Bana aynı bilgiyi verecek bir komut arıyorum:
cat /proc/cpuinfo
GPU hariç (çip ve bellek türü, frekans).
Bana aynı bilgiyi verecek bir komut arıyorum:
cat /proc/cpuinfo
GPU hariç (çip ve bellek türü, frekans).
Doğrudan bir eşdeğer bilmiyorum, ama ıshw size istediğiniz bilgiyi vermeli, deneyin:
sudo lshw -C display
(ayrıca olmadan çalışır sudo
ancak bilgi daha az eksiksiz / doğru olabilir)
Paketi de yükleyebilirsiniz lshw-gtk
GUI almak için.
Bu tür bilgiler standart dışıdır ve bunları toplamak için kullanacağınız araçlar büyük ölçüde değişir.
Komut glxinfo
sürücüler doğru yüklenmişse, satıcı adı da dahil olmak üzere grafik işlemcisi için kullanılabilen tüm OpenGL bilgilerini size verecektir.
Saat hızı hakkında bilgi almak için standart bir araç yoktur.
aticonfig --odgc
saat hızlarını getirmeli ve aticonfig --odgt
sıcaklık verilerini getirmeli. AMDGPU-Pro'ya aşina değilim, ancak benzer bir araç mevcut olmalı.nvidia-smi
araç, saat hızları ve kullanım istatistikleri de dahil olmak üzere isteyebileceğiniz tüm bilgileri gösterecektir.Açık kaynaklı sürücüler veya Intel veya diğer GPU'lar için eşdeğer bir aracın farkında değilim, ancak donanımla ilgili diğer bilgiler şu adresten alınabilir: lspci
ve lshw
araçlar.
Komut satırında yapılan çalışmalara odaklanan bir blog yazısı burada:
http://www.cyberciti.biz/faq/howto-find-linux-vga-video-card-ram/
Cihaz kimliğini öğrenin:
lspci | grep ' VGA ' | cut -d" " -f 103:00.0
Daha sonra bu çıktıyı şu şekilde kullanabilirsiniz: lspci
yine, şekillendirme iç içe geçmiş iki komut
lspci -v -s $(lspci | grep ' VGA ' | cut -d" " -f 1)
1'den fazla GPU kartınız varsa, bunun yerine bu eşdeğer komutu deneyin:
lspci | grep ' VGA ' | cut -d" " -f 1 | xargs -i lspci -v -s {}
Sistemimden çıktı:
03:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation G98 [Quadro NVS 295] (rev a1) (prog-if 00 [VGA controller]) Subsystem: NVIDIA Corporation Device 062e Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 24 Memory at f6000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16M] Memory at ec000000 (64-bit, prefetchable) [size=64M] Memory at f4000000 (64-bit, non-prefetchable) [size=32M] I/O ports at dc80 [size=128] [virtual] Expansion ROM at f7e00000 [disabled] [size=128K] Capabilities: <access denied> Kernel driver in use: nvidia
DÜZENLEME: Şunları önleyebilirsiniz: <access denied>
ile başlatarak sudo
Böyle, (prefetchable) [size=64M)
64 MB NVİDİA kartım olduğunu gösteriyor. Ancak, bilmiyorum, daha ziyade 256 MB. Niçin? Aşağıya bakın.
En fazla bilgi ve performansı nasıl elde edeceğinizi görmek için Arch-Linux Wiki'sinde son derece kapsamlı bir makaleyi okuyun
https://wiki.archlinux.org/index.php/NVIDIA
İçin nvıdıa kullanıcıları başlangıç
nvidia-smi
(Bu, yüklü Nvıdıa sürücüleri ile çalışır, ancak açık kaynaklı 'nouveau' sürücüsünü çalıştıran sistemlerle çalışmaz).
Çıktı
Thu Dec 19 10:54:18 2013 +------------------------------------------------------+ | NVIDIA-SMI 5.319.60 Driver Version: 319.60 | |-------------------------------+----------------------+----------------------+| GPU Name Persistence-M| Bus-Id Disp.A | Volatile Uncorr. ECC || Fan Temp Perf Pwr:Usage/Cap| Memory-Usage | GPU-Util Compute M. ||===============================+======================+======================|| 0 Quadro NVS 295 Off | 0000:03:00.0 N/A | N/A || N/A 73C N/A N/A / N/A | 252MB / 255MB | N/A Default |+-------------------------------+----------------------+----------------------++-----------------------------------------------------------------------------+| Compute processes: GPU Memory || GPU PID Process name Usage ||=============================================================================|| 0 Not Supported |+-----------------------------------------------------------------------------+
Bu, 256 MB GDDR3 Grafik kartım olduğunu gösteriyor.
Şu anda, bunu Intel ve AMD / ATI GPU'lar için nasıl alacağımı bilmiyorum.
Koşmak google-chrome
ve URL'ye gidin about:gpu
.Chrome, Opengl'yi nasıl kullanacağınızı anladıysa, GPU'NUZ hakkında son derece ayrıntılı bilgiler edineceksiniz.
Çünkü böyle bir komut belirttiniz cat
CPU'lar için bu, GPU'lar için eşdeğerdir. Özellikle Nvidia kartları için. Yüklenecek Nvıdıa aygıt sürücüsü dışında herhangi bir yazılım gerektirmez.
Buradaki yol, sahip olduğum kartlar için çalışıyor. Ancak sizinki, diğerlerinin yorumlarda belirttiği gibi farklılık gösterebilir.
1. GPU
> cat /proc/driver/nvidia/gpus/0/informationModel: GeForce GTX 680IRQ: 24GPU UUID: GPU-71541068-cded-8a1b-1d7e-a093a09e9842Video BIOS: 80.04.09.00.01Bus Type: PCIeDMA Size: 40 bitsDMA Mask: 0xffffffffffBus Location: 0000:01.00.0
2. GPU
> cat /proc/driver/nvidia/gpus/1/informationModel: GeForce GTX 580IRQ: 33GPU UUID: GPU-64b1235c-51fc-d6f1-0f0e-fa70320f7a47Video BIOS: 70.10.20.00.01Bus Type: PCIeDMA Size: 40 bitsDMA Mask: 0xffffffffffBus Location: 0000:08.00.0
Nvıdıa kartları için şunu yazın:
nvidia-smi -q
klinfo
sudo apt-get install clinfoclinfo
bu bir analogdur glxinfo
ancak OpenCL için GPU kurulumum şu adreste açıklanmıştır: https://stackoverflow.com/questions/7542808/how-to-compile-opencl-on-ubuntu/33483311#33483311
Ubuntu 20.04 Ayarları -> Hakkında
Sağ üst menüye tıklayarak ayarları açabilir veya sadece yapabilirsiniz:
Yani "Grafikler" altında GPU modelimin "Quadro M1200 / PCIe / SSE2" olduğunu görebiliyorum.
nvıdıa-ayarlar
Çalışma zamanını bazı statik bilgilerle karıştırır.
Daha fazla detay: Ubuntu'nun NVİDİA ekran kartımı kullanıp kullanmadığını nasıl kontrol edebilirim?
Bunun için en iyi seçeneğin olduğuna inanıyorum neofetchcomment.
# Get neofetchsudo add-apt-repository ppa:dawidd0811/neofetchsudo apt updatesudo apt install neofetch# Run neofetchneofetch
Bu, böyle bir çıktı verir:
Bu gerçekten model ve bellek için o kadar karmaşık değil, üreticiden bağımsız olarak test ettiğim her ekran kartı için çalışan bir 1 astarı (Intel, AMD, NVİDİA):
GPU=$(lspci | grep VGA | cut -d ":" -f3);RAM=$(cardid=$(lspci | grep VGA |cut -d " " -f1);lspci -v -s $cardid | grep " prefetchable"| cut -d "=" -f2);echo $GPU $RAM
GPU= Tüm bu bit, video çipine karşılık gelen VGA için 'grep' ile filtrelenen 'lspcı' çıkışından 3. alanı kapmaktır.
KOÇ= Bu bitin yaptığı tek şey değişken ayarlamaktır cardid
ilk çıktı alanına eşittir lspci
eşleşen "VGA" ve bunu bir istek olarak besler -v
ayrıntılı çıktı lspci
bu özel için -s
cihaz, çıkışı daha fazla filtreleyerek grep
bu, kartın kendisindeki belleği içerdiğinden "prefetchable" dizesi için (çıktımızda "prefetchable olmayan" ile eşleştirmek istemediğimiz için önceki alana dikkat edin.
Intel tümleşik grafiklerde saat hızı için (İ3 ve İ5 üzerinde test edilmiştir)
komutu çalıştır sudo find /sys -type f -name gt_cur* -print0 | xargs -0 cat
Bu, İ3'ümde bulunan gt_cur_freq_mhzfile dosyasını bulmak için / sys ağacına dalar /sys/devices/pci0000:00/0000:00:02.0/drm/card0/gt_cur_freq_mhz
ve içeriği yazdırır. benim durumumda son derece hafif yük altında olan 350
bulunan minimum frekansa karşılık gelen 350 MHz'de olduğu gibi /sys/devices/pci0000:00/0000:00:02.0/drm/card0/gt_min_freq_mhz
ve koşarken glxgears
ve glmark2
sonuç olarak 1050
bulunan maksimum frekansa karşılık gelen 1050 MHz'de olduğu gibi /sys/devices/pci0000:00/0000:00:02.0/drm/card0/gt_max_freq_mhz
Nvıdıa kartlarındaki saat hızları için:
nvidia-smi -stats -d procClk
GPU saatine karşılık gelirnvidia-smi -stats -d memClk
bellek saatine karşılık gelir.
Not: Güvenilir GeForce 210'um desteklenmediğinden yukarıdakileri test edemiyorum ve bu yalnızca `nvıdıa-smı -stats --help' ile belirtildiği gibi Kepler veya daha yeni Gpu'larda çalışıyor.
Şu anda AMD kartlarında saat hızı için herhangi bir çözümüm yok ve test için uygun donanıma sahip değilim. Ancak, bildiğim kadarıyla şunu söyleyeceğim: aticonfig
kabul edilen cevapta belirtilen artık mevcut değil ve öyle görünüyor ki nvclock
trusty'den beri hiçbir şey için müsait değil.
nVıdıa GPU ve Intel ıGPU bilgilerini otomatik olarak görüntülemek için iki yöntem kullanıyorum:
~/.bashrc
terminal her açıldığında GPU bilgilerini görüntülerBu örnek, geçerli GPU (nVıdıa veya Intel) istatistiklerini gerçek zamanlı olarak görüntülemek için Conky'yi kullanır. Conky, birçok Linux meraklısı arasında popüler olan hafif bir sistem monitörüdür.
Ekran, daha sonra önyükleme yapıp yapmadığınıza bağlı olarak değişir prime-select intel
veya prime-select nvidia
.
Skylake GT2 HD 530 iGPU
akım frekansı ile350
MHz ve Maksimum 1050
MHzGeForce GTX970M
mevcut GPU frekansı ve sıcaklığı ileİşte Intel ıGPU ve nVıdıa GPU için ilgili Conky betiği:
#------------+# Intel iGPU |#------------+${color orange}${hr 1}${if_match "intel" == "${execpi 99999 prime-select query}"}${color2}${voffset 5}Intel® Skylake GT2 HD 530 iGPU @${alignr}${color green}${execpi .001 (cat /sys/class/drm/card1/gt_cur_freq_mhz)} MHz${color}${goto 13}Min. Freq:${goto 120}${color green}${execpi .001 (cat /sys/class/drm/card1/gt_min_freq_mhz)} MHz${color}${goto 210}Max. Freq:${alignr}${color green}${execpi .001 (cat /sys/class/drm/card1/gt_max_freq_mhz)} MHz${color orange}${hr 1}${else}#------------+# Nvidia GPU |#------------+${color2}${voffset 5}${execpi .001 (nvidia-smi --query-gpu=gpu_name --format=csv,noheader)} ${color1}@ ${color green}${execpi .001 (nvidia-smi --query-gpu=clocks.sm --format=csv,noheader)} ${alignr}${color1}Temp: ${color green}${execpi .001 (nvidia-smi --query-gpu=temperature.gpu --format=csv,noheader)}°C${color1}${voffset 5}Ver: ${color green}${execpi .001 (nvidia-smi --query-gpu=driver_version --format=csv,noheader)} ${color1} P-State: ${color green}${execpi .001 (nvidia-smi --query-gpu=pstate --format=csv,noheader)} ${alignr}${color1}BIOS: ${color green}${execpi .001 (nvidia-smi --query-gpu=vbios_version --format=csv,noheader)}${color1}${voffset 5}GPU:${color green}${execpi .001 (nvidia-smi --query-gpu=utilization.gpu --format=csv,noheader)} ${color1}Ram:${color green}${execpi .001 (nvidia-smi --query-gpu=utilization.memory --format=csv,noheader)} ${color1}Pwr:${color green}${execpi .001 (nvidia-smi --query-gpu=power.draw --format=csv,noheader)} ${alignr}${color1}Freq: ${color green}${execpi .001 (nvidia-smi --query-gpu=clocks.mem --format=csv,noheader)}${color orange}${hr 1}${endif}
~/.bashrc
Terminal açılış ekranıBu örnek değiştirir ~/.bashrc
terminal her açıldığında veya her yazdığınızda bilgileri bir açılış ekranında görüntülemek için . .bashrc
kabuk isteminde.
Ek olarak neofetch
daha önce cevap var screenfetch
bu çok daha güzel görünüyor (IMO). Ayrıca başka bir cevap, ıgpu'nun nasıl listeleneceğini bilmediğinden bahseder ve bunu yapar:
Kurulum hakkında daha fazla bilgi için bkz.: Hava Durumu, Takvim, Saat ve Sysınfo ile terminal açılış ekranı?
Özet olarak, sadece GPU bilgilerini içeren Ubuntu ekranlı alt bölüm için (ikinci son satır) kullanın:
sudo apt install screenfetchscreenfetch
Koymak isteyeceksiniz screenfetch
komut bir senin alt ~/.bashrc
terminali her açtığınızda görünmesi için dosya.
@CharlieParker cpu’nun bilgilerini çıkarır…
`cat / proc / cpuınfo’ ne işe yarar? hangi bilgiyi arıyorsun?