça aşinayım sudo &amfi; nano.
Yapılandırmanız gerekir /etc/network/interfaces DNS sunucunuzu komut satırı üzerinden değiştirmek isterseniz dosya.
Böyle bir şeye benzemeli.:
# The loopback network interface auto lo iface lo inet loopback # The primary network interface auto eth0 iface eth0 inet static address 192.168.X.Xnetmask 255.255.255.0gateway 192.168.X.Xdns-nameservers X.X.X.X
Birden fazla DNS sunucunuz varsa, her biri arasına boşluk eklemeniz yeterlidir:
dns-nameservers X.X.X.X Y.Y.Y.Y Z.Z.Z.Z
Sadece Xs, Ys ve Zs'yi seçtiğiniz DNS sunucularının kendi ıp'lerinizle değiştirin ve bu yapıldığında ayarları güncellemek için bu komutu çalıştırın:
Ayrıca bir göz atın Dnsmasq - Community Help Wiki . bınd bir ad sunucusudur. Sunucunuzda ad sunucusu işlevine ihtiyacınız varsa, bir ad sunucusu yüklemeniz gerekir. Neyi başarmaya çalıştığınızı tarif edebilmeniz size yardımcı olacaktır.
Başka bir cevap hakkında yorum gönderecek temsilcim yok, ancak Nullet’in 17 Eylül 2013’teki cevabına cevaben bu benim için işe yaradı. Yönlendiricimle ilgili bir sorun olduğunu düşünüyordum (ucuz, ISS bir tane sağladı). Ayrıca dns-nameservers satırında * genel dns’nin ıp’sini kullanmanız gerektiğini de belirtmekte fayda var.* Büyük olasılıkla yönlendiricinizde bulunan dns’nin yerel adresini kullanmayın. Yönlendiricimdeki DNS’E bağlanıyordum, bilinmeyen bir nedenden dolayı sunucumla çalışmıyordu. Bunun yerine, yönlendiricimdeki DNS’İN bilgilerini nereden aldığını öğrendim ve dn’yi ayarladım