Varsayılan kök parola nedir?

Yükledim Ubuntu 12.04 LTS (Hassas Pangolin), 64 bit. Hiçbir yerde root için şifre belirlemem istendi.

Yeni kurdum AccuRev SCM yazılım. Altında kuruldu /root varsayılan olarak klasör. Şimdi o klasörde bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ben denedim senin root'a geçmek için, ama şifresini bilmiyorum.

Her zaman kullanmalı mıyım sudo veya varsayılanı al kök varsa şifre?

Nasıl bir tane oluşturabilirim roketatar içinde kurulu yazılımlar için /root dizin mi?

Varsayılan olarak, kök hesaba sudo tarafından erişilir.

Konuyla ilgili tam bir tartışma ve kök parolanın nasıl ayarlanacağı hakkında bilgi için bkz.: RootSudo - Topluluk Ubuntu Dokümantasyonu

Bununla birlikte, bir kök şifre belirlemeniz son derece olası değildir, kullanmanızı tavsiye ederim

sudo -i

Veya grafik uygulamaları için gksu kullanın

gksu nautilus 

Şifre için root ubuntu'da ayarlanmamıştır, bu da kök girişinin varsayılan olarak devre dışı bırakıldığı anlamına gelir.

Ubuntu yüklemesi sırasında oluşturulan kullanıcı hesabı tüm sudo yetenekleriyle ilişkilendirilir. Kullanabilirsin. sudo Ubuntu terminalinde kök ayrıcalıkları gerektiren komutlar için.

Ancak kök hesabı etkinleştirebilir ve bunun için bir şifre belirleyebilirsiniz. Bunu yapmak için kullanın:

sudo passwd root

Öncelikle sizden geçerli kullanıcı şifreniz istenecek ve bundan sonra sizden yeni root şifreniz olarak iki kez yeni şifre istenecektir (yeni ve şifreyi tekrar yazınız).

Daha fazla bilgi için bkz. RootSudo - Topluluk Ubuntu Dokümantasyonu.

Varsayılan olarak Ubuntu bir root şifresi ayarlamaz ve bu nedenle root olarak giriş yapma olanağınız olmaz. Bunun yerine, sudo kullanarak süper kullanıcı ayrıcalıklarına sahip görevleri gerçekleştirme olanağı verilir.

Cevap verdim. benzer bir soru önce.

Sen varken -ebilmek root hesabı için root olarak oturum açmanıza izin veren bir şifre oluşturun su bu, işleri yapmanın tipik "Ubuntu" yolu değildir. Bunun yerine Ubuntu kullanacağınızı umuyor sudo.

Sudo kullanma

Sudo, süper kullanıcı görevlerini yerine getirmek için insanlara bir kök şifre vermenin bir alternatifidir. Varsayılan Ubuntu kurulumunda, işletim sistemini yükleyen kişiye varsayılan olarak "sudo" izni verilir.

"Sudo" iznine sahip olan herkes, önceden bekletilerek "süper kullanıcı olarak" bir şey gerçekleştirebilir sudo onların emrine. Örneğin, çalıştırmak için apt-get dist-upgrade bir süper kullanıcı olarak şunları kullanabilirsiniz:

sudo apt-get dist-upgrade

Varsayılan olarak, sudo bunu gerçekleştirirken sizden kendi hesap şifrenizi isteyecektir. Bu güvenliğe yardımcı olur. Bu birkaç dakika hatırlanır, bu nedenle sudo ile yapmanız gereken birkaç göreviniz varsa, yalnızca ilk başta şifrenizi isteyecektir.

Yukarıdaki sudo kullanımını, web'de Ubuntu hakkında bir öğretici okuduğunuz hemen hemen her yerde göreceksiniz. Bunu yapmanın bir alternatifi.

suapt-get dist-upgradeexit

Faydalar

Sudo ile hangi kullanıcıların sudo erişimine sahip olduğunu önceden seçersiniz. Kendi şifrelerini kullandıkları için bir kök şifreyi hatırlamalarına gerek yoktur. Birden fazla kullanıcınız varsa, kök parolayı değiştirmeye ve herkese yeni bir parola bildirmeye gerek kalmadan, yalnızca sudo izinlerini kaldırarak kişinin süper kullanıcı erişimini iptal edebilirsiniz. Bir kullanıcının sudo kullanarak hangi komutları gerçekleştirmesine izin verildiğini ve bu kullanıcı için hangi komutların yasaklandığını bile seçebilirsiniz. Ve son olarak, bir güvenlik ihlali varsa, bazı durumlarda hangi kullanıcı hesabının tehlikeye atıldığını gösteren daha iyi bir denetim izi bırakabilir.

Kök şifreye sahip olmamak, kök hesaba kaba kuvvet saldırılarını imkansız kılar: SSH üzerinden giriş yapmanıza izin verirseniz bu geçerlidir. Bunun yerine, bir saldırganın yerel hesap adını bilmesi gerekir.

Sudo, süper kullanıcı ayrıcalıklarına sahip tek bir komutu gerçekleştirmeyi kolaylaştırır. İle su, kalıcı olarak kullanılması gereken bir süper kullanıcı kabuğuna düşersiniz exit veya logout. Bu, insanların süper kullanıcı kabuğunda gerekenden daha uzun süre kalmasına neden olabilir, çünkü daha sonra oturum açıp tekrar oturum açmaktan daha uygundur.

Kök kabuğu alma

Sudo ile, komutla kalıcı (etkileşimli) bir süper kullanıcı kabuğu açma seçeneğiniz vardır:

sudo su

... ve bu hala herhangi bir kök şifre olmadan yapılabilir, çünkü sudo süper kullanıcı ayrıcalıkları verir su emretmek.

Ve benzer şekilde, yerine su - bir oturum açma kabuğu için şunları kullanabilirsiniz sudo su - hatta sudo -i.

Ancak bunu yaparken, her komut için bir süper kullanıcı olarak hareket ettiğinizin farkında olmanız yeterlidir. Gerekenden daha uzun süre süper kullanıcı olarak kalmamak, yalnızca yanlışlıkla sisteme zarar verme olasılığını azaltmak için iyi bir güvenlik ilkesidir (bu olmadan yalnızca kullanıcınızın sahip olduğu dosyalara zarar verebilirsiniz).

Sadece açıklığa kavuşturmak için, sen -ebilmek isterseniz, özellikle bu şekilde yapmak istiyorsanız, root kullanıcısına root olarak oturum açmanıza izin veren bir şifre verin. Sadece Ubuntu tercih sözleşmesi hakkında sizi bilgilendirmek istedim sudo bunun yerine ve bir alternatif olduğunu size bildirin.

Bunu yaparken, ssh üzerinden kök hesaba giriş yapmaya çalışıyorsanız ve size "İzin Reddedildi" yi geri veriyorsa bak kök şifresini birden çok kez güncelledikten sonra bile, diğerlerinin de belirttiği gibi kök şifresini güncellemenin yanı sıra, ssh sunucu yapılandırmasında kök ssh girişini de etkinleştirmeniz gerektiğini unutmayın.

sudo vi /etc/ssh/sshd_config

koymak

PermitRootLogin yes

yeniden başlatma dansını yap

service ssh restart

Bam!!! İçeridesin!

PSst: Btw bu Ubuntu için, YMMV.

bu lameass web sitesi cevap vermeme izin vermiyor, ancak doğru cevap: ‘sudo usermod root -p şifresi; sudo passwd kökü;’ sonra yeni şifreyi girin. presto, root kilidi açıldı ve artık root ile giriş yapabilirsiniz

Şuna bakın: [Ubuntu Topluluk Yardımı Wiki: RootSudo] (RootSudo - Community Help Wiki )

[RootSudo] 'dan (RootSudo - Community Help Wiki ): "Kök hesap şifresi Ubuntu’da kilitlendi. … doğrudan Root olarak oturum açamaz veya Root kullanıcısı olmak için su komutunu kullanamazsınız… Sudo’nun devreye girdiği yer burası… Sudo kullanırken, şifreniz varsayılan olarak 15 dakika boyunca saklanır. Bu süreden sonra şifrenizi tekrar girmeniz gerekecektir. "

Biraz okuyabilirsin. here . :slight_smile:

Aptalca şeyler nasıl olabilir - su devre dışı bırakıldı, sudo yüklü değil, bu dağıtım mssql sunucusu için bir temel olarak kullanılıyor, talimatlar msdtc’yi etkinleştirmek için bazı ağ bağlantı noktalarını açmanız gerektiğini söylüyor. 1. kareye dönüyoruz.