Java 8 şu anda aşağıdakilere göre kullanılabilir http://openjdk.java.net/projects/jdk8/, ama http://openjdk.java.net/install/ Ubuntu 14.04 Uzun Vadeli Desteğinde OpenJDK 8'in (Oracle Java değil) nasıl kurulacağından henüz bahsetmiyor. (14.10 ve üstü için sadece çalıştırın apt-get install openjdk-8-jdk)
Bu nasıl ve ne zaman yapılabilir?
(2017-08-08: Çok kısa cevap: 2017-08-08 itibariyle OpenJDK 8, resmi depolardan Ubuntu 14.04 için uygun bir paket olarak resmi olarak mevcut değildir.Bu cevabın tam özetine bakın - güncelleme 2021-06-29)
Not: Şimdilik Oracle Java'yı kullanacağız - benim için en uygun çözüm, Oracle Java'nın Ubuntu depolarından doğrudan ve zahmetsiz bir şekilde kullanılabilmesine kadar Ubuntu depolarından OpenJDK.
Not: WebUpd8 ekibinin ppa'sı 16 Nisan 2019'dan itibaren geçerli olmak üzere durduruldu. Dolayısıyla bu ppa'nın herhangi bir Java dosyası yok. Daha fazla bilgi şu adreste bulunabilir Ppa'nın Launchpad'deki sayfası. Bu nedenle, aşağıdaki yöntem artık tarihsel nedenlerden dolayı çalışmıyor ve mevcut değil.
OpenJDK 8 Mart 2014'te piyasaya sürüldü. Bu sorunun zamanı itibariyle, resmi Ubuntu depolarında herhangi bir Ubuntu sürümü için OpenJDK 8 paketi bulunmamaktadır. "Yakında hazır olacaklar" gibi JDK 8 proje sayfası yakında bir tanım için diyor.
İlk olarak, OpenJDK 8 paketleri Ubuntu geliştirme sürümüne inecek. Bu, 14.10 geliştirme döngüsü sırasında gerçekleşebilir, ancak bildiğim kadarıyla belirlenmiş bir program yok. Bazı önizleme paketleri oluşturuldu ve test için kullanılabilir, bkz. debian-java ve Ubuntu openjdk posta listeleri. Bir noktada bu paketler Debian ve Ubuntu geliştirme depolarına yüklenecek.
OpenJDK 8 Ubuntu geliştirme sürümünde olduğunda, 14.04'e geri gönderilmesini istemek mümkün olabilir. Birincil sistemde hiçbir zaman kullanılamayacağını unutmayın trusty depo, ancak kullanırsanız trusty-backports daha sonra bir noktada oradan kurulabilir. Ubuntu'da backport talep etme süreci hakkında bilgi edinin burada.
2017-08-08 itibariyle, bu sorunun ve cevaplarının konuyu anlamak için kazmak için biraz ezici hale geldiğini buldum, bu yüzden bulguları bu cevapta özetledim.
Çok kısa cevap şudur: 2017-08-08 itibariyle OpenJDK 8, Ubuntu 14.04 için resmi olarak mevcut değildir.
Bununla birlikte, birkaç seçenek mevcuttur:
Ubuntu'nun daha yeni bir sürümüne yükseltin. OpenJDK 8, 14.10 ve sonrasında kullanılabilir. (16.04 lts'den itibaren OpenJDK 9, 18.04 lts'den itibaren OpenJDK 11). Genişletilmiş destek altında değilseniz, bu 2021'den itibaren en iyi yaklaşımdır.
Oracle Java'yı (OpenJDK değil) indirin ve yükleyin http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jdk8-downloads-2133151.html elle katran gibi.sadece açılması gereken ve lisansın kabul edilmesinden önce kabul edilmesi gereken gz dosyası bin dizin sizin için eklenebilir $PATH değişken. Üçüncü taraf bir PPA kullanmayı da seçebilirsiniz. önemli: Lisans 2019'da daha kısıtlayıcı olacak şekilde değiştirildi ve üretimde Oracle Java'yı kullanmak için ödeme yapan bir müşteri olmanız gerekebilir!
Üçüncü taraf bir PPA kullanarak OpenJDK 8'i indirin. Bu, genellikle bireyler tarafından gönüllü olarak yapıldığı için bayatlama veya kaybolma eğiliminde oldukları için giderek daha kötü bir fikirdir.
Kaynağı derleyin ve kendiniz kurun.
(Lütfen başka sağlayıcılar eklemekten çekinmeyin)
Ayrıntılar için diğer cevaplara bakın.
Şahsen Ubuntu'yu 18.04 Lts'ye yükseltmenizi veya mümkün değilse bir Azul yapısını indirmenizi tavsiye ederim. AdoptOpenJDK / Eclipse Adoptium, x64'te 16.04'ten itibaren yalnızca bir seçenektir.
Not 22 Nisan 2016'dan bu yana Vivid paketleri kaldırıldı, ne yazık ki. Haber öğesi packages.ubuntu.com : "Xenial sürümünü yansıtın, yakkety ekleyin, vivid'i kaldırın". Bu cevabın geçici çözümü akıllıdır, ancak mevcut durumda artık geçerli değildir. 6 Ocak 2017 itibariyle trusty'de java 8 için backport yok packages.ubuntu.com/trusty-backports/java henüz. Lütfen değişiklikler uygulandıkça düzenleyin.
Ubuntu 14.04 için desteklenen OpenJDK 8 paketleri mevcut değildir. Ubuntu 15.04 OpenJDK 8 paketleri Ubuntu 14.04 ile başarıyla kullanılmıştır. Daha yeni paket sürümlerinin (örneğin 15.10, 16.04 için olanlar) aşağıdaki talimatları kullanarak 14.04'te çalışmadığı bulundu.
openjdk version "1.8.0_131"OpenJDK Runtime Environment (build 1.8.0_131-8u131-b11-1~14.04.york0-b11)OpenJDK 64-Bit Server VM (build 25.131-b11, mixed mode)
ve işte benim uname -a çıktı:
Linux mars1 4.4.0-75-generic #96~14.04.1-Ubuntu SMP Thu Apr 20 11:06:30 UTC 2017 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
Sanal ana bilgisayar sunucu sağlayıcım bana yalnızca Ubuntu-14.04 için destek sağladıklarını söylüyor ve 2019'a kadar böyle devam etmek istediklerini tahmin ediyorum! ubuntu-14.04'te openjdk-8'e sahip olmanın daha iyi bir yolunu biliyorsanız lütfen bana bildirin?
Nix paket yöneticisi ayrıca Ubuntu için OpenJDK 8'in ikili paketlerini de korur; bu, çalışan bir Java 8 derleyicisini baştan sona beş dakikadan daha kısa bir sürede (tabii ki hızlı bir internet bağlantısıyla) alabileceğiniz anlamına gelir.
İşte bu. Oh, ve 2. adımdaki tek astarı koyduğunuzdan emin olmak isteyeceksiniz. ~/.bashrc. Bu, Nix'e yüklü paketlerinizi doğru şekilde bağlamasını söyleyecektir (çünkü gerçek dosyaları standart olmayan dizinlerde tutar).
Azul, otomatik olarak indirilebilen, açılabilen ve kullanılabilen “Zulu” adı altında OpenJDK yapıları sağlamaya başladı. (Paralarını destekten kazanırlar). http://www.azulsystems.com/products/zulu/downloads