Terminal'de boş olmayan bir dizin nasıl silinir?

Aşağıdaki dizini nasıl silerim?

Yazdım:

rmdir lampp

Bu hata ortaya çıkıyor:

rmdir: failed to remove `lampp': Directory not empty

Dizindeki tüm dosyaları silmek ve dizin klasörünü silmek için bir komut var mı?

Aşağıdaki komutu kullanın :

rm -rf lampp

İçerdiği tüm dosya ve klasörleri siler. lampp dizin.

Kullanıcının klasörü silme iznine sahip olmaması durumunda:

Eklemek sudo komutun başında :

sudo rm -rf folderName

Aksi takdirde, olmadan sudo size iade edilecek izin reddedildi. Ve kullanmamaya çalışmak iyi bir uygulamadır -f bir dizini silerken:

sudo rm -r folderName

Not: Bu, terminal'de silmek istediğiniz klasörün zaten aynı düzeyinde olduğunuzu varsayar, değilse:

sudo rm -r /path/to/folderName

Bilginize: harfleri kullanabilirsiniz -f, -r, -v:

• -f = varolmayan dosyaları yoksaymak için hiçbir zaman sormayın
  • -r = dizinleri ve içeriklerini yinelemeli olarak kaldırmak için
  • -v = neler yapıldığını açıklamak
rm -R lampp

Ancak, yanlışlıkla istediğinizden çok daha fazlasını silmek kolay olduğundan, bunun gibi özyinelemeli bir komutla dikkatli olmanız gerekir.

Enter tuşuna basmadan önce hangi dizinde olduğunuzu ve komutu doğru yazıp yazmadığınızı her zaman iki kez kontrol etmek iyi bir fikirdir.

Daha güvenli sürüm

rm -R -i lampp

Ekleme -i bu biraz daha güvenli hale getirir, çünkü her silme işleminde sizi uyarır. Ancak, birçok dosyayı siliyorsanız, bu çok pratik olmayacaktır. Yine de önce bunu deneyebilirsin.

Hakkında not -f seçenek:

Birçok kişi kullanmanızı önerir -f (içine birleştirerek -Rf veya -rf), can sıkıcı istemlerden kurtulduğunu iddia ediyor. Bununla birlikte, normal durumlarda buna ihtiyacınız yoktur ve bunu kullanmak muhtemelen sahip olduğunuz bazı sorunları bastırır yapmak hakkında bilmek istiyorum. Bunu kullandığınızda, bağımsız değişkenleriniz var olmayan bir dizin veya dosya (lar) sağlarsa uyarılmazsınız: rm sessizce hiçbir şeyi silemez. Genel bir kural olarak, ilk olmadan deneyin -f: argümanlarınızla ilgili sorunlar varsa, bunu fark edeceksiniz. Yazma erişimi olmayan dosyalar hakkında çok fazla bilgi istemine başlarsanız, bunu deneyebilirsiniz -f. Alternatif olarak, ilk etapta bu istemleri önlemek için sildiğiniz dosya ve dizinlere tam izinlere sahip bir kullanıcıdan (veya sudo kullanan süper kullanıcıdan) komutu çalıştırın.

Bir dizini CLI modu ile silmenin birçok yolu vardır. Hangi yönden rahat olduğunuza bağlı.

rm -rvf /path/to/directory  
  • -r = dizinleri ve içeriklerini yinelemeli olarak kaldırma
  • -v = ne yapıldığını açıklayın
  • -f = varolmayan dosyaları yoksay, asla sorma

Linux'ta yeniyseniz, komutların man sayfalarını kullanın (man rm) daha fazla seçenek ve daha fazla doğruluk için.

Bugün bununla ilgili bazı sorunlar yaşıyordum, ama sudo ile üstesinden geldim.

Uyarı: Aşağıdaki komutu kullanmadan önce her şeyi silmek istediğinizden emin olun.

$ sudo rm -R [Directory name]

Bunu bugün başarıyla yaptım ve istemediğimi / ihtiyacım olmadığını onayladığım boş olmayan dizinleri kaldırdım.

14.04 LT kullanıyorum

Sadece ‘rm -r lampp’ yapmak yeterli olacaktır.

Yukarıdaki tüm ayrıntılı komutları kullanarak “Yeni Klasör” gibi bir dizini kaldıramam. Çift ifadeli. Ama o dizini kaldırmak istiyorum. Herhangi bir öneri memnuniyetle karşılanacaktır. T.Divakara, Bengaluru, Hindistan

Its the blank space in the file name, try using ‘quotes’ > rmdir ‘Yeni Klasör’ < then the folder disapers, or use escape characters for non-vissible characters.