Bir dosya sistemi salt okunur olarak monte edilmişse, chmod bu da bir yazma işlemi olduğu için işe yaramaz.
Yeniden monte etmeyi deneyin okuma-yazma:
sudo mount -o remount,rw '/media/SGTL MSCN'
Cihazın üzerinde bir yazma kilidi varsa (SD hafıza kartları gibi), kapatmanız gerekir. Donanım kilitleri yazılım tarafından devre dışı bırakılamaz. SD hafıza kartlarındaki yazma kilidinin, sol üst köşedeki harfleri gördüğünüz yerden geldiğini ve çok küçük bir anahtara benzediğini unutmayın.
Bazı dosya sistemi sürücüleri de yazma işlemlerini desteklemeyebilir, bu durum Linux tarafından desteklenen eski NTFS modülünde geçerlidir. NTFS dosya sistemleri için aşağıdakileri kullandığınızdan emin olun: ntfs-3g günümüzde otomatik olarak seçilmesi gereken sürücü. Değilse, sürücüyü aşağıdaki gibi bir şeyle zorlayabilirsiniz:
sudo mount -t ntfs-3g -o uid=$(id -u) /dev/sdb1 /mnt/
(nere /dev/sdb1 blok cihazınız için değiştirilmeli ve /mnt/ varış noktanız için)
NTFS dosya sistemleri için bu sorun, düzgün bir şekilde sökülmediğinde (muhtemelen windows'un beklenmedik şekilde kapatılmasıyla) oluşabilir. Bu gibi durumlarda dosya sistemleri kilitli olarak işaretlenir.
Bunları aşağıdakileri kullanarak doğru şekilde monte edebilirsiniz ntfsfix komut, örneğin:
Birkaç USB çubuğunda bu sorun oluştu. Her seferinde bir cevap aradım ve komutları çalıştırmak için Terminal'i kullanmak, hem Linux hem de Windows makinelerinde yeniden biçimlendirmek vb. Dahil olmak üzere çeşitli önerileri denedim. Hepsi boşuna.
Bugün yine başıma geldi, bu yüzden bir çözüm bulabilecek miyim diye bakmaya gittim. Buradaki şeyleri denedim ama işe yaramadı.
Çaresizlikten tekrar Disk Utility'ye gittim. Sürücüyü çıkardım ve ardından sürücü bölümünde değil, bölüm bölümünde "Format" a bastım - usb'nin yalnızca tek bölümü vardı. Bu sefer işe yaradı!!!!. Sonra sürücü bölümüne gittim ve tek bölümü tekrar ana önyükleme sürücüsü olarak yeniden biçimlendirdim ve onunla biraz daha maymunlaştım.
Sonuç olarak, artık sürücüye tekrar okuyup yazabiliyorum.
Bu sefer şansım yaver gitti mi, gitmedi mi bilmiyorum. Ama yine işe yarıyor.
USB çubuğu salt okunur olarak takılıysa. Disk Yardımcı Programı'na gidin ve diski çıkarın. Ardından, diski yeniden takarken herhangi bir sorun yoksa Dosya Sistemini Kontrol Et'i tıklayın. Diski monte ettikten sonra düzgün çalışması gerekir, en azından bu sorunu bu şekilde çözdüm.
Çift Önyükleme İşletim Sistemi durumunda (benim için Windows 10 ve Linux Mint 19.1), windows10 düzgün şekilde kapatılmadığında, bu sorun Linux'taki disk bölümümde ortaya çıkar,
Çözüm, Windows 10'u başlatmak ve ardından düzgün bir şekilde kapatmaktır.
Artık Linux'taki bölüme tekrar dosya yazabilirsiniz.
Sorunlu NTFS formatlı harici sürücümü, görünüşte güvenli bir şekilde sökmeyi başaramayan Windows sistemine kolayca geri götüremedim (Mint'in "salt okunur" montajında ısrar etmesine neden oldu).
Ancak benim için kolay cevap, Mint "Diskler" yardımcı programını çalıştırmak ve "Dosya sistemini onar" seçeneğini seçmekti...
Oyuncunun markasını da ekleyebilir misiniz? ‘SGTL MSN’ araması aslında SADECE bu konuyu gündeme getiriyor: D
Eğer gerçekten şanssızsanız, dinlenen cihazdır: son olarak (!) oynatıcıyı sıfırlayın. Ama sadece yakında iyi bir anwsers almadığınızda (ish)
Her şeyi denedim ve basit bir çözüm buldum (kafir). Usb’yi windows 8 veya 7’ye takın, “harici sürücüyü onar” ı tıklayın, linux’a geri dönün. Umarım bu birine yardım eder.