İnternet Hızını Terminal üzerinden nasıl kontrol edebilirim?

Gibi sitelere gitmek yerine speedtest.net Mevcut internet hızımı Ubuntu'daki terminalden kontrol etmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Ben tavsiye hız testi-clı bunun için aracı. Bir blog yazısı oluşturdum (Linux Komut Satırından İnternet Bağlantı Hızını Ölçün) bu, indirme, yükleme ve kullanım detaylarına girer.

Kısa versiyon şu şekildedir: gerekli (no root)

curl -s https://raw.githubusercontent.com/sivel/speedtest-cli/master/speedtest.py | python -

Çıktı:

Retrieving speedtest.net configuration...Retrieving speedtest.net server list...Testing from Comcast Cable (x.x.x.x)...Selecting best server based on ping...Hosted by FiberCloud, Inc (Seattle, WA) [12.03 km]: 44.028 msTesting download speed........................................Download: 32.29 Mbit/sTesting upload speed..................................................Upload: 5.18 Mbit/s

2018'de güncelleme:

Kullanım pip install --user speedtest-cli dağıtımınızın depolarında bulunandan muhtemelen daha yeni bir sürüm alır.

2016 Yılında güncelleme:

speedtest-cli şimdi Ubuntu depolarında. Ubuntu 16.04 (Xenial) ve sonraki sürümleri için:

sudo apt install speedtest-clispeedtest-cli

bunu komut satırında deneyin

wget --output-document=/dev/null http://speedtest.wdc01.softlayer.com/downloads/test500.zip

bunu da dene

sourceforge.net/projects/tespeed/

yukarıdaki linkten aldım

Iperf'i kurmaktan rahatsız olamıyorsanız, bilinen miktarda veriyi aşağıdaki komutla değiştiren herhangi bir komuttan önce gelebilirsiniz: time komuta et ve bir miktar yap.

ıperf basit ve kullanımı kolaydır.

Bir istemci ve sunucu gerektirir.

(sunucu)

user@server$ iperf -s

(müşteri üzerinde)

user@client$ iperf -c server.domain ------------------------------------------------------------ Client connecting to 192.168.1.1, TCP port 5001 TCP window size: 16.0 KByte (default) ------------------------------------------------------------ [  3] local 192.168.1.3 port 52143 connected with 192.168.1.1 port 5001 [ ID] Interval       Transfer     Bandwidth [  3]  0.0-10.0 sec    113 MBytes  94.7 Mbits/sec

Daha Fazla Bilgi

Peki ben kullanıyorum wget bunun için. Hız var ne bu küçük aracı güzelce söyledi.

Kullanmak için, internette nispeten daha büyük bir dosyaya işaret edin, böylece daha iyi bir tahmin elde edebilirsiniz.

Örneğin

yazma: wget http://hostve.com/neobuntu/pics/Ubu1.avi ubu1'i indirmeye başlayacaktı.avı dosyası ve hangi hızda indirildiğini gösterir.

enter image description here

Tabii ki birkaç öneri var:

1. İyi sunucularla hız testi yapın. Bağlantım durumunda hız 200kb'den azdır, bu nedenle daha yüksek bir hızınız varsa, sunucu gerçek hızınız için değil, sizin için darboğaz olacaktır.

2. Göreceğiniz en yüksek hız, bağlantınızın ve sunucunun bağlantısının sunabileceği maksimum hızdır. Bağlantınız 512KB ise ve karşıdan yüklediğiniz yer 400KB ise, karşıdan yüklediğiniz sunucu için maksimum bağlantı olduğundan maksimum bağlantınız 400KB olacaktır.

3. Güvenilir bir hız kontrolüne sahip olmak için testi en az 5 kez yapmanız veya en azından bir veya iki dakika boyunca yapmanız gerekir. Bu, daha doğru bir kontrole sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

4. Daha doğru bir hıza sahip olmak için en az 4 veya 5 farklı test kaynağına sahip olmanız gerekir. Asla yalnızca aynı siteden test etmeyin, çünkü bu, ona olan mesafenizden, sunucudaki herhangi bir sorundan ve ona olan bağlantılardan vb. Etkilenebilir. Her zaman farklı sunuculardan test edin.

ARİA2

Bu bir alternatiftir wget. 'Nin olumsuz tarafı wget paralel bağlantıların olmamasıdır. Aria2'yi kullanmak için indirmemiz gerekiyor:

sudo apt-get install aria2

Bunu kullanmak için basittir :

Görüntüde -x 4 kaç tane paralel bağlantı kullanmak istediğimizdir. Sonraki satırdaki CN parametresi, o siteden kaç tane etkin paralel bağlantının indirilmesine izin verildiğini gösterir. Bu durumda CN 4'tür. Ama daha fazla bağlantı kurmaya çalışsaydık böyle bir şey elde ederdik.:

8 Paralel bağlantı kurduk, ancak site yalnızca CN: 5 tarafından gösterildiği gibi maksimum 5'e izin verdi. Bu şu şekilde çözülebilir: -j aria2c'ye istediğimiz maksimum eşzamanlı bağlantıları söyleyen seçenek (Varsayılan olarak 5'tir) ancak sunucu bunu sınırladıysa -j çalışmaz.

Speedtest-clı bir python uygulaması olduğundan, bunu yaparak yüklemek çok daha kolaydır:

pip install speedtest-cli

veya:

easy_install speedtest-cli

Python'un sisteminize nasıl yüklendiğine bağlı olarak, yukarıdakileri yapmak için root olmanız gerekebilir.

Bu hoşlanırım speedometer Ubuntu clı.

speedometer -r eth0

Gelen veri hızlarının canlı grafiğini izlemek için.

Düzenli olarak böyle bir şey kullanıyorum:

% wget -O /dev/null --progress=dot:mega http://cachefly.cachefly.net/10mb.test ; date--2020-01-06 03:31:05--  http://cachefly.cachefly.net/10mb.testResolving cachefly.cachefly.net (cachefly.cachefly.net)... 2607:7700::18:0:1:cdea:afaf, 205.234.175.175Connecting to cachefly.cachefly.net (cachefly.cachefly.net)|2607:7700::18:0:1:cdea:afaf|:80... connected.HTTP request sent, awaiting response... 200 OKLength: 10485760 (10M) [application/octet-stream]Saving to: <</dev/null>>     0K ........ ........ ........ ........ ........ ........ 30% 3.02M 2s  3072K ........ ........ ........ ........ ........ ........ 60% 3.97M 1s  6144K ........ ........ ........ ........ ........ ........ 90% 3.94M 0s  9216K ........ ........                                    100% 3.99M=2.8s2020-01-06 03:31:08 (3.62 MB/s) - <</dev/null>> saved [10485760/10485760]Mon Jan  6 03:31:08 CST 2020%

Değiştirebilirsin 10mb bölüm /10mb.test -e doğru 1mb, 4mb, 5mb, 10mb, 50mb, 100mb, 200mb, 400mb, 2000mb, 4000mb ve muhtemelen diğer bazı değerler.

Ayrıca değiştirebilirsiniz --progress=dot:mega bölüm için --progress=dot:default, --progress=dot:binary, --progress=dot:mega ve --progress=dot:giga bu ayar, indirmenin ne kadar hızlı gittiğini görmenize ve indirme süresi boyunca tek bir okumadan fazlasını korumanıza yardımcı olur; bu, sonuçları birisiyle paylaşmanız gerektiğinde veya yalnızca kendi kayıtlarınız için bir grafik olarak kaydetmeniz gerektiğinde yararlıdır.

100mb'yi indirmenin ne kadar sürdüğünü test eden basit bir tek liner (çalışır /bin/sh da):

t=$(date +"%s"); wget http://speedtest.tele2.net/100MB.zip -O ->/dev/null ; echo -n "MBit/s: "; expr 8 \* 100 / $(($(date +"%s")-$t))

açıklama:

1. zaman damgasını $ t olarak saklayın
  2. 100mb indirin, ancak hiçbir şey saklamayın
  3. hesaplamak 8 * 100mb / $t

Büyük dosyalarda zaman aşımı komutuyla birkaç wget örneğini çalıştırın:

#!/bin/bashtimeout 5 wget -q url_1/100MB.zip &timeout 5 wget -q url_2/file.zip &timeout 5 wget -q url_3/sample.mov &timeout 5 wget -q url_4/speech.mp4 &

Ve sonra indirilen toplam bayt sayısını hesaplamak için bir komut dosyası yazın ve 5 saniyeye bölün, bayt / sn'lik bir rakam elde edersiniz. Oldukça doğru olmalı ve bant genişliğinizi maksimuma çıkarmak için daha fazla örnek ekleyebilirsiniz.

Henüz tam komut dosyasını test etmedim, ancak tek satırlı "timeout 5 wget url" komutu çalışıyor ve sonuç olarak kısmen indirilmiş bir dosya alıyorsunuz (indirme işlemini tamamlamak için 5 saniye yeterli değilse).

kullanabilirsiniz tespeed . bu, aşağıdaki sunuculardan sunucuları kullanan bir Terminal ağ hızı testidir: Speedtest.net. En yakın test sunucusunu kullanır, ancak kullanıcı tarafından manuel olarak belirtilenleri de kullanabilir.

git clone git://github.com/Janhouse/tespeed.git cd tespeed git submodule init git submodule update ./tespeed.py 

daha fazla bilgi için kullanın :

./tespeed.py  -h

hız testi için daha fazla seçenek sağlayacaktır.

Speedtest-clı ile elde ettiğim sonuçlar, elde ettiğimin çok altında speedtest.net speedtest-clı indir 18.27 Mbit/s Yükle 3.43 Mbit/s speedtest.net 59.38 Mbit / s yükle 12.14 Mbit / s yükle Speedtest-cli’yi hiçbir şekilde geçerli bir ağ hızı testi olarak düşünemiyorum.

@user375058: `Speedtest-clı’ aynı sunucuları kullanır (vb.) olarak SpeedTest.net . ‘Speedtest-clı’ ve 'www.speedtest.net 'eşdeğer olmak gerekirse, sadece farklı bir ön uçla. Her ikisi de aynı sunucuyu kullanıyorsa, tutarlı bir şekilde * önemli ölçüde * farklı sonuçlar alırsanız şaşırırdım. Aynı sunucuyu kullanmıyorlarsa, karşılaştırma için hiçbir dayanağınız yoktur. Son olarak, her iki yardımcı program için de sonuçlarım, çalıştırmadan çalıştırmaya 2-4 faktöre göre değişir. 2-4 sunucuyu test etmenizi ve her sunucu için 3-4 çalıştırma gerçekleştirmenizi ve araçları karşılaştırmanızı öneririm.

sudo apt yükleme hızı testi-clı

@user375058: Aslında önerdiğim şeyi yaptım. Sonuçlarım için aşağıdaki yorumumdaki bağlantıya bakın.