Eğer /etc/resolv.conf içeriyor nameserver 127.0.0.1 sonra girişleri ekleme /etc/resolvconf/resolv.conf.d/tail gerçekten işe yarar bir şey yapmaz.
NetworkManager kullanıyorsanız, bunun yerine statik olarak ad sunucusu adreslerini eklemeniz gerekir ağ göstergesi: Bağlantıları Düzenle... | Düzenlemek... / IPv4 Ayarları / Ek DNS sunucuları.
Eğer sen gerçekten daha fazla giriş eklemek ister misiniz /etc/resolv.conf oluşturma /etc/resolvconf/resolv.conf.d/tail ve onları oraya ekleyin.
Her Ubuntu sürümünde olduğu gibi, burada bulunan Ubuntu Sürüm Notlarını okumanız önerilir:
cd /etc/resolvconf/resolv.conf.dsudo cp -p head head.orig #backup copy, always do thissudo nano head
Dosyanın en üstünde korkunç bir uyarı var. /Etc/resolv dosyası.conf, bu dosyanın içeriğinden otomatik olarak oluşturulur; uyarı var, böylece /etc/resolv dosyasına konacak./etc/resolv olduğunda conf.conf oluşturulur. Dosyanın sonuna ekle
nameserver <ip_of_nameserver>
Basın Ctrlx ve dosyayı kaydetmeye evet cevabını verin. Bitirmek için /etc/resolv dosyasını yeniden oluşturun.conf yani değişiklikler şu anda uygulanıyor:
sudo resolvconf -u
Ardından /etc/resolv dosyasının içeriğini kontrol edin.eklediğiniz satırı görmek için conf şimdi orada. Ayrıca, hala hangisi daha önce olursa ya da şebeke servisi yeniden makine çizme dahaki sefere olacak.
Aşağıda Ubuntu Server edition'ı çalıştırdığımdan ve NetworkManager yerine ıfup kullandığımdan beri bulduğum en iyi yolu göstereceğim.
Aslında benim için bunu kolaylaştırdılar :) hepsini /etc/network /interfaces dosyasına koyarak. Çözümlemeye yazacağınız yapılandırmalarla aynı.conf artık aşağıdaki örnekte olduğu gibi ağ bağdaştırıcısı yapılandırmalarınızla aynı dosyada olabilir:
# The loopback network interfaceauto loiface lo inet loopback# The Primary Network Interfaceauto eth0iface eth0 inet static address 192.168.1.2 netmask 255.255.255.0 network 192.168.0.0 broadcast 192.168.1.255 gateway 192.168.1.1 dns-nameserver 75.75.75.75 dns-nameserver 75.75.76.76 dns-search local wildcard mask 0.0.0.255 cidr prefix size /24 cidr notation 192.168.1.0/24 first host 192.168.1.255 last host 192.168.1.254 mac address J7:836:737:727:gsgd837:g645
Umarım bu yardımcı olur ve benim için olduğu gibi kolaylaştırır, şimdi statik IP adresleri oluşturabilir ve ad sunucularını ve dns etki alanını tek bir dosyada ekleyebiliriz :)
Benimki Ubuntu Server 12.04 çalıştırıyor. Aşağıdaki değişiklikleri yaptım ve sunucuyu yeniden başlattım (genellikle bu yalnızca ağ arabirimini aşağı çekerek yapılabilir, yani, ifdown eth0 veya ifup eth0).
Dosyada /etc/resolvconf/resolv.conf.d/base Aşağıdaki girişleri ekledim:
Networkmanager'ı Frank'in cevabında belirtildiği gibi kullanabilirsiniz, ancak el ile düzenlemeyi tercih ederseniz /etc/resolv.conf bunu silerek (aslında bir sembolik bağdır) ve ardından istediğiniz içeriğe sahip yeni bir düz dosya oluşturarak yapabilirsiniz. Bu resolvconf yardımcı program yalnızca dosyaya yazar /run/resolvconf/resolv.conf.
resolvconf işe yaramaz. Bir Linux sunucusundayım ve benim IP adresi statik ve benim DNS sunucular statiktir. İhtiyacım yok resolvconf veya Ağ Yöneticisi.
Bir sunucu üzerinde çalışırken basit tutmak benim ilkemdir. Daha az karmaşıklık, daha kolay şeyler kırıldığında/düzeltme yönetmek olacak.
Ben de öyle yaptım aptitude purge resolvconf ve manuel olarak emin oldum /etc/resolv.conf değil bir sembolik bağ ve sadece statik bir dosya oluşturdu. Bir program dosyayı değiştirmeye çalışırsa diye yaptım. chattr +i (değişmez) için /etc/resolv.conf bir önlem olarak.
Yukarıdakilerin çoğu bozulmamış bir sisteminiz olduğunu varsayar, ancak gerçeklik genellikle farklı dhcp istemcileri kurduğunuz, Ubuntu'nun önceki bazı sürümlerinde ağ yöneticisini devre dışı bıraktığınız vb. Şeklindedir. Aşağıdakileri bilmek faydalı olabilir. Bir süredir dnsmasq kullanıyorum, ancak devre dışı bıraktım. Şu anda sistemim aşağıdaki içeriğe sahipti /etc/resolv.conf (bu sembolik bir bağlantıdır /run/resolvconf/resolv.conf sistemimde):
cat /etc/resolv.conf# Dynamic resolv.conf(5) file for glibc resolver(3) generated by resolvconf(8)# DO NOT EDIT THIS FILE BY HAND -- YOUR CHANGES WILL BE OVERWRITTENnameserver 127.0.0.1
Ne sıklıkta koştuğum önemli değil. sudo resolvconf -u veya sudo dpkg-reconfigure resolvconf ad sunucusunu networkmanager'da ayarladıklarıma güncellemedi. Resolvconf'un Networkmanager'dan kullandığı bilgiler mevcuttu:
Ancak, bu dizinde birden çok dosya varsa, bu dosyanın hiç kullanılmayabileceği ortaya çıkıyor. Suçlu, dnsmasq'ın kaldırılmasıyla kaldırılmayan bir dosyaydı:
Sadece bu dosyayı kaldırıyorum (ve çalıştırıyorum sudo resolvconf -u daha sonra) dns sorunlarımı çözdüm:
cat /etc/resolv.conf # Dynamic resolv.conf(5) file for glibc resolver(3) generated by resolvconf(8)# DO NOT EDIT THIS FILE BY HAND -- YOUR CHANGES WILL BE OVERWRITTENnameserver 8.8.4.4nameserver 8.8.8.8
Umarım bu, başkalarına hata ayıklama konusunda da yardımcı olur (tüm bu farklı ağ araçları arasındaki karmaşık etkileşimler). Eğer kullanırsanız resolvconf koştuğunuzdan emin olun ls /run/resolvconf/interfaces görmek için orada ne var.
Az önce bir bağlantıyı sildim. /etc/resolv.conf ve ad sunucularının adresleriyle düzenli bir dosya oluşturdu. İşe yarıyor ve Ubuntu geliştiricilerinin yarattığı oldukça garip yapıyı kullanmak için herhangi bir neden göremiyorum.