Önyükleme sırasında GRUB menüsüne nasıl gidilir?

Benim sistemim değil çift önyükleme, standart bir Ubuntu masaüstü sistemini "metal üzerinde" çalıştırıyorum (bir sanal makinede çalıştırmanın aynı olduğunu düşünüyorum).

Basma c önyükleme sırasında GRUB menüsünün görünmesine neden olmaz (ki bunun bir çift önyükleme sistemi için olduğuna inanıyorum).

GRUB menüsünün kendisini nasıl sunmasını sağlayabilirim tek-önyükleme sistemi mi?

Tuşunu basılı tutarsanız menü görüntülenir Shift Grub yüklenirken, BIOS kullanarak önyükleme yaparsanız. Sisteminiz UEFI kullanarak önyükleme yaptığında, tuşuna basın Esc.

Kalıcı değişiklik için aşağıdakileri düzenlemeniz gerekir: /etc/default/grub dosya -- satırın başına bir "#" sembolü yerleştirin GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0.

Değişiklikleri kaydet ve çalıştır sudo update-grub değişiklikleri uygulamak için.

Dokümantasyon: https://help.ubuntu.com/community/Grub2

Her ikisini de denedim Shift ve Space anahtarlar ama hiçbir şey çalışmıyor. Sadece Esc anahtar, önyükleme sırasında Grub Menüsünü almak için Ubuntu 14.04 ve 16.04 için çalışır.

Ubuntu 18.04'te yok GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0 içine çizmek /etc/default/grub - onun yerine var GRUB_TIMEOUT_STYLE=hidden. Göre info -f grub -n 'Simple configuration' :

bu seçenek ayarlanmamışsa veya 'menü' olarak ayarlanmışsa, GRUB menüyü görüntüler ve ardından varsayılan girişi önyüklemeden önce 'GRUB_TİMEOUT' tarafından ayarlanan zaman aşımının sona ermesini bekler. Bir tuşa basmak zaman aşımını keser.

Bu nedenle, satırı şu şekilde kaldırır veya yorumlarsanız::

#GRUB_TIMEOUT_STYLE=hidden

ve koş sudo update-grub ardından menü varsayılan olarak görüntülenir.

18.04 + Çift önyükleme değil, grub 5 saniyede önyükleme yapıyor:

GRUB_TİMEOUT_STYLE=yanlış

GRUB_TİMEOUT= (değer yok). İyi çalışıyor LVM.

• Vurmaya devam et Shift "Grub Yükleme Mesajı" nı görene kadar
  • Mesajdan sonra, Shift menü görünene kadar aşağı.

Varsayılan olarak, GRUB yüklü ikinci bir işletim sistemi varsa menüyü gösterecektir. Yalnızca Ubuntu yüklüyse, GRUB genellikle menüyü göstermeden Ubuntu'yu yükler. -e doğru grub'u her zaman bir menü gösterecek şekilde yeniden yapılandırın:

1. Düzenlemek /etc/default/grub:

Koymak GRUB_HIDDEN_TIMEOUT= (bundan sonra değer yok = imzalamak).
    Koymak GRUB_TIMEOUT=n menüyü göstermek için n saniyeler.

2. Koşmak update-grub yenilemek /boot/grub/grub.cfg dayalı /etc/default/grub ayarlar.

Menüyü göstermek için GRUB alabilirsiniz varsayılan olsa bile GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0 ayar etkin:

• Bilgisayarınız önyükleme için BIOS kullanıyorsa, aşağıdaki düğmeyi basılı tutun: Shift önyükleme menüsünü almak için GRUB yüklenirken tuşuna basın.
  • Bilgisayarınız önyükleme için UEFI kullanıyorsa, tuşuna basın Esc önyükleme menüsünü almak için GRUB yüklenirken birkaç kez.

Umarım bu, neden olduğu konusundaki karışıklığı giderir Shift bazı kullanıcılar için çalışır ve Esc başkaları için çalışır.

Düzenlemek /etc/default/grub (sudo -H gedit /etc/default/grub)...

değişim:

GRUB_TIMEOUT_STYLE=hidden

-e doğru:

GRUB_TIMEOUT_STYLE=menu

sonra dosyayı kaydedin ve düzenleyiciden çıkın. Sonraki çalışma:

sudo update-grub 

GRUB_TİMEOUT_STYLE

Bu seçenek ayarlanmamışsa veya ayarlanmışsa menu ardından GRUB menüyü gösterecek ve ardından ayarlanan zaman aşımını bekleyecektir GRUB_TIMEOUT varsayılan girdiyi önyüklemeden önce süresi dolmak üzere. Bir tuşa basmak zaman aşımını keser.

Bu seçenek ayarlanmışsa countdown veya hidden ardından, menüyü görüntülemeden önce GRUB, ayarlanan zaman aşımını bekleyecektir GRUB_TIMEOUT dolmak. Eğer ESC bu süre zarfında basıldığında, menüyü gösterecek ve girişi bekleyecektir. Bir menü girişiyle ilişkilendirilmiş bir kısayol tuşuna basılırsa, ilişkili menü girişini hemen önyükleyecektir. Bunlardan herhangi biri gerçekleşmeden önce zaman aşımı sona ererse, varsayılan girişi önyükleyecektir. İçinde countdown durumda, kalan sürenin tek satırlık bir göstergesini gösterecektir.

Vardiya'nın yaptığını duydum.Ama daha önce Yer kullandım ve işe yaradı.

Ubuntu'nun daha yeni sürümleri için böyle bir şey yoktur GRUB_HIDDEN_TIMEOUT bunun yerine var GRUB_TIMEOUT_STYLE hangi olarak ayarlanır hidden varsayılan olarak.

Dosyayı aç sudo nano /etc/default/grubDeğişim değeri GRUB_TIMEOUT_STYLE -den hidden -e doğru menu ve emin olun GRUB_TIMEOUT ayarlanmadı 0 sonra koş

sudo update-grub

Done!!!

Benim için, sorunun bilgisayara takılı bir USB çubuğu bırakmış olduğumu buldum. Sanırım bilgisayar USB çubuğundan önyükleme yapmaya çalışıyordu.

USB çubuğunu çıkardıktan sonra, Basabilirim shift veya esc veya space (kullandığınız Ubuntu sürümüne bağlı olarak, sanırım).

+1 Ubuntu önyükleme işleminin esasen belgelenmemiş bir özelliğini ortaya çıkarmak için mükemmel bir soru, cevabı sadece grub ile uğraşırken tesadüfen buldum.cfg. Bunu en üst (Googleable) seviyeye çıkardığınız için teşekkür ederiz.

Kredinin vadesi geldiği yerde kredi… Bu konu benim başka bir sorumda ortaya çıktı (yorumların derinliklerine gömüldü). Jorge Castro, kendi başına bir soru olarak sunmanın iyi bir fikir olacağını öne sürdü… (bu yüzden ona kredi verin… ve yansıyan parıltıda güneşlenmekten mutluluk duyuyorum;) Birincil Q / A olmanın değerini görebiliyorum.