İlk iki komutunuz root olarak çalıştırılmadı, bu yüzden beklenen davranış budur. Mysql'i durdurmak / başlatmak için root olmanız gerekir.
Ancak:
sudo /etc/init.d/mysql start
çalışması gerekir. Gerçekten öyle, benim için:
kojan:~> sudo /etc/init.d/mysql restart[sudo] password for chris: Stopping MySQL database server: mysqld.Starting MySQL database server: mysqld.Checking for corrupt, not cleanly closed and upgrade needing tables..
Yerine zaten çalışan bu yana başlamak, yeniden kullanılan, ama etkisi aynıdır. Parolanızı doğru girdiğinizden emin misiniz? :) Sudo yapılandırmanızı hiç düzenlediniz mi, bu çalışmayı durduracak mı?
Biri bu..
sudo /etc/init.d/mysql - root -p start
Argümanlar yanlış. bir init.d betiği sadece alır start veya stop veya restart - ne yapacağını söyleyen tek kelime. Yapmaya çalıştığınız gibi birden çok argüman veremezsiniz.
Her neyse, kısa cevap, gerçekten çalışmanız gereken, önerilen yoldur. service tüm init'leri değiştiriyor.zamanla d komut dosyaları, bu yüzden kullanma alışkanlığına girmelisiniz service. Bağlandığınız sayfa 2008 yılında yazılmıştır, bu yüzden biraz tuzla alınmalıdır :)
Ayrıca "mysql" in doğru hizmet adı olduğunu iki kez kontrol etmeye yardımcı olur. Benim durumumda değildi. Aşağıdaki yanıtı almaya devam ettim: mysql: çalışırken tanınmayan hizmet
service mysql status
Sonra / etc / init'i kontrol ettim.d ve işlem adını listeleyen mysqld adlı komut dosyası bulundu: mysqld ve prog = mysqld
O zaman yaptım
service mysqld statusservice mysqld stopservice mysqld start
Aslında, sudo ile bile benim için işe yaramadı, ancak komut dosyasında şu ipucunu buldum: * /etc/init aracılığıyla init komut dosyalarını çağırmak yerine.d, servisi (8) * kullanın ve her şey yolundaydı
Genel olarak, belirli sisteminizdeki belirli kullanıcınızın sudo ile ne yapmasına izin verildiğini görmek için sudo -l’yi kullanabilirsiniz. (İzinleriniz /etc/sudoers dosyasında yapılandırılmıştır. Ancak, bu özel durumda yardımcı olup olmayacağından emin değilim. DÜZENLEME: Bekle, boşver, erişim reddedildi hatası mysql’den veya sudo’dan değil bir şeyden geliyor gibi görünüyor.