Paketleri APT ile yüklemeye çalışırken "paket bulunamıyor"

Herhangi bir paketi komut satırından yüklemeye çalıştığımda bir hata alıyorum.

$ sudo apt-get install <package>Reading package lists... DoneBuilding dependency tree       Reading state information... DoneE: Unable to locate package <package>

Kimse bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

Eğer paketin varsa önce kontrol edin :

1. Gitmek packages.ubuntu.com bir web tarayıcısı ile.
  2. "Paket dizinlerini ara" ya ilerleyin.
  3. Yüklemeye çalıştığınız paketi "Anahtar Kelime" alanına girin.

"Yalnızca tam eşleşmeleri göster:" seçeneğini etkinleştirin.

Kullandığınız Ubuntu'nun hangi sürümüne "Dağıtımı" değiştirin.

enter image description here

Eğer varsa sonuç yok aradığınız paket mevcut değil ve sonraki adımlar işe yaramayacak. Üçüncü taraf bir PPA veya alternatif bir yükleme yöntemi gerektirebilir.

Eğer sonuçlar bulunurlar, paket var ve aşağıdaki adımlara devam edebilirsiniz:

1. Açık Yazılım Kaynakları (veya Yazılım ve Güncellemeler 13.04+ 'da) Çizgi içinde arayarak.
  2. "Ubuntu Yazılımı" sekmesini açın.
  3. Bu sekmedeki ilk 4 onay kutusunun etkin olduğundan emin olun:

enter image description here

4. Paket listelerini güncelleyin, ardından bu komutlarla test edin:

sudo apt-get updatesudo apt-get install <TEST_PACKAGE>

Çok var sorular bu konu ile ilgili. Burada temel / genel bir cevap veriyorum.

Ne zaman apt-get install bir paket bulunamıyor, yüklemek istediğiniz paket eklediğiniz depolarda bulunamadı (içeridekiler /etc/apt/sources.list ve altında /etc/apt/sources.list.d/).

Aşağıdaki (genel) prosedür bunu çözmeye yardımcı olur:

1. Ubuntu depolarını etkinleştirdiğinizden emin olun:

Tüm depoları etkinleştirmek için (main, universe, restricted, multiverse), aşağıdaki komutları kullanın:

sudo add-apt-repository mainsudo add-apt-repository universesudo add-apt-repository restrictedsudo add-apt-repository multiverse  

Ziyaret etmek Yardım daha fazla bilgi için.

2. Daha fazla paket için PPA bulmak için:

• Gitmek Ubuntu Paket Araması. (Zaten açıklanmıştır bu cevap)
    • Bulamadığınız paket bir ppa'dan geliyorsa ppa'ya gidin ve sürümünüz için orada bulunup bulunmadığını kontrol edin.
    • Harici Depolar İçin Şu Adresi Ziyaret Edin: Ubuntu Güncellemeleri ve aramascreen düğme. veya Ziyaret EdinPpa'lar.
    • Veya Arama yapın Fırlatma Rampası ppa
    • Uygun ppa'yı bulun Ubuntu sürümünüze göre.
  3. PPA ekle (komut satırına göre):

Bu komutu kullan:

sudo add-apt-repository ppa:<repository-name>

Ziyaret etmek Ubuntu topluluk yardımı daha fazla bilgi için.

4. Güncellemeyi unutmayın (apt'yi değişikliklerinizden haberdar edin):

Depoları değiştirdikten sonra bu komutu çalıştırmak çok önemlidir:

sudo apt-get update

Seçici en iyi indirme sunucusu güncellemeyi hızlandırmaya yardımcı olabilir.

5. Son olarak paketi yükleyin:

sudo apt-get install <package>

Adlandırmak Komut satırına göre paket yönetimi.

Ek / İpucu: doğru paket adını (yani depodaki adı) kullanarak bulabilirsiniz apt-cache search <package-name>.

• İlgili sık sorulan Q&A:
  1. Bir PPA ekledikten sonra karşılanmamış bağımlılıkları nasıl çözebilirim?
  2. "Paket <paket> kurulum adayı yok" ne anlama geliyor?

Not: Paket depoda herhangi bir şekilde mevcut değilse, kullanılabilir olana kadar beklemeniz (yeni / güncellenmiş sürümler durumunda) veya diğer yükleme işlemlerini kullanmanız gerekir. apt-get örneğin, kaynaktan derleme, çalıştırılabilir ikili dosya indirme vb.

xbmc sadece şu adreste mevcuttur: evren deposu. sadece Ubuntu 12.04'ten beri (kesin). Daha eski bir Ubuntu sürümünüz varsa, xbmc'yi başka bir yerden yükseltmeniz veya almanız gerekir.

Ubuntu 12.04'ünüz varsa, sahip olduğunuzdan emin olun evren deposunu açtı. Dosyada hangi depoları etkinleştirdiğinizi görebilirsiniz /etc/apt/sources.list (ve dizindeki dosyalarda /etc/apt/sources.list.d). Bu dosyanın aşağıdaki gibi bir satır içerip içermediğini kontrol edin

deb http://al.archive.ubuntu.com/ubuntu/ precise universe

veya

deb http://zw.archive.ubuntu.com/ubuntu/ precise main restricted universe multiverse

Sadece böyle bir satır bulursanız

deb http://mn.archive.ubuntu.com/ubuntu/ precise main restricted

ve hiçbir çizgi ile universe, eklemek universe bu satırın sonunda veya ayrı bir satırla precise universe yukarıda gösterildiği gibi.

Değiştirmeniz gerekiyorsa /etc/apt/sources.list, çalıştırmak sudo apt-get update daha sonra yeniden yüklemeyi deneyin. Paket hala bulunamazsa, paketin tüm içeriğini gönderin. /etc/apt/sources.list ve çıktı sudo apt-get update.

Bir dosya yüklemeye çalışıldığında:

sudo apt-get install libstdc++.so.6

paket yerine. Hata iletisini alıyorsunuz:

E: Unable to locate package libstdc++.so.6E: Couldn't find any package by regex 'libstdc++.so.6'

çünkü bir dosya yüklemeye çalıştınız libstdc++.so.6 yükleyemezsiniz, çünkü bir debian paketinde bulunur.

Kullanabilirsiniz apt-file bu dosyayı içeren paketi aramak için. Yüklemek için şunu yazın:

sudo apt-get install apt-file

O zaman dizini güncellemelisin.

sudo apt-file update

Bundan sonra, dosyayı içeren paketi arayabilirsiniz libstdc++.so.6:

sudo apt-file find libstdc++.so.6

Ardından, aranan dosyayı içeren çok sayıda paket bulursunuz. Bu örnek için yalnızca bir arama sonucu yapıştırıyorum:

libstdc++6: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libstdc++.so.6

Ardından gerekli paketi yükleyebilirsiniz libstdc++6:

sudo apt-get install libstdc++6

Ubuntu'da yeniyim, ancak bu "Paket Bulunamıyor" hatalarından kaçınmak için bazı çözümler keşfettiğim için bunu yazıyorum. Bunun bir şoka yol açabileceği üç durum vardır.

1. Ubuntu'yu yükledikten sonra güncellemezseniz ve ardından Yükseltme yapmazsanız, Bu durum oluşabilir.
  2. Gelecekte gerçekleşecek çok sayıda yazılım güncellemesi varsa, tüm önemli güvenlik güncellemelerinin / önerilen güncellemelerin "yazarak kapatıldığından emin olunGüncelleme Yöneticisi" basıldığında Alt+F2.
  3. Bir ve iki numaralı Sorun, tüm güncellemeleri güncelledikten veya temizledikten sonra bile gerçekleşebilir. Ancak ebedi çözüm şudur: 1. ve 2. Noktayı deneyin, sonra yazın sudo apt-get killmanager, herhangi bir sorun çalışmıyorsa yazmaya devam edin sudo apt-get update yazın sudo apt-get upgrade.

Artık herhangi bir yazılımı Terminal üzerinden yükleyebilmelisiniz.

Yeni Ubuntu kurulumu?

Çoğu zaman paket listelerini tüm depolardan ve ppa'lardan güncellemek hile yapar:

sudo apt-get update

Bu olmalıydı zaten ilk yapacak bir şey.

Bu işe yaramazsa, peşinde olduğunuz paketi içeren depoyu veya ppa'yı aramanız, eklemeniz ve çalıştırmanız gerekir sudo apt-get update tekrar. Sürecin adımları bu sayfadaki diğer cevaplarda iyi açıklanmıştır.

Bu son zamanlarda çok fazla geliyor çünkü 18.04 Sunucusu varsayılan olarak universe, multiverse ve backport’ları devre dışı bıraktı.

Yüklü olmayan bir komut girerken verilen yararlı ipucunu geliştirmek için bir başlatma çubuğu sorunu var mı? (Etkin değil, depoyu sadece bu ipuçları çok yararlı olacaktır)

@Jackalope O zaman belki paket adı yanlıştır veya sudo apt update çalıştırmanız gerekir. Doğru paket adını aramak için apt-cache search ve ardından bir arama terimi kullanın.

Bu, konteynerler inşa ederken, genellikle hem Docker hem de Singularity ile çok fazla vurduğum bir şey. Tekillik kapsayıcılarında, aralarında debootstrap ve docker olmak üzere farklı önyükleme seçenekleriniz vardır. Bazı nedenlerden dolayı, temel bir Ubuntu görüntüsüyle (örneğin xenial) başlamak için debootstrap kullanırsam, bazı paketlerin apt-get ile bulunamadığı bu hataya çarptım. Çözüm, ‘docker’ önyüklemesine geçmek olur, sonra tekrar çalışır.

Bu, son birkaç gündür ilerlememi durduruyor ve wjandrea’nın önerdiği gibi evren, çoklu evren veya backport’ların devre dışı bırakılmasından kaynaklanmıyor.

Bu şeyler yaptım. Paketin adını üç kez kontrol ettim (libsdl2-2.0-0) ve apt önbellek araması ile kullanılabilirliği doğruladım. Sonunda paketi bir bağımlılık olarak yüklemiş gibi görünen dokümanları yükleyerek bu paketi yükleyebildim.