Terminali kullanarak programları yüklemeye çalıştığımda bu hatayı alıyorum:
home@ubuntu:~$ apt-get install myunityE: Could not open lock file /var/lib/dpkg/lock - open (13: Permission denied)E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), are you root?
Ayrıca terminali kullanarak güncellemeleri yükleyemiyorum.
sudo: Yükseltilmiş Ayrıcalıklara Sahip Komutları Yürütme
Aşağıdaki komutların çoğunun aşağıdaki komutlarla ön plana çıkarılması gerekir: sudo emretmek. Bu, ayrıcalıkları geçici olarak kök kullanıcı yönetim düzeyine yükseltir; bu, kullanıcı hesabınıza ait olmayan dizinlerle veya dosyalarla çalışırken gereklidir. Sudo kullanırken şifreniz istenecektir. Bu komutu yalnızca sudo (yönetimsel) ayrıcalıklarına sahip kullanıcılar kullanabilir. Yapmalısın asla grafik uygulamalarını Root olarak başlatmak için normal sudo kullanın (Lütfen bkz. Köksudo sudo'yu doğru kullanma hakkında daha fazla bilgi için.)
Bu nedenle, apt-get yazılımı yüklediğinden ve böylece sistemi etkilediğinden, aşağıdakileri kullanmanız gerekir sudo kendinize yönetici ayrıcalıkları vermek için komut verin.
Bu nedenle, komut olmalıdır sudo apt-get install myunity
Sisteminizi güncellemek istiyorsanız, çalıştırın
sudo apt-get updatesudo apt-get dist-upgrade
Bu, sisteminizin paket veritabanını güncelleyecek ve ardından yükseltmeleri yükleyecektir.
Herhangi bir yönetim görevini çalıştırmadan önce: sistem genelinde tercihleri yükleme, kaldırma, değiştirme vb. olmak zorundasın root. Bu özellikle aşağıdakiler için geçerlidir apt-get. Mesajın kendisi size sorunun nerede olduğunu söyler:
sen root musun?
Eğer sen değilsen root, bu install komuta hiç işe yaramayacak.
Bunu düzeltmenin yolu sudo komuttan önce:
➜ ~ apt-get updateE: Could not open lock file /var/lib/apt/lists/lock - open (13: Permission denied)E: Unable to lock directory /var/lib/apt/lists/E: Could not open lock file /var/lib/dpkg/lock - open (13: Permission denied)E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), are you root?➜ ~ sudo apt-get updateFetched 616 kB in 25s (23.9 kB/s)
Fark edebileceğiniz gibi, kullandığımda sorunsuz bir şekilde tamamlandı sudo. Eğer varsa open (13: Permission denied) olmadığınızdan neredeyse emin root ve kullanmanız gerekir sudo.
apt-get update’i çalıştırırken guı güncelleme yöneticinizin açık olduğunu ve apt-get update’i kullanmadan önce süper kullanıcı olmanız veya sudo kullanmanız gereken bir şey olduğunu düşünüyorum
@AvinashRaj Bu şeyleri çözüyor ama iyi bir strateji değil. Bunu daha önce root olmadan yapabilirdim ve aslında docker konteynerleri oluşturmak her zaman sudo kullanmıyor