Bir dosyayı çalıştırmak için şunu kullandığımı biliyorum: . komut, sonra aralarında boşluk olan dosya adı. Ama idam etmeye çalışıyorum.kullanarak jar dosyası . ve işe yaramıyor. Özelliklere girdim ve çalıştırılabilir olarak işaretledim ve Java ile çalışmasını sağladım.
Java ile bir dosyayı yürütmenin bir yolu var mı Deneme Terminal mi?
Bu . sözdizimi yalnızca kabuk komut dosyalarını çalıştırmak için ("kaynak kullanarak") kullanılabilir.
Kullanmanız gerekecek java çalıştırmak için komut .jar dosya:
java -jar Minecraft.jar
Java'nız yüklü değilse, bunu yükleyerek düzeltebilirsiniz. default-jre1 paket. Bir terminalde çalıştırarak java'nın zaten yüklü olup olmadığını görebilirsiniz:
java -version
[1]: Bu, varsayılan openjdk Java çalışma zamanını yükleyecektir. Kullanabilirsiniz openjdk-8-jre, veya openjdk-7-jre, veya openjdk-6-jre bunun yerine, tercih ederseniz - hangisi Ubuntu sürümünüzde mevcutsa.
Linux, bir JAR dosyası gibi yabancı bir ikili dosyayı çalıştırabilir. Örneğin Şarap böyle çalışır. JAR dosyalarını çalıştırılabilir olarak çalıştırmak için konsolda aşağıdakileri yapın
sudo apt-get install binfmt-support
JAR dosyanıza CD yazın ve yürütülebilir olarak değiştirin (bunu Nautilus'taki dosya özellikleri aracılığıyla da yapabilirsiniz)
chmod a+rx myjar.jar
Jar dosyanızı başka bir ikili çalıştırılabilir veya kabuk betiği gibi çalıştırın
./myjar.jar
Not: Sahip olduğunuzdan emin olun bınfmt_mısc linux çekirdek modülü yüklendi. Özel derlenmiş çekirdeğinizi bu modül olmadan kullanırsanız, binfmt desteği çalışmaz.
Tüm jar Arşivleri, Bildirim dosyasında başlatılacağı bildirilen yürütülebilir bir sınıf içermez, ancak varsa, bu işe yarayacaktır.
Bu Arada.: Çoğu programı kabuktan nokta ile başlatmazsınız. Nokta için bir kısayoldur source ve yalnızca geçerli oturumun kapsamına bir komut dosyası eklemek için bash ve diğer bazı kabuklarda çalışır.
Derlenmiş bir ikili xybin, yoldaysa adıyla basitçe başlatılır:
xybin
ya da mutlak yolu ile:
/home/foo/proj/test/xybin
veya göreceli yolu ile:
proj/test/xybin
ya da bu göreli yol ile dosyanın dizininde olmak için yeterince şanslıysanız:
./xybin
Dosyanın sizin için yürütülebilir olarak işaretlenmesi gerekir (bkz.: chmod).Yukarıdakilerin tümü kabuk simgeleri için de geçerlidir, ancak genellikle .sh uzantısına sahiptirler ve yorumlayıcıyı çağırarak bir kabuk simgesi başlatabilirsiniz ve sonra yürütülebilir olarak işaretlenmesi gerekmez:
bash xy.sh
Yeni bir bash başlatmak istemiyorsanız, işlev tanımlarını, takma adları ve değişken ayarlarını kullanmak için source kullanabilir ve bunu yapabilirsiniz.
Açılan pencerede aşağıdakileri kopyalayıp yapıştırın:
[Desktop Entry]Type=ApplicationName=MinecraftComment=Click here to play MinecraftExec=java -jar /path/to/minecraft.jarIcon=/path/to/minecraft/icon.pngTerminal=falseCategories=Game;
Etkilerini görmek için oturumu kapatıp tekrar açmanız gerekebilir. :) Ayrıca, indirme işlemini sağlamadıkları için internette güzel görünümlü bir Minecraft simgesi aramanız gerekir..
Merhaba ve hoş geldin jaorizabal. Sorunuzu biraz düzelttim. Belki bir sonraki soruyu kendiniz geliştirmek için tarayıcınız için bir yazım denetleyicisi yükleyebilirsiniz. Başka bir ipucu: Metin sorunları için, metni terminalde farenizle işaretleyebilir ve ardından kaydırma tekerleğine orta tıklama ile tarayıcınızın düzenleme alanına (ve başka bir yere) yapıştırabilirsiniz. Ardından, kodunuzu düzenle alanındaki düğmelerle düzenleyebilirsiniz. Bu, ekran görüntüsü almaktan ve yüklemekten çok daha hızlıdır.