Apache kullanıcısını eklemek istiyorum (www-data) için audio grup. Adam sayfasını okudum. useradd ama herhangi bir şans sahip değilim. Xubuntu 11.10 çalıştırıyorum. İşte yaptığım şey:
$ sudo useradd -G audio www-datauseradd: user 'www-data' already exists
Eğer dışarıda bırakırsam -G seçenek, bash, aşağıdakiler için yardım bilgilerini yazdırır useradd:
$ sudo useradd audio www-dataUsage: useradd [options] LOGINOptions: -b, --base-dir BASE_DIR base directory for the home directory...
Bu işi yapmak için hangi seçenekleri kullanmam gerektiği man sayfasından bana açık değil.
Bu useradd komut yeni bir kullanıcı eklemeye çalışacaktır. Kullanıcınız zaten var olduğundan, istediğiniz şey bu değildir.
Bunun yerine: Varolan bir kullanıcıyı değiştirmek için, söz konusu kullanıcıyı yeni bir gruba eklemek gibi usermod komut.
Bunu dene:
sudo usermod -a -G groupName userName
Bu -a (ekleme) anahtarı çok önemlidir. Aksi takdirde, kullanıcı listede olmayan tüm gruplardan kaldırılır.
Bu -G switch, kullanıcıyı atamak için ek grupların (virgülle ayrılmış) bir listesini alır.
Genel olarak (GUI için veya zaten çalışan işlemler için vb.), kullanan oturumu kapatıp tekrar oturum açmanız gerekecek yeni gruplarının eklendiğini görmek için. Geçerli kabuk oturumu için şunları kullanabilirsiniz newgrp:
Bunu bir cevap olarak gönderiyorum çünkü yorum yapmak için yeterli itibarım yok. @dpendolino'nun belirttiği gibi, bu komutun etkilerinin devam etmesi için:
sudo usermod -a -G groupName userName
...tekrar/giriş çıkış gerekiyor.
Ancak, yeni grup üyeliğinizi kullanmaya başlamak için bir kısayola ihtiyacınız varsa hemen (ve doğru var sudo ayrıcalıklar) Bu geçici çözümü buldum:
$ sudo su -# su [userName]$ groups
Açıklama:
sudo su - size bir kök kabuğu verecek
su [userName] sizi kullanıcınızla birlikte bir kabuğa döndürür
groups şimdi çalıştırdığınızda, eklediğiniz grubu gösterecektir. usermod -aG komut
Ubuntu beri farklı oturum açma root etkin değil, kullanıcıların sudo grup, belirli kısıtlı komutlar için ayrıcalıkları yükseltebilir. Herhangi bir kısıtlı komut ile önceden eklenmelidir sudo ayrıcalığı arttırmak için.
sudo usermod -a -G grupkullanıcı
mevcut kullanıcıyı ekleyecektir user adlı ek bir gruba group. Kullanıcının birincil grubu değişmeden kalır.
Permanantely bir grup için bir kullanıcı eklemek için bu komutu çalıştırın :
sudo usermod -a -G <groupname> <username>
Ardından oturumu kapatın ve tekrar oturum açın (veya gerekirse yeniden başlatın).
Açıklama:
Bu usermod komut değiştirecektir /etc/group dosya belirtilen kullanıcı adını o grupla ilgili satırda listelemek için kullanılır. Eğer kaçarsan grep <groupname> /etc/group çıktıda kullanıcı adınızı görmelisiniz.
Linux'ta her işlem bir kullanıcıya ve gruplara atanır ve tüm alt işlemler üst işlemin kullanıcı ve gruplarını devralır. Bu nedenle, bu değişikliğin etkili olması ve propogate olması için oturumu kapatıp tekrar oturum açmanız gerekir (bu noktada /etc/group okunur ve kullanılır). Wayland'da, tam bir yeniden başlatmanın gerekli olduğunu buldum.
Komutu çalıştırırsanız groups, geçerli işlemin beklenen gruplara sahip olup olmadığını görebilirsiniz.