Herkes beni Ubuntu'ya kök sertifika yükleme konusunda iyi bir öğreticiye yönlendirebilir mi?
Bana bir şey sağlandı. .crt dosya. Bir dizin oluşturmam gerektiğini anlıyorum /usr/share/ca-certificates/newdomain.org ve yerleştirin .crt o dizinde. Bunun ötesinde nasıl devam edeceğimi bilmiyorum.
Arasındaki açıklama update-ca-certificates ve dpkg-reconfigure ca-certificates ve neden biri çalışıyor, diğeri çalışmıyor!!
update-ca-certificates veya sudo update-ca-certificatessadece işe yarayacak eğer /etc/ca-certificates.conf güncellendi.
/etc/ca-certificate.confsadece güncellenir bir kere kaçtın mı dpkg-reconfigure ca-certificates içe aktarılacak sertifika adlarını güncelleştiren /etc/ca-certificates.conf.
Bu başlıkta belirtilmiştir /etc/ca-certificates.conf dosya:
# This file lists certificates that you wish to use or to ignore to be# installed in /etc/ssl/certs.# update-ca-certificates(8) will update /etc/ssl/certs by reading this file.## This is autogenerated by dpkg-reconfigure ca-certificates. <=======# Certificates should be installed under /usr/share/ca-certificates# and files with extension '.crt' is recognized as available certs.## line begins with # is comment.# line begins with ! is certificate filename to be deselected.#mozilla/ACCVRAIZ1.crtmozilla/AC_RAIZ_FNMT-RCM.crtmozilla/Actalis_Authentication_Root_CA.crtmozilla/AddTrust_External_Root.crt...
Gördüğünüz gibi, biçim /etc/ca-certificates.conf oluyor <folder name>/<.crt name>
Yani kullanmak için update-ca-certificates veya sudo update-ca-certificates a almak için aşağıdakileri yapabilirsiniz.crt:
/Usr/share/ca-certificates dosyasında ek CA sertifikaları için dizin oluşturma:
Eğer değilse, o zaman benim yaptığımı yapmalısın, git sudo nano /etc/ca-certificates.conf
Aşağı kaydırın ve kendinizinkini bulun.cer ve kaldır ! dosya adının önünden (update-ca-certificates dokümanı) - sertifikanızı bulamazsanız çalıştırın dpkg-reconfigure ca-certificates
Koşmak sudo update-ca-certificates
Firefox, Chrome vb. Ca'lara bireysel olarak güvenmeniz gerekebilir.. Docker ile çalışması için ona ihtiyacım vardı, bu yüzden bu adımlardan sonra Docker ile çalıştı.
Diğer cevaplar Ubuntu 18.04 ile benim için işe yaramadı.Sertifika sertifikasını şu adrese ekleyin: /etc/ssl/certs/ca-certificates.crt aşağıdaki komutu kullanma:
Anahtar dosyası örneğini yükleyebilirsiniz.anahtar ve sertifika dosyası örneği.terminal isteminde aşağıdaki komutları çalıştırarak crt veya ca'nız tarafından verilen sertifika dosyası:
Şimdi, sertifika ve anahtar dosyalarını kullanmak için ortak anahtar şifrelemesini kullanma özelliğine sahip tüm uygulamaları yapılandırmanız yeterlidir. Örneğin, Apache HTTPS sağlayabilir, Dovecot IMAP'LER ve POP3'LER vb. Sağlayabilir.
Firefox'ta bir Kök CA sertifikası eklemek artık çok kolay. Sadece tercihler'i açın, "Gizlilik ve Güvenlik" e gidin, "Sertifikalar" a gidin ve "Sertifikaları Görüntüle" yi tıklayın...". Burada "Sertifikayı İçe Aktar" ı tıklayabilirsiniz. Kök ca'nızı (.pem) ve Tamam. Hepsi bu kadar millet.
Birisi buraya bir crt yerine bir cer dosyasıyla iniyorsa, onlar aynıdır thing (sadece farklı bir uzantıyla). Bu cevapları takip edebilmeli ve sadece dosya adını değiştirebilmelisiniz.