Terminal üzerinden dosyalar nasıl kopyalanır?

Terminal ile dosya kopyalama hakkında okudum ancak bu örnekler bana çok yardımcı olacak. İşte yapmak istediğim şey:

Örnekler:

1. İçinde bir dosya var /home/levan/kdenlive untitelds.mpg ve bu dosyayı kopyalamak istiyorum /media/sda3/SkyDrive ve SkyDrive dizinindeki herhangi bir şeyi silmek istemiyorum.

2. İçinde bir dosya var /media/sda3/SkyDrive untitelds.mpg ve bu dosyayı kopyalamak istiyorum /home/levan/kdenlive ve kdenlive dizinindeki herhangi bir şeyi silmek istemiyorum

3. Bir klasörü ana dizinden kopyalamak istiyorum sda3 ve herhangi bir şeyi silmek istemiyorum sda3 dizin ve karşıt

4. Bir klasörü / dosyayı kesmek ve kestiğim dizindeki dosyaları silmeden başka bir yere kopyalamak istiyorum.

1) Kullanarak -i etkileşimli için dosyayı değiştirmek isteyip istemediğiniz sorulur:

cp -i /home/levan/kdenlive/untitelds.mpg /media/sda3/SkyDrive/

veya kullanabilirsiniz -b dosyanızın yedeğini oluşturmak için:

cp -b /home/levan/kdenlive/untitelds.mpg /media/sda3/SkyDrive

2) Yukarıdakilerle aynı:

cp (-i or -b) /media/sda3/SkyDrive/untitelds.mpg /home/levan/kdenlive

3) Kullanmak -R özyinelemeli ve -i etkileşimli için:

cp -Ri ~/MyFolder /sda3/

4) Bu sonuncusu şu şekilde yapılabilir: mv komuta, hareket kesmek gibidir.:

mv -i ~/MyFile ~/OtherFolder/MyFile

bir dizini taşımak istiyorsanız,:

mv -Ri ~/MyDirectory ~/OtherDirectory/

Ne zaman ~/Dropbox/RECENT/ geçerli dizininiz mi:

cp input.txt SORT/

Ve kopyalamak istiyorum input.txt şu anki dizinimde başka bir isimle.

Yine ile ~/Dropbox/RECENT/ geçerli dizin olarak:

cp  input.txt newname.txt

Mevcut dosya adları kullanılarak otomatik olarak tamamlanabilir TAB.

Aynı kopyala komutunun uzun versiyonu (siz yokken ~/Dropbox/RECENT/):

cp /home/$USER/Dropbox/RECENT/input.txt /home/$USER/Dropbox/RECENT/SORT/

Bir koydum / her dizinin arkasında. Eğer SORT YOK bir cp ayrıca adında bir dosya oluşturur SORT bir şeylerin ters gittiğini düşündürüyor. Ekleme / sahip olacak cp hata çıktı ve dosyayı kopyalamadı.

Kullan... cp komut.

Dosya kopyalama something.txt dosyalamak folder: kullanma cp something.txt folder/

Dosya kopyalama something.txt geçerli dizine something2.txt: kullanma cp something.txt something2.txt

ubuntu@ubuntu-T100TA:~/TestFolder$ ls -ltotal 8drwxrwxr-x 2 ubuntu ubuntu 4096 Mar 12 21:53 Folder1-rw-rw-r-- 1 ubuntu ubuntu   14 Mar 12 21:52 something.txtubuntu@ubuntu-T100TA:~/TestFolder$ ls -l Folder1/total 4-rw-rw-r-- 1 ubuntu ubuntu 14 Mar 12 21:53 something.txtubuntu@ubuntu-T100TA:~/TestFolder$ ls -ltotal 8drwxrwxr-x 2 ubuntu ubuntu 4096 Mar 12 21:54 folder-rw-rw-r-- 1 ubuntu ubuntu   14 Mar 12 21:52 something.txtubuntu@ubuntu-T100TA:~/TestFolder$ ls -l folder/total 0ubuntu@ubuntu-T100TA:~/TestFolder$ cp something.txt folder/ubuntu@ubuntu-T100TA:~/TestFolder$ ls -l folder/total 4-rw-rw-r-- 1 ubuntu ubuntu 14 Mar 12 21:55 something.txtubuntu@ubuntu-T100TA:~/TestFolder$ cp something.txt something2.txt ubuntu@ubuntu-T100TA:~/TestFolder$ ls -ltotal 12drwxrwxr-x 2 ubuntu ubuntu 4096 Mar 12 21:55 folder-rw-rw-r-- 1 ubuntu ubuntu   14 Mar 12 21:55 something2.txt-rw-rw-r-- 1 ubuntu ubuntu   14 Mar 12 21:52 something.txt

bu seçeneği daha iyi ekleyeceksiniz -bir -e doğru kp dosya tarih zamanını, dosya istatistiklerini vb. Korumak için komut.:

cp -a input.txt ./SORTcp -a input.txt newname.txt
rsync -aAXhv /home/levan/kdenlive/untitelds.mpg  /media/sda3/SkyDrive/

Bu kopyalayacaktır untitelds.mpg hiçbir şeyi silmeden SkyDrive dizinindeki dosya

kullanmak cp komut. Tip man cp daha fazla bilgi için terminalden.