Putty veya WinSCP kullanarak bağlandığımda, desteklenen kimlik doğrulama yöntemlerinin bulunmadığını söyleyen bir hata alıyorum (sunucu ortak anahtar gönderdi).
Eğer kaçarsam sshd hata ayıklama modunda şunu görüyorum:
PAM: initializing for "username"PAM: setting PAM_RHOST to "192.168.1.7"PAM: setting PAM_TTY to "ssh"userauth-request for user username service ssh-connection method publickey [preauth]attempt 1 failures 0 [preauth]test whether pkalg/pkblob are acceptable [preauth[Checking blacklist file /usr/share/ssh/blacklist.RSA-1023Checking blacklist file /etc/ssh/blacklist.RSA-1023temporarily_use_uid: 1000/1000 (e=0/0)trying public key file /etc/ssh/username/authorized_keysfd4 clearing O_NONBLOCKrestore_uid: 0/0Failed publickey for username from 192.168.1.7 port 14343 ssh2Received disconnect from 192.168.1.7: 14: No supported authentication methods available [preauth]do_cleanup [preauth]monitor_read_log: child log fd closeddo_cleanupPAM: cleanup
Ortak anahtar dosyamda bir sorun varmış gibi görünüyor. PuttyGen, aşağıdaki gibi görünen bir ortak anahtar dosyası oluşturacaktır:
---- BEGIN SSH2 PUBLIC KEY ----Comment: "rsa-key-20121022"AAAAB3NzaC1yc2EAAAABJQAAAIEAhGF6GIuMY8FJ1+CNApnSY1N2YSlkYz72Yvwua6N1nFpBklz1+dsIMg4rcTLcF34M/tW5Yz+NUDAw2AEbxQ32FPgw7sAOIXktkYOHtr7mmimiTjkoSCrJh1kqalPSpi8rglT/Bp67Ql2SZwvUFfMzHISryR0EZC4rXP/uvObrJe8=---- END SSH2 PUBLIC KEY ----
Ancak, bu işe yaramaz, bu nedenle yapmanız gereken anahtarı Puttygen'de açmak ve oradan kopyalamaktır (bu, anahtarın doğru biçimde ve 1 satırda olmasına neden olur):
Umarım bir ipucu, yaşadığım baş ağrıları için bir başkasına yardımcı olabilir. F21, dosyayı kaydetmek yerine anahtarı PuTTYGen penceresinden kopyalamanız gerektiği konusunda haklıdır, ancak kopyaladıktan sonra yapıştırma şeklinizin anahtarınızın çalışıp çalışmayacağı üzerinde önemli bir etkisi olabilir. Bazı düzenleyiciler metni yapıştırırken değiştirir veya yeni satırlarla veya authorized_keys dosyasını geçersiz kılan bir şeyle bir şeyler yapar.
Kırılma olasılığının en düşük olduğunu bulduğum şey, tam dizeyi yankılamak ve çıktıyı dosyaya yönlendirmektir. Anahtar dizesini komut satırına yapıştırmak için Putty'ye sağ tıkladığınızda, bu şekilde çalışır (yukarıda verilen örnekle):
Puttygen'i indirmeniz ve genel ve özel bir anahtar oluşturmanız gerekir.
Özel anahtarıma bir şifre atadım.
>>>ardından putty'de özel anahtarı yapılandırın. Putty-SSH-Auth-Gizliliğinize göz atın.
Özel ve genel anahtar için aynı yola sahip olduğunuzdan emin olun.
Sunucudaki ortak anahtarı yapılandırmanız gerekir. (Benim durumumda sunucu adamla konuştum ve genel anahtarımı sunucuya ekleyip ekleyemeyeceğini sordum). Bağlantının diğer tarafında (sunucu) ortak anahtara ihtiyacınız var.
Benim durumumda bunun nedeni özel anahtar dosyasıydı (.ppk) Putty authentication agent yani Pageant'da kaldırılmıştı. Orada yarışmak için tekrar güncelledim ve bağlantı bundan sonra mükemmel çalıştı.
Benim durumumda iki AWS örneğim var. Biri kusursuz çalışıyor, diğeri Intellij Idea ile bağlantı kurarken çalışıyor, ancak Putty’den değil, başlangıçta çalışıyordu. Yani benim durumumda macunla ilgili bir şey olmalı