Mysql sunucusunu nasıl başlatırım / durdururum?

Mysql sunucusunu doğru şekilde nasıl başlatacağımı ve durduracağımı açıklayan bazı makalelerde bulmaya çalıştım.

Bu bağlantıyı buldum: Ubuntu 8.04 | Abhi'nin Blog Dünyasında MySQL sunucusu nasıl başlatılır / durdurulur

Bu komutu çalıştırdım:

/etc/init.d/mysql start 

ama bu hatayı görüyorum

ERROR 1045 (28000) Access denied for user....

Bu komutu denedikten sonra:

sudo /etc/init.d/mysql start

Şifremi girdim ve yine aynı hatayı görüyorum.

Sonraki komut:

sudo /etc/init.d/mysql - root -p start

sonuç olarak:

ERROR 1049 (42000) Unknown database 'start'.

Ve bu komutu çalıştırdığımda:

sudo service mysql start

MySQL sunucu başarısı başladı. Harika!

Diğer komutların nesi var? Neden sapıklıkla sonuçlanıyorlar?

İlk iki komutunuz root olarak çalıştırılmadı, bu yüzden beklenen davranış budur. Mysql'i durdurmak / başlatmak için root olmanız gerekir.

Ancak:

çalışması gerekir. Gerçekten öyle, benim için:

kojan:~> sudo /etc/init.d/mysql restart[sudo] password for chris: Stopping MySQL database server: mysqld.Starting MySQL database server: mysqld.Checking for corrupt, not cleanly closed and upgrade needing tables..

Yerine zaten çalışan bu yana başlamak, yeniden kullanılan, ama etkisi aynıdır. Parolanızı doğru girdiğinizden emin misiniz? :) Sudo yapılandırmanızı hiç düzenlediniz mi, bu çalışmayı durduracak mı?

Biri bu..

sudo /etc/init.d/mysql - root -p start

Argümanlar yanlış. bir init.d betiği sadece alır start veya stop veya restart - ne yapacağını söyleyen tek kelime. Yapmaya çalıştığınız gibi birden çok argüman veremezsiniz.

Her neyse, kısa cevap, gerçekten çalışmanız gereken, önerilen yoldur. service tüm init'leri değiştiriyor.zamanla d komut dosyaları, bu yüzden kullanma alışkanlığına girmelisiniz service. Bağlandığınız sayfa 2008 yılında yazılmıştır, bu yüzden biraz tuzla alınmalıdır :)

Ayrıca "mysql" in doğru hizmet adı olduğunu iki kez kontrol etmeye yardımcı olur. Benim durumumda değildi. Aşağıdaki yanıtı almaya devam ettim: mysql: çalışırken tanınmayan hizmet

service mysql status 

Sonra / etc / init'i kontrol ettim.d ve işlem adını listeleyen mysqld adlı komut dosyası bulundu: mysqld ve prog = mysqld

O zaman yaptım

service mysqld statusservice mysqld stopservice mysqld start 

ve hepsi iyi çalıştı.

Ubuntu 12.10 için 14.04 (Sonradan görme)

Ubuntu'nun daha yeni sürümleri sistemdname.

MYSQL'İ BAŞLAT:

sudo start mysql

MYSQL'İ YENİDEN BAŞLAT:

sudo restart mysql # The service must be running

MYSQL'İ DURDUR:

sudo stop mysql # The service must be running

Aslında, Ubuntu makineme mysql-workbench'i kurduğumda garip bir hata aldım. Bundan sonra bu komutu kullanarak mysql hizmetini başlatmaya çalıştım:

service mysql start

Bu yüzden MySQL sunucusunun yüklü olmadığı çözümü aldım, bu yüzden yükledim ve sorunum çözüldü. Mysql sunucusunu yükleme komutu aşağıdaki gibidir:

sudo apt-get install mysql-server

Başarılı kurulumdan sonra MySQL sunucusunu şu şekilde başlatın:

service mysql start

Ubuntu64 ile aynı sorunu yaşadım ve sadece systemctl kullanarak değil, bunun yerine bunu düzelttim:

sudo service mysql restart

umarım bu komut sizin için çalışacaktır.

mysql'i sisteminize yükledikten sonra bunu yapın:

$ hizmet mysql durumu

servis başarısız olursa bunu yapar :

$ hizmet mysql başlangıç

ve hizmetimi durdurduğun için :

$ hizmet mysql durağı

Bu, elle oluşturulmuş mysql sunucusu için çalışmalıdır:

sudo /usr/local/mysql/bin/mysqld_safe --user=mysql

Ubuntu 18.04'te soket dosyada tanımlanmıştır

/etc/mysql/mysql.conf.d/mysqld.cnf socket     = /var/run/mysqld/mysqld.sock

Dizin mevcut değildi, bu yüzden aşağıdaki gibi manuel olarak oluşturdum:

sudo mkdir -p /var/run/mysqld

Mysql'i yeniden başlatın. Bu benim davam için çözüldü.

Aynı konu ile çarpması kalktım ve ben kaldırıldı ve yeniden yüklü komutlar aşağıda :

1) sudo apt-get --purge kaldır mysql-sunucu mysql-ortak mysql-istemci

2) sudo apt güncellemesi && sudo apt dist-yükseltme && sudo apt otomatik kaldırma

3) sudo apt-get install -y mysql-sunucu mysql-istemci

SQL server'ı kök kullanıcı olarak başlatmak için bu komutu kullanın

sudo service mysql restart

veya

Bu komutla yeniden başlat

sudo /etc/init.d/mysql restart

MySQL sunucusunu bu komutla durdurun

sudo /etc/init.d/mysql stop

Mysql'in çalışıp çalışmadığını kontrol edin:

sudo service mysql status

Aslında, sudo ile bile benim için işe yaramadı, ancak komut dosyasında şu ipucunu buldum: * /etc/init aracılığıyla init komut dosyalarını çağırmak yerine.d, servisi (8) * kullanın ve her şey yolundaydı

Tim haklı. * Sudo hizmeti mysql start * kullanın.

Genel olarak, belirli sisteminizdeki belirli kullanıcınızın sudo ile ne yapmasına izin verildiğini görmek için sudo -l’yi kullanabilirsiniz. (İzinleriniz /etc/sudoers dosyasında yapılandırılmıştır. Ancak, bu özel durumda yardımcı olup olmayacağından emin değilim. DÜZENLEME: Bekle, boşver, erişim reddedildi hatası mysql’den veya sudo’dan değil bir şeyden geliyor gibi görünüyor.