Masaüstüme girmeye çalışırken Ubuntu'm bir giriş döngüsünde sıkışmış durumda. Giriş yaptığımda, ekran siyahlaşır ve kısa bir süre sonra giriş ekranı geri gelir.
Sorunun grafiklere bağlı olarak bir hatadan kaynaklanabileceğini okudum, işte grafik kartım: ATI Radeon 7670M
Bunu aldım ve baktıktan sonra /var/log/Xorg.0.log Bunun bir Nvidia sorunu olduğunu öğrendim (bir satır vardı Xlib: extension "GLX" missing on display ":0).
Resmi web sitesinden gerçekten kararlı ve test edilmemiş Nvidia sürücülerim olduğunu fark ettim (bu yüzden geçmişte okudum ve deneyimledim).
Buradaki çözüm paketi kurmaktı nvidia-current Ubuntu repos'tan; çok eski bir sürümdür, ancak en azından düzgün bir şekilde test edilmiştir. Yükleyicisi de oldukça yetenekli ve Nvidia web sitesinden hack yüklü kararsız sürümümü başarıyla kaldırdı.
TL;DR, sadece kabuğa giriş yapmayı deneyin (Ctrl+Alt+F2 ya da ne olursa olsun F arasında F1 ve F6 tip
Yeterince şanslıysanız, sorun çözüldü, Unity'ye giriş yapabilmelisiniz.
Güncelleme
Lütfen bazen bunu unutmayın nvidia-current yanlış sürücüyü yükleyebilir. Bu durumda, ekran kartınız için en son uyumlu sürücüyü arayın ve yükleyin. Örneğin, Ubuntu 16.04'te, nvidia-current sürüme işaret eder: 304.131-0ubuntu3. Bu, grafik kartınızla uyumsuz olabilir; bu nedenle, şununla arama yapın: sudo apt-cache search nvidia-[0-9]+$ gerekir, ve bu yükleme paketi.
Tam olarak bu sorunla karşılaştım ve yukarıda önerilen düzeltmelerin hiçbiri benim için işe yaramadı. Neredeyse vazgeçtikten sonra baktım .xsession-errors ve fark ettim ki yazım hatası yapmışım. .profile (Vardı fazladan } günün erken saatlerinde düzenledikten sonra dosyada).
Bu oturum açma döngüsüne neden oluyordu. Önerilen diğer düzeltmelerin sizin için işe yaramadığını görmek için başka bir yer olabilir.
Birkaç ay önce neredeyse aynı sorunu yaşadım. LightDM oturum açma ekranından (Ctrl-Alt-F1) bir konsola geçmek, yönetici kullanıcı adı ve şifresiyle oturum açmak ve aşağıdaki komutları girmek sorunu çözdü:
sudo mv ~/.Xauthority ~/.Xauthority.backupsudo service lightdm restart
Basın Ctrl+ALT+F3. Unix tarzı bir oturum açma istemi verilmelidir, bu nedenle kullanıcı adınızı ve şifrenizi oraya girin. Oradan sana bir tane verilmeli. kabuk (windows gibi komutlar girmenize izin veren bir program ' cmd.exe). Bu komutları girin ve tuşuna basın ENTER (veya Return) her birini yazdıktan sonra (aşağıdaki gibi bir şey gösterdiğinde şifrenizi girmeniz gerekecektir [sudo] password for USERNAME. Yazarken parolanın gösterilmeyeceğini unutmayın!):
Ardından bu komutu kullanarak bilgisayarınızı yeniden başlatın:
sudo reboot
Bakalım bu işe yarıyor :)
Bu işe yaramazsa, 3. terminale geri dönmeyi deneyin (Ctrl+ALT+F3), oturum açın ve bu komutu girin (tuşuna basarak ENTER bunu yazdıktan sonra):
sudo apt-get -y install lxdm
Bu, bir süre sonra DOS benzeri bir iletişim kutusu gösterecektir. Eğer lxdm seçili değilse, aşağıdakileri kullanarak seçin: UP ve DOWN ok tuşları ve tuşuna basın ENTER bu seçimi kabul etmek için. Ardından, daha önce olduğu gibi aynı komutu kullanarak yeniden başlatın (sudo reboot).
Eğer bu hâlâ çalışmıyor, 3. terminale geri dönün (ALT+F3), oturum açın ve bu komutu girin (aynı yordam):
sudo apt-get -y install lubuntu-desktop
Bu, çok daha hafif bir masaüstü ortamı kuracaktır malı şimdilik çalışın (oturum açmanıza ve bilgisayarınızı kullanmanıza izin vermelidir). Bu yapıldıktan sonra yeniden başlatın (sudo reboot) ve oturum açma sayfasıyla karşılaştığınızda, Lubuntu çevre yerine Ubuntu.
Sebebi bana biraz garip geldi. xubuntu-desktop kaldırıldı, öyle oldu ubuntu-desktop. LightDM hata mesajı olmadan çıktı. Lxdm'yi denedim ve giriş yapmaya çalıştığımda, Xubuntu'nun bulunamadığını söyleyen bir mesaj attı.
Yüklüyordu xubuntu-desktop ve şimdi düzeltildi. Düşünmek apt-get autoremove paketi çıkardım.
Ubuntu'da varsayılan olarak gelen oturum açma yöneticisi LightDM ile ilgili sorunlarınız olabilir. 12.04'te tarif ettiğiniz aynı sorunu yapardı.
Bunu aşmak için alternatif bir oturum açma yöneticisi olan gdm'yi yükleyebilirsiniz:
Oturum açma ekranında, tuşunu basılı tutun Ctrl+Alt+F2 terminale gitmek için. Korkma! Sadece kullanıcı adınız ve şifrenizle buraya giriş yapın.
Sonra şunu yazın sudo apt-get install gdm. Kurmasına ve yazmasına izin verin sudo dpkg-reconfigure gdm ve oturum açma yöneticiniz olarak ayarlamak için yönergeleri izleyin.
Basın Ctrl+Alt+F7 şimdi farklı görünmesi gereken giriş ekranına geri dönmek için. Oturum açmak işe yarıyor mu? Eğer öyleyse, sorunun çözüldü!
Olmazsa, tam ekran terminaline geri dönün (tekrar, Ctrl+Alt+F2) ve koş sudo dpkg-reconfigure lightdm lightdm'yi tekrar oturum açma yöneticisi olarak ayarlamak için. Artık bunun grafik sürücülerinizle ilgili bir sorun olduğunu biliyorsunuz.
Masaüstü ortamınız başlatılamıyor (kulağa hoş geliyor). Farklı bir kullanıcı olarak giriş yapmaya çalışarak başlardım.
Ctrl+Alt+F1 ardından giriş yapın
sudo adduser testing
Kullanıcı eklendikten sonra ctrl+alt+f7 ve test olarak giriş yapmayı deneyin. Test olarak giriş yapabiliyorsanız, unity / gnome yapılandırmanız borked ve sıfırlanmalıdır. Bu Soru bunu kapsar. Tercih ederim mv ~/.config ~/.config.old.
Bugün başıma geldi, Ubuntu 18.04. Buradaki cevaplardan hiçbiri işe yaramazsa, / var /log / syslog' bölümüne bakın ve yakın zamanda yaptığınız bir şeyle ilgili olabilecek herhangi bir hatayı kontrol edin. Benim sorunum, bir gün önce kurduğum ancak buna ihtiyaç duymadığım flatpak’ ile ilgili bir hataydı. Kaldırdıktan sonra her şey normale döndü.
birçok yolu denedikten sonra, sorunun indicator-multiload yüklemesinden kaynaklandığını buldum. Temizlemekle sorunum çözüldü. Cevap veremiyorum, bu yüzden deneyimlerimi yorum olarak yazıyorum!!
Bir olası sebep daha var. /Etc /environment dosyasını bozarsanız, o zaman da olabilir. Düzeltmek . ctrl + alt_ + F3 yapın ve oturuma giriş yapın. herhangi bir kabuk komutunu çalıştırıp çalıştıramayacağınızı kontrol edin. eğer değilse o zaman sorun bu.
@CalvinWahlers Quantal’ı kurduğunuzdan beri sistemi doğru şekilde başlatamadınız mı? Bazı sürücüler yüklediniz mi? Bazı tty’den bağlanabilir misiniz (Ctrl + Alt + F1…F6) herhangi bir kullanıcıyla mı?
bir cevap gönderemiyorum gibi görünüyor. Benzer bir problemim vardı ve burada belirtilen tüm geçici çözümleri denedikten sonra başarılı olamadım, oturumlarımın /usr/share/xsessions’da berbat olduğunu gördüm. Oradaki tüm dosyaları / home dir’ime taşıdım (bir kopyaya sahip olmak için) ve kdm kullanarak giriş yapmaya çalıştım (Kubuntu kullanıyorum). Kdm’yi oturum açma ekranı olarak seçmek için sudo dpkg-reconfigure lightdm komutunu çalıştırdım ve kdm’yi seçtim. Kdm ile bir önceki oturumu veya varsayılan oturumu seçebilirsiniz. Gidilecek yol buydu.