Root olarak nasıl giriş yapabilirim?

Root olarak giriş yapmak istiyorum, ancak girdiğimde

sudo -s

ve şifreyi girin, bu mesaj gösterilir: "sudoers dosyasında değilsiniz" ve girdiğimde

su

ve şifreyi girin, bu gösterilir: "kimlik doğrulama hatası".

İşletim sistemimin yalnızca bir hesabı var. yaklaşık 1 saat önce root olarak oturum açıyorum ve bazı komutlar yapıyorum, oturumu kapattığımda başka bir zaman giriş yapamıyorum!

Bu su komut, root şifresi girmenizi gerektirir. Genel olarak Ubuntu'daki kök kullanıcı kilitlenir, böylece hiçbir kullanıcı oturum açamaz root böylece su işe yaraması muhtemel değil.

İçin sudo -s çalışmak için bir parçası olmak zorunda kalacaksınız admin bir Ubuntu makinesinde gruplandırın, ki görünüşe göre siz değilsiniz.

Sistemde ilgili olan ve düzeltmek için oldukça ilgili olabilecek tek kullanıcıysanız. Değilse, Sistem Yöneticisiyle veya sistem sahibiyle konuşmanızı öneririm. root ayrıcalıklar.

Kök hesabın varsayılan olarak etkin olmadığını unutmayın.

Bunu yapmanız gerekecek:

sudo passwd root

Ardından şifreyi ayarlamak için devam edin.Kök kullanıcıyı kullanma

su root

Bu https://help.ubuntu.com/community/RootSudo öneriyor:

Kalıcı bir Kök oturum açmaya gerçekten ihtiyacınız varsa, en iyi alternatif aşağıdaki komutu kullanarak bir Kök oturum açma kabuğunu simüle etmektir...

sudo -i

Her şeyden önce yönetici ayrıcalıklarına sahip olmanız gerekir. Yönetici ayrıcalıklarınız yoksa, önyükleme sırasında tuşunu basılı tutun shift anahtar. GRUB menüsüne gireceksiniz. Burada kurtarma modu'nu seçin. Aşağıdaki gibi seçeneklerin listesini gördüğünüzde dpkg vb, bir kök kabuğu başlatmayı ve yazmayı seçin:

adduser username sudo

(nere username kullanıcı adınız :-))

bu sizi sudoers grubuna katacak! Sonra şunu yazın exit ve normal önyükleme. hesabınıza girdiğinizde şunu yazın::

sudo passwd root

Ardından şifrenizi girin ve yeni kök şifreyi yazın

Bundan sonra yazabilirsiniz su ve 'kök' şifresini girin.

Kök şifresini değiştirmek istemiyorsanız, şunları kullanabilirsiniz:

sudo -i

bir kök kabuk başlatmak için kendi şifrenizi kullanın.

Root’ken hangi komutları çalıştırdığını bilmemiz gerek. Parolanızı sıfırlamanız gerekebilir: How do I reset a lost administrative password? - Ask Ubuntu

Su komutunu kullandığınız gibi terminaldeki kullanıcıyı değiştirmek ister misiniz?
isterseniz o zaman kök şifreye sahip olmanız gerekir