Nasıl düzeltilir "sudo: açılamıyor... Salt okunur dosya sistemi"?

Başlık, olmasını istediğim kadar açıklayıcı olmayabilir, ancak daha iyi bir tane bulamadı.

Sunucumun dosya sistemi Salt Okunur'a girdi. Ve bunu neden yaptığını ve nasıl çözeceğimi anlamıyorum.

Sunucuya SSH yapabilirim ve örneğin apache2'yi başlatmaya çalışırken aşağıdakileri elde ederim :

username@srv1:~$ sudo service apache2 start[sudo] password for username:sudo: unable to open /var/lib/sudo/username/1: Read-only file system * Starting web server apache2                                                                                                                                                                                                               (30)Read-only file system: apache2: could not open error log file /var/log/apache2/error.log.Unable to open logsAction 'start' failed.The Apache error log may have more information.

Sunucuyu yeniden başlatmayı denediğimde alıyorum :

username@srv1:~$ sudo shutdown -r now[sudo] password for username:sudo: unable to open /var/lib/sudo/username/1: Read-only file system

Manuel olarak yeniden başlattığımda, bir şeylerin yanlış olduğunu söyleyen herhangi bir uyarı veya mesaj olmadan başlar.

Umarım birileri bu sorunu çözmek için beni doğru yöne yönlendirebilir.

Bir dosya sistemi tutarlılığı sorunu varsa, sistem çalışırken dosya sistemi genellikle salt okunur duruma geçer. Bu belirtilen fstab olarak errors=remount-ro ve bir FS erişimi başarısız olduğunda veya bir acil durum salt okunur yeniden bağlanma isteğinde bulunulduğunda ortaya çıkar. Alt+SysRq+U. Kaçabilirsin.:

sudo fsck -Af -M

tüm dosya sistemlerini kontrol etmeye zorlamak için. Diğer cevaplardan birinin belirttiği gibi, dmesg ayrıca çok yardımcı olur.

Düzenleme: unutmayın -M komut satırında.

not: Bibhas tarafından belirtildiği gibi cevabında: Eğer fsck sürüm afişinden sonra sıkışıyor:

$ sudo fsck -Af -Mfsck from util-linux 2.20.1

ext4'e özgü fsck'yi kullanmayı denemek isteyebilirsiniz

$ sudo fsck.ext4 -f /dev/sda1

Söz konusu bölüm sağlandı /dev/sda1 bir ext4 dosya sistemiydi.

Heksafraksiyonun cevabı benim için işe yaramadı. Her çalıştırmayı denediğimde sudo fsck -Af -M sadece gösterdi

$ sudo fsck -Af -Mfsck from util-linux 2.20.1

ve başka bir şey yok. Hata falan yok. Benim için canlı bir diske önyükleme yapmak ve bunu çalıştırmak işe yaradı -

sudo fsck.ext4 -f /dev/sda1

Söz konusu bölüm sağlandı /dev/sda1 bir ext4 dosya sistemiydi.

İşte sorunumu çözen komut :

mount -o remount /

bir daha iyi yeniden başlat veya sudo fsck -Af

Kök dosya sisteminizi rw olarak yeniden bağlanmaya zorlamak istiyorsanız, aşağıdakileri yapabilirsiniz.

mount -o remount,rw /

Koşmayı dene dmesg | grep "EXT4-fs error" dosya sistemi / günlük sistemi ile ilgili herhangi bir sorun olup olmadığını görmek için. O halde sisteminizi yeniden başlatmanızı tavsiye ederim. Ayrıca, sudo fsck -Af takıntılarla cevap vermek zarar vermez.

Bazen bunun, bilgisayarın sistem saatini unutmasından kaynaklanabileceğini unutmayın - günlükteki tarihler GELECEKTE olduğu için disk denetimi başarısız olur!

BIOS saatini ayarlama (ve BIOS pilini kontrol etme), herhangi bir disk kurtarma işlemi yapmak zorunda kalmadan bu sorunu benim için düzeltti.

(Önceki cevap silindi)

Düzenleme: Asıl sorun windows tarafındaydı. Windows 10'umu güncelledikten sonra 'hızlı başlat' seçeneği otomatik olarak etkinleştirildi. Bu seçeneği tekrar devre dışı bıraktıktan sonra makineyi yeniden başlattıktan sonra sorun ortadan kalktı. Windows 10 bana günlerce ağır baş ağrısı verdi :(

'Hızlı başlangıç' seçeneği kontrol panelindeki 'güç seçenekleri'nde bulunabilir. Kapat şunu!!! :)

Makinenizi Ubuntu ve Windows ile birlikte çift önyükleme yapıyorsanız ve bu sorun ortaya çıkarsa, bunun nedeni Windows'un dosya sistemini değiştirmesidir, bu durumda bu hile yapabilir.Hızlı başlatmayı devre dışı bırakmayı deneyin

>>>>>Denetim Masası Donanım ve Sesler Güç Seçenekleri (solda) Kapağın kapatılmasının şu anda kullanılamayan ayarları değiştirdiğini seçin 'Hızlı başlatmayı aç' seçeneğinin işaretini kaldırın

Şimdi Ubuntu'ya önyükleme yapmak sorunu çözecektir. Umarım bu yardımcı olur!

https://youtu.be/KJ-0KPZhAFo

Genellikle linux, dosya sistemlerinizi yalnızca hatalar oluştuğunda, özellikle diskle veya dosya sisteminin kendisiyle ilgili hatalar, örneğin yanlış bir günlük girişi gibi hatalar olduğunda salt okunur duruma getirir.

Seninkini kontrol etsen iyi olur. dmesg diskle ilgili hatalar için.

Google bu konuda tartışma dolu ve yapılandırmanıza daha yakın olanları seçebilirsiniz, ancak bir göz atın dmesg bu genellikle yeterlidir.

Benim için bu sorunu çözen bir sistemi yeniden başlatmak

sudo reboot

bahsettiği gibi.

Hatırlamak

sistem Yöneticisi olarak yeniden başlatma en son Çözüm olmalıdır

Millet, bu soru bir bilgisayar için değil, bir sunucu içindir. Çift önyüklemeli PC’nizde bu sorun varsa, Lütfen ‘Windows’un denetim masası’ndaki ** güç seçenekleri’nde ** bulunan ** hızlı başlat ** seçeneğini’ işaretleyin. AWS’de bir Ubuntu ile aynı sorunu yaşıyorum

@John’a Bibhas tarafından yayınlanan son cevaba cevabı değiştirmesini tavsiye ederim, çünkü aslında diğer cevapların aslında hiç yardımcı olmadığı yerlerde çalışır.

microSD için: ram - MicroSD card is set to Read-only state. How can I write data on it? - Ask Ubuntu

Ben de bu problemim var ve çözümlerin hiçbiri benim için işe yaramıyor ubuntu 18.04 kullanıyorum ve bunun ne olduğunu bilmiyorum, sistemimi yeniden başlatmalıyım ve sonra bana `fsck / dev / sda1 -y’ çalıştırdığımda ve işletim sistemini yeniden başlattığımda (initramfs) içeren sayfayı göstermeliyim iş ve 30 dakika sonra tekrar 1 saat sorun olur.