Konuk Eklemelerini VirtualBox Sanal makinesine nasıl yüklerim?

Ubuntu'yu yakın zamanda Oracle'ın Virtualbox'ına kurdum. Şimdi konuk eklemelerini yüklemek istiyorum.

Ubuntu konuk işletim sistemimi başlattım, "Aygıtlar" ı tıkladım ve "Konuk Eklemelerini Yükle" yi seçtim. Hiçbir şey olmadı ve masaüstümdeki CD simgesini göremiyorum.

Bunu nasıl çalıştırabilirim?

Ubuntu'yu bir VirtualBox sanal makinesine kurmakta sorun yaşıyorsanız, yükleyici penceresi düşük çözünürlüklü ekran boyutuna uymadığından pencereyi şu şekilde taşıyabilirsiniz: Alt+F7.

Konuk eklemelerini depolardan yükleme

Eğer kurduysak OSE sürümü depolardan Sanal Kutu ekleyebiliriz depolardan konuk eklemeleri in the misafir. Bu, depolardan elde edilen Sanal Kutu sürümüyle eşleşen konuk eklemelerini yükleyecektir. O tavsiye edilmez bunları Oracle deposundan elde edilen Virtual Box'ın yeni sürümlerine yüklemek için (aşağıya bakın).

Alternatif olarak paketi kurabiliriz virtualbox-misafir-eklemeler-ıso in the ev sahibi Ubuntu.

sudo apt-get install virtualbox-guest-additions-iso

Bu.konuk eklemeler cd'sinin OSE sürümünün görüntüsünü içeren ıso dosyası ana bilgisayar dizinine yüklenir /usr/share/virtualbox/VBoxGuestAdditions.iso. Bunu monte et.sanal makinenizin ayarlarında CD olarak ıso dosyası. Konuk'ta, yükleyiciyle birlikte bir CD-Rom'a erişebileceksiniz.

Konuk Eklemelerini Sanal Kutu Yöneticisi'nden Yükleme

Konuk Eklemelerinin yapılamaması durumunda Linux çekirdeği başlıklarını yüklememiz gerekebilir (bkz. Çekirdek başlık dosyalarını nasıl yüklerim?) veya build-essential Install build-essential ek olarak araçlar. Ayrıca olması tavsiye edilir dkms Install dkms yüklendi (aşağıya bakın - Not 4). Her ikisini de yüklemek için bu komutu bir terminalde çalıştırabilirsiniz:

sudo apt install build-essential dkms

Seçici >Cihazlar - Konuk Eklemelerini Yükle (veya tuşuna basın Host+D sanal Kutu Yöneticisi'nden) Konuk Eklemeleri CD'si.ıso yüklenecek ancak yüklü değil konuk işletim sisteminde. Yüklemek için yükleyici komut dosyasını çalıştırmamız gerekiyor VBoxLinuxAdditions.run kök olarak veya Otomatik Çalıştırma İsteminden (aşağıya bakın).

GNOME Kabuğu

Konuk Eklemelerini yüklemek için sanal sürücü takılır takılmaz masaüstümüzde bir CD simgesine sahip olacağız:

enter image description hereBir sonraki adım çalıştırmaktır autorun.sh (root olarak) bu script monte edilmiş Sürücüyü açarak ve "Yazılımı Çalıştır" düğmesine tıklayarak CD. Bu, gerekli vbox çekirdek modüllerini oluşturacak ve kuracaktır.

Birlik

Konuk eklemeleri, başlatıcıda görülebilen sanal bir CD olarak monte edilir:

enter image description here

Sistem bir CD'yi otomatik çalıştıracak şekilde ayarlanmışsa, aşağıdaki otomatik çalıştırma diyaloğunu açması yeterlidir (CD sembolünü seçmezseniz, aç'ı seçin, ardından Otomatik Çalıştırma İstemini Aç)

Kök erişimi için kimlik bilgilerinizi girdikten sonra, konuk eklemeleri terminal çıktısından görüldüğü gibi oluşturulur:

Basın Return terminali kapatmak için.

Not 1
Konuk Eklemelerinin etkili olması için konuk işletim sisteminizin yeniden başlatılması gerekir.

Not 2
Bazı sistemlerde Sanal Kutu Konuk Eklemeleri CD'si simgesi masaüstünde gösterilmeyebilir, ancak Sanal Kutu Konuk Eklemeleri cd'sinden erişilebilir olacaktır. Yerler menü. CD hala orada değilse, el ile VBoxGuestAdditions eklemeniz gerekebilir.sanal Kutu Yöneticisinde CD-ROM olarak ıso Depolama menü. Bir Ubuntu ana bilgisayarında disk görüntüsü /usr/share/virtualbox/VBoxGuestAdditions.iso.

Not 3
Bazı sistemlerde (örn. çalışırken Xubuntu misafirlerimiz) Otomatik Çalıştırma İstemi takılı CD için. Daha sonra, monte edilen konuk eklemelerine bir terminal açarak konuk eklemelerini kurabiliriz.ıso çalıştırmak için sudo ./VBoxLinuxAdditions.run. İçinde Lubuntu veya Ubuntu Sunucusu konuklar ayrıca GNU C derleyicisini yüklememiz gerekir (kik Install gcc ve yapmak Install make konuk eklemelerini derleyebilmek için konuk sistemindeki yardımcı program.

Not 4
Koşma DKMS konuk işletim sisteminde konuk çekirdek güncellemesinden sonra Konuk Eklemeleri yüklenmeye devam edecektir. Bu, Konuk Eklemeleri için bir ön koşul değildir, ancak kullanılıyorsa yüklenmelidir önce konuk Eklemelerini yüklüyoruz.

Konuk Eklemelerini Terminalden Yükleme

Konuk Eklemelerinin düzgün yüklenmemesi durumunda guı'ye önyükleme yapamayabiliriz. Bu durumda önyükleme yapmamız gerekiyor Shift aşağıdaki soruda gösterildiği gibi bir kök kabuğuna eriştiğimiz Grub menüsüne erişmek için anahtar (devam etmek için dosya sistemi okuma / yazmayı bağlamamız gerekir):

Konuk Eklemeleri .ıso dosyasının yüklenmesi gerekiyor /dev/cdrom sanal Kutu Yöneticisi'nden (yukarıya bakın). Daha sonra aşağıdaki komutları yazarak Konuk Eklemelerini yükleyebiliriz:

mount /dev/cdrom /mnt              # or any other mountpointcd /mnt./VBoxLinuxAdditions.runreboot

Konuk Eklemelerini Kaldır

Konuk eklemelerini yüklemede bir sorun olması durumunda veya konuk işletim sistemi yüklendikten sonra önyükleme yapamıyorsa, eklemeleri kaldırmamız gerekebilir. Bu da yapılabilir kök kabuğu içinde bulunan bir kaldırma komut dosyasını çalıştırarak misafir /opt dizin.

cd /opt/<VirtualBoxAdditions-x.x.xx>/sudo ./uninstall.sh

Yerini almak x.x.xx konuk eklemeler geçerli sürümü ile.

Aşağıdakileri de deneyebilirsiniz (Güncelleme Yöneticisi onları öldürdükten sonra Konuk Eklentilerini yeniden yüklemek zorunda kaldıktan sonra bu benim için işe yaradı). Çözüm burada bulundu:

http://www.unixmen.com/install-guest-addition-in-ubuntu-1010-maverick-meerkat-fix/

Özetle:

sudo apt-get updatesudo apt-get install build-essential linux-headers-$(uname -r)sudo apt-get install virtualbox-ose-guest-x11

Bu, VirtualBox Konuk Eklemelerinin doğru sürümünü buldu ve güncelledi ve sistemim tekrar düzgün çalışıyor gibi görünüyor ve Konuk Eklemeleri menü öğesinden yüklenemiyorsa bunun da işe yarayacağını varsayıyorum.

Not başka bir şey. Başlangıçta bunu balık kabuğunun altında çalıştırmayı denedim - bash kullandığınızdan emin olun (yani başlamadan önce terminale "bash" yazın).

Not Daha yeni sistemlerde komut şu şekilde değiştirildi:

sudo apt-get install virtualbox-guest-x11

Konuk işletim sistemi içinde paketi yükleyin virtualbox-guest-dkms. Örneğin, Terminal uygulamasını kullanarak şunu yazın: sudo apt-get install virtualbox-guest-dkms.

Bu standart "virtualbox-guest-additions" paketi üzerinde.ıso tarafından sağlanan Kâhin, farklı Konuk işletim sistemleri için genel araçlara sahiptir...

Ancak, Ubuntu kendi özel vardır Ubuntu'ya özgü Konuk Addon paketi (ler)...
ad virtualbox-ose-guest-dkms and ..-x11 and ..-utils .

Bu 'virtualbox-ose-guest- *' paketleri DKM'LERİN farkındadır.. "(DKMS is a framework designed to allow individual kernel modules to be upgraded without changing the whole kernel.)"

İşte 5-6 ay önce bu konuda sorduğum bir sorunun linki... Compiz'i VirtualBox sanal makinesinde nasıl çalıştırabilirim

İşte yüklemek için manuel adımlar VirtualBox Konuk Eklemeleri sanal makinenin içindeki çekirdek modülleri:

1. ISO dosyasını indirin, örn.

wget http://download.virtualbox.org/virtualbox/5.0.20/VBoxGuestAdditions_5.0.20.iso -P /tmp
  2. ISO dosyasını bağlama:

sudo mount -o loop /tmp/VBoxGuestAdditions_5.0.20.iso /mnt
  3. Yükleyiciyi çalıştır (ekle -x sonra sh ayıklamak):

sudo sh /mnt/VBoxLinuxAdditions.run

ISO dosyasının doğru sürümünü bulmak için şu adresten kontrol edin:: http://download.virtualbox.org/virtualbox/

Vagrant kullanıyorsanız, bu komutları izleyerek kurulum çok daha kolaydır:

vagrant plugin install vagrant-vbguestvagrant upvagrant vbguest

İşte sonunda işe yarayan koştuğum adımlar, ancak 'pcworld' adlı kullanıcının yukarıda belirttiği gibi, yalnızca son komutun gerçekten gerekli olduğu durum söz konusu olabilir. Asla bilemeyeceğim, ama bunun başkasına faydası olur diye paylaşmak istiyorum.:

sudo apt-get install virtualbox-guest-additions-isosudo apt-get update sudo apt-get dist-upgradesudo apt-get install virtualbox-guest-x11

VirtualBox örneğinizi 128MB video ram gibi kullanacak şekilde ayarlamayı ve iyi performans için örneğinizin "Ekran" ayarları bölümünde 3D Hızlandırmayı Etkinleştirmeyi unutmayın.

Bu benim için bir Ubuntu Sunucusu 14.04 konuk sanal makinesi için çalıştı (GUI yok):

Düzenleme: Ubuntu Server 15.04 ve 16.04 ile de çalışır

1) Dkms'yi kurun. Konuk koşusundan:

sudo apt-get install dkms

>2) VirtualBox VM penceresi menüsünden şunları seçin: Aygıtlar -- Konuk Eklemeleri CD görüntüsü ekle...

3) CD-ROM aygıtını tanımlamak için blkıd kullanın. Konuk koşusundan:

sudo blkid

Çıktıdaki satırlardan biri şöyle görünmelidir:

/dev/sr0: LABEL="VBOXADDITIONS_4.3.16_95972" TYPE="iso9660"

İlk bölümü (/dev/sr0) CD-ROM aygıtının adıdır.

4) CD'yi takın (değiştirin /dev/sr0 yukarıda bulunan cihaz adına göre):

sudo mount /dev/sr0 /media/cdrom/

5) Konuk Eklemeleri yükleyicisini çalıştırın:

sudo /media/cdrom/VBoxLinuxAdditions.run

6) Konuğu yeniden başlatın.

Prosedür oldukça basittir.

Sanal Kutu menüsünde şunları seçin Cihazlar> Konuk Eklemeleri CD Görüntüsünü ekleyin....

Ubuntu masaüstünüzde aşağıdaki açılır pencere görünecektir :

guest addition popup

Seçmek Run ve Konuk Eklemeleri otomatik olarak yüklenecektir.

Bunu şu anda (2020-Apr-27) en yeni kararlı Ubuntu (20.04) ve mevcut Virtualbox (6.1.6) ile yapmanın doğru yolunun sadece aşağıdakileri yapmak olduğunu düşünüyorum:

sudo apt install virtualbox-guest-dkms virtualbox-guest-x11 virtualbox-guest-utils

Sadece bunu yaptım ve işe yaradı.

Sanırım bu burada çok fazla ilgi görmeyecek ama en azından birisi 20.04'ü ararsa daha yeni bilgiler bulabilir. ;)

Bu virtualbox-guest-additions paketin yüklenmesi gerekiyor. Ayrıca, bu görünebilir hiçbir şey olmadı, ancak "Konuk Eklemelerini Yükle" düğmesinin yaptığı tek şey cdrom'u monte etmektir. Dosya yöneticisini (Nautilus / Dolphin) açmalı, "CD aygıtı" nı seçmeli ve yükleyiciyi çalıştırmalısınız.

Yükledikten sonra, [çalıştığını nasıl kontrol edeceğiniz için buraya bakın] (How can I tell if the VirtualBox guest additions were installed on an Ubuntu VM? - Ask Ubuntu ).