GRUB önyükleme sırasını nasıl değiştirebilirim?

Paylaşılan bir makinede hem Windows 7 hem de Ubuntu yüklü. Geliştirici olmayanların çoğu Windows kullandığından, önyükleme sırasını daha kolay hale getirmek için değiştirmek istiyorum.

Şu anda önyükleme sırası aşağıdaki gibi görünüyor:

• Ubuntu 11.10 çekirdek genel * 86
  • Ubuntu 11.10 kernelgeneric * 86 (güvenli önyükleme)
  • Hafıza testi
  • Hafıza testi
  • Windows 7 açık /dev/sda6

Windows 7 listenin en üstünde olacak şekilde varsayılan sırayı nasıl değiştirebilirim?

• Windows 7 açık /dev/sda6
  • Ubuntu 11.10 çekirdek genel * 86
  • Ubuntu 11.10 kernelgeneric * 86 (güvenli önyükleme)
  • Hafıza testi
  • Hafıza testi

Adı verilen kullanımı kolay bir GUI uygulamasını kullanabilirsiniz Grub Özelleştiricisi hayatını biraz kolaylaştırmak için. Adından da anlaşılacağı gibi, GRUB menü girişlerini yeniden sıralamaktan çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

Tarafından yükleyebilirsiniz:

sudo add-apt-repository ppa:danielrichter2007/grub-customizersudo apt-get updatesudo apt-get install grub-customizer

Ubuntu'ya soru sorma Ppa'nın sistemime eklenmesi güvenli midir ve dikkat edilmesi gereken bazı “kırmızı bayraklar” nelerdir?.)

Bir Nasıl Yapılır Geek bu konuda makale, Linux GRUB 2 Önyükleme Menüsünü Kolay Bir Şekilde Nasıl Yapılandırabilirim. İlgileniyorsan bir bak. Ayrıca, Ubuntu Forumlarında çözülmüş bir konu var, GRUB 2'de önyükleme sırasını değiştirme bu araçtan bahseder.

İşte bazı ekran görüntüleri:

screen_1

screen_3

Bazı sorun giderme:

Grub Özelleştirici ayarları yalnızca Grub'u yükleyen en son Linux / Ubuntu kurulumunda çalışabilir.

Örneğin, birisinin yüklü iki işletim sistemi (Windows ve Ubuntu) varsa ve ardından üçüncü bir işletim sistemi (Manjaro, vb.) Yüklerse ve yukarıdaki cevabı takip etmeye çalışırsa, Grub Özelleştirici değişiklikleri ikinci işletim sisteminden yapıldığında çalışmaz (örnekte Ubuntu). Grub Customizer'ın yalnızca yüklü olduğu sistemin yüklenmesiyle oluşturulan Grub dosyalarını düzenleyebileceği görüldüğünden, programın üçüncü işletim sistemine yüklenmesi gerekir.

Grub önyükleme menüsünü belirleyen dosyalar çoğu durumda bir makineye yüklenen en son sistemle birlikte gelir, bu nedenle Grub Özelleştiricisinin yüklenmesi ve kullanılması gerekir o Linux sistemi.

Herhangi bir ek araç yüklemeye gerek kalmadan grub varsayılan önyükleme girdisini komut satırından da değiştirebilirsiniz. Bu, listedeki sırayı değiştirmez, ancak varsayılan olarak farklı bir işletim sisteminin önyüklenmesine izin verir, bu da yine de isteyebileceğiniz gibi görünür.

İlk olarak, bir yedek kopyasını oluşturun /etc/default/grub. Bir şeyler ters giderse, bilinen iyi kopyaya kolayca geri dönebilirsiniz:

sudo cp /etc/default/grub /etc/default/grub.bak

Ardından dosyayı kullanarak düzenleyin vim veya seçtiğiniz metin editörü:

sudo vim /etc/default/grub

İçeren satırı bulun

GRUB_DEFAULT=0

ve bunu şu şekilde ayarlayın

GRUB_DEFAULT=x

nerede x varsayılan olarak önyükleme yapmak istediğiniz grub menü öğesinin dizinidir. Menü öğelerinin sıfır dizine eklendiğini unutmayın. Listedeki ilk öğe olduğu anlamına gelir 0 ve altıncı madde aslında 5. Bu nedenle, listedeki altıncı öğeye önyükleme yapmak için satır şöyle olurdu:

GRUB_DEFAULT=5

Öğelerin sırasını unuttuysanız, bir göz atın /boot/grub/grub.cfg. Her menü girişi bir tür satırla belirtilir:

menuentry 'Ubuntu' [options] {

Varsayılanı dizin yerine isme göre de seçebilirsiniz, örn.:

GRUB_DEFAULT='Ubuntu'

eğer bir tane olsaydı menuentry 'Ubuntu' hat açık /boot/grub/grub.cfg. Bu, değişebilecek girdilerin sırasına bağlı olmadığından daha iyi bir yöntem olabilir.

"Önceki Linux Sürümleri" alt menüsünde bir çekirdek kullanmak için:

GRUB_DEFAULT="Advanced options for Ubuntu>x"

(alıntıları eklediğinizden emin olun), burada x alt menüdeki eski çekirdeğin dizini mi yoksa göründüğü gibi çekirdeğin adı mı /boot/grub/grub.cfg. Örneğin,

GRUB_DEFAULT="Advanced options for Ubuntu>Ubuntu, with Linux 5.4.0-45-generic"

Ardından güncellenmiş grub menüsünü oluşturun:

sudo update-grub

Şuradan tombuntu sitesi (madde Tom):

GRUB kullanılarak yapılandırılabilir /etc/default/grub dosya. Üzerinde herhangi bir değişiklik yapmadan önce, bir kopyasını oluşturarak yedeklemek iyi bir fikir olabilir:

sudo cp /etc/default/grub /etc/default/grub.bak

Yedeklemeyi orijinalin üzerine kopyalamayı geri yükleyebilirsiniz:

sudo cp /etc/default/grub.bak /etc/default/grub

Kök ayrıcalıklarına sahip metin düzenleyiciyi kullanarak dosyayı açın:

gksu gedit /etc/default/grub

Satır GRUB_DEFAULT=0 Grub'un önyüklenecek ilk menü öğesini seçeceği anlamına gelir. Bunu şu şekilde değiştir GRUB_DEFAULT=saved. Bu değişiklik, varsayılan öğeyi daha sonra değiştirmeyi kolaylaştıracaktır.

Kaydedin ve dosyayı kapatın. Değişikliklerinizi Grub'un yapılandırmasına uygulamak için bu komutu çalıştırın:

sudo update-grub

Yaptığımız yapılandırma değişikliği grub-set-default ve grub-reboot komutlarının herhangi bir zamanda kullanılmasına izin veriyor. Bunlar, varsayılan önyükleme öğesini kalıcı olarak veya yalnızca bir sonraki önyükleme için değiştirmenize izin verir.

Koşmak grub-set-default veya grub-reboot (birlikte sudo) önyüklenecek menü öğesinin numarasıyla (ilk öğe 0'dır). Bu komut varsayılanı ikinci öğeye değiştirir:

sudo grub-set-default 1

Bunun çok eski bir soru olduğunu biliyorum ve bunu yorumlamak için yeterli itibarım yok, bu yüzden hala Grub-Customizer olmadan yapmak isteyen herkes için utanç verici olduğu için:

Bu yöntem, bir Linux ve bir Windows yüklemesiyle çift önyüklemeniz olduğunu varsayar. Siparişten bu yana /etc/grub.d çağrıldıkları sırayı belirtir, sadece çağırabilirsiniz os-prober önce ve sonra kalan girdileri ekleyin.

cd /etc/grub.dmv 30_os-prober 05_os-probersudo update-grub

Bu harika çalışıyor ve Pencereleri listenin en üstüne koyuyor.

Kaynağı bulamıyorum, ama tekrar karşılaşırsam sağlayacağım.

BAŞLAMADAN ÖNCE

Bunun tüm GRUB dosyalarınızda büyük bir karışıklık yaratacağını lütfen unutmayın. Lütfen bu can sıkıcı sorunun farkında olun!Başlamadan önce bilmeniz gereken tek şey bu.

Başlangıçta Ubuntu'ya girin. Ubuntu başladığında, terminalden herhangi birini girin. Aşağıdaki komutları girin:

gksudo gedit /etc/default/grub

Bu komut açıldığında, chnage GRUB_DEFAULT=0 için GRUB_DEFAULT=kaydedildi ve sonra girin. Grub'u komutla güncelle

sudo update-grub

Son olarak, varsayılan OS set sudo grub-set-default NUMBER. NUMARA, varsayılan olarak ayarlamak istediğiniz işletim sisteminin numarasıdır.

veya

GRUB-customizer'ı aşağıdaki komutlarla yükleyin:

sudo add-apt-repository ppa:danielrichter2007/grub-customizersudo apt-get updatesudo apt-get install grub-customizer

Gösterdi: https://tipsonubuntu.com/2016/07/20/grub2-boot-order-ubuntu-16-04/

Bu, aradığınız şey hakkında daha ayrıntılı bilgi sağlayabilir. Bu yardımcı olur umarım.

ilk

sudo add-apt-repository ppa:danielrichter2007/grub-customizer

ikinci

sudo apt-get update

üçüncü

sudo apt-get install grub-customizer

Açık Grub CustomizerGrubunuzu düzenleyebilirsiniz Grubunuzun duvar kağıdını bile değiştirebilirsiniz Bu harika bir araçtır

Aracı kullanmak ya da yemek düzenlemek ister Risk İçeriyordu.cfg dosyası

Aşağıdakileri denedim ve iyi sonuçlar aldım.

Bir terminal penceresi açın (Ctrl+Alt+T),

Tip sudo gksu nautilus ve Enter tuşuna basın.Kullanıcı parolanızı yazın.

Dosyaya git /boot/grub/grub.cfg. Dosyayı kopyalayıp aynı dizine yapıştırın, grub'un bir kopyasını oluşturmalısınız.yedekleme amaçlı cfg dosyası. Ardından grub'u çift tıklatın.dosyayı bir metin düzenleyicide açmak için cfg.

Dosyada şu satırı bulacaksınız (set default="0"). 0'ı Grub'ta yüklemek istediğiniz satır numarasına düzenleyin. Benimki altıncı satırdı, bu yüzden ilk satır 0 olarak kabul edildiğinden 5 kullandım. Dosyayı kaydedin. Bilgisayarı yeniden başlatın ve doğru satırı seçerseniz Grub yüklendiğinde vurgulanan satır olacaktır.

İyi şanslar

Bir terminal penceresi açın (Ctrl+Alt+T) ya basın Alt+F2.

Tip gksu nautilus ve basın Enter.

Bu, root'a ait dosyaları değiştirme izniyle Nautilus dosya tarayıcısını açacaktır.

Dosyaya git /boot/grub/grub.cfg ve çift bir metin düzenleyicisinde açın.

Bu dosyadaki farklı işletim sistemlerine ait bölümleri kesin, taşıyın ve yapıştırın. Olmalısın çok dikkatli bunu yaparken, sanki yanlış yapıyorsanız, artık önyükleme yapamayacaksınız. Windows önyüklemesi her zaman bir windows yükleme diskindeki araçlarla onarılabilir (FIXMBR), GRUB-mbr'yi tipik bir Windows-MBR ile üzerine yazar.

Ubuntu 9.04'ten 12.04'e kadar test ettim ve her seferinde iyi çalıştı.

Ancak, varsayılan hale getirmek için yalnızca Windows önyükleme bölümünü listenin en üstüne taşımayı denedim.

Belleğim doğruysa, dosyadaki her önyükleme menüsü bölümü bir begin ... ve bir ile biter...end. Ve birden çok metin satırını kapsar.

Bu dosyadaki metin biraz daha karmaşık hale geldi ve önceki sürümlerde olduğu gibi son Ubuntu sürümünde de aynı görünmüyor. Böyle beynini kullan seni bir hata yapmaktan kurtarmak için.

Benzer Sorular ve Cevaplar: grub2 - How do I set Windows to boot as the default in the boot loader? - Ask Ubuntu

Grub dosyasını değiştirdikten sonra ‘sudo update-grub’ yaptınız mı?

evet, sanırım bunu yapmayı unutmuş olabilirim, teşekkür ederim! Sonuçlarla güncellemeye çalışacağım.

kubuntu 14.04 `sudo apt-get install kde-config-grub2’ sonra sistem yapılandırmasında başlangıç kapanmasına git