Yerel ayar sorunumu nasıl düzeltebilirim?

Bir hizmeti başlatmak veya durdurmak gibi bir şeyi her yaptığımda bu mesajı alıyorum.

perl: warning: Setting locale failed.   perl: warning: Please check that your locale settings:           LANGUAGE = "en_US:en",           LC_ALL = (unset),           LC_MESSAGES = "en_US.UTF-8",           LANG = "en_US.UTF-8"       are supported and installed on your system.   perl: warning: Falling back to the standard locale ("C").   locale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directory   locale: Cannot set LC_MESSAGES to default locale: No such file or directory   locale: Cannot set LC_ALL to default locale: No such file or directory   (Reading database ... 21173 files and directories currently installed.)  Removing bind9 ...   * Stopping domain name service... bind9                                        [ OK ]Processing triggers for man-db ...   locale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directory   locale: Cannot set LC_MESSAGES to default locale: No such file or directory   locale: Cannot set LC_ALL to default locale: No such file or directory   

Bu hatayı nasıl düzeltebilirim?

İlk çalıştırma locale geçerli kullanıcı hesabı için şu anda hangi yerel ayarların tanımlandığını listelemek için:

$ localeLANG=CLANGUAGE=LC_CTYPE=fi_FI.UTF-8LC_NUMERIC="C"LC_TIME="C"LC_COLLATE=fi_FI.UTF-8LC_MONETARY="C"LC_MESSAGES=fi_FI.UTF-8LC_PAPER="C"LC_NAME="C"LC_ADDRESS="C"LC_TELEPHONE="C"LC_MEASUREMENT="C"LC_IDENTIFICATION="C"LC_ALL=

Ardından eksik yerel ayarı oluşturun ve dikkat çekmek için yerel ayarları yeniden yapılandırın:

$ sudo locale-gen "en_US.UTF-8"Generating locales...  en_US.UTF-8... doneGeneration complete.$ sudo dpkg-reconfigure localesGenerating locales...  en_US.UTF-8... up-to-dateGeneration complete.

Artık artık herhangi bir hata görmeyeceksiniz!

Yukarıda önerilen hiçbir şey benim durumumda işe yaramadı (Ubuntu Server 12.04LTS). Sonunda yardımcı olan şey dosyaya koymaktı /etc/environment:

LC_ALL=en_US.UTF-8LANG=en_US.UTF-8

Nedense kayıptı. Yerel ayar ve diğer komutların çıktıları, değişkenler doğru tanımlanmış gibi göründü. Başka bir deyişle, beyan edilmesi gereken yerde beyan edilen tüm temel şeyleri kabul etmeyin.

Verildikten sonra kaybolmaları gerekir:

sudo locale-gen en_US en_US.UTF-8sudo dpkg-reconfigure locales 

dpkg-reconfigure paketleri önceden yüklendikten sonra yeniden yapılandırır. Yeniden yapılandırılacak bir paketin veya paketlerin adlarını iletin. Paketin ilk kurulduğu zamanki gibi yapılandırma soruları soracaktır.

Sadece aşağıdakini ekleyin .bashrc dosya (bash kullandığınızı varsayarak)

export LC_ALL="en_US.UTF-8"

Uzaktan bağlanıyorsanız bu yaygın bir sorundur, bu nedenle çözüm yerel ayarınızı iletmemektir. Düzenlemek /etc/ssh/ssh_config ve yorum yap SendEnv LANG LC_* sıra.

Bunun için bir emir var:

sudo update-locale LC_ALL=en_US.UTF-8 LANG=en_US.UTF-8

Günceller /etc/default/locale sağlanan değerlerle.

Değişiklikleri uygulamak için şunları yapabilirsiniz

source /etc/default/locale

12.10'da benim için işe yarayan şey şuydu::

apt-get install language-pack-en-base  

Bu sonraydı. dpkg-reconfigure locales sonuç vermedi.

SSH oturumunuzdan (veya X11'inizden) çıkıp tekrar giriş yaparak çıkmayı unutmayın. Tekrar giriş yapmadığım sürece tüm bu öneriler benim için işe yaramadı....

Ubuntu 12.10 için yukarıdakilerin hiçbiri ratzs'in çözümü dışında işe yaramadı. Bunu / etc / bash'ınıza eklemenizi tavsiye ederim.bashrc dosyası:

export LC_ALL="en_ZA.UTF-8"export LC_CTYPE="en_ZA.UTF-8"

Yerel makinemin ayarlandığı garip bir durumda sıkışıp kaldım es ve böylece uzak makine (via vagrant) işlenmemiş bir durumda tedarik edilmişti. Bu nedenle, kılavuzu kullanmak zorunda kaldım export= sadece başarılı olmayı kolaylaştırmak için dpkg-reconfigure. O zaman sistem iyi.

export LC_ALL="en_US.UTF-8"sudo dpkg-reconfigure locales

Locale değişkenlerinin olası bir kopyasının uzak kabukta hiçbir etkisi yoktur (perl: uyarı: Yerel ayarı failed.)

İlgili: [Yerel ayar nasıl ayarlanır?] (perl - How to set locale? - Ask Ubuntu )

Tüm kullanıcılar için kolay ve kalıcı düzeltme: locale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directory locale - Ask Ubuntu

Şunu söylemelisin: Makinen mi? Yoksa sadece bir kullanıcı girişiniz var ve sistem ayarlarını değiştiremiyor musunuz? (Evet, bunun gerçekten eski bir soru olduğunu biliyorum. Ve yanlış cevapların sonuçları korkunç)