Bir hizmeti başlatmak veya durdurmak gibi bir şeyi her yaptığımda bu mesajı alıyorum.
perl: warning: Setting locale failed. perl: warning: Please check that your locale settings: LANGUAGE = "en_US:en", LC_ALL = (unset), LC_MESSAGES = "en_US.UTF-8", LANG = "en_US.UTF-8" are supported and installed on your system. perl: warning: Falling back to the standard locale ("C"). locale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directory locale: Cannot set LC_MESSAGES to default locale: No such file or directory locale: Cannot set LC_ALL to default locale: No such file or directory (Reading database ... 21173 files and directories currently installed.) Removing bind9 ... * Stopping domain name service... bind9 [ OK ]Processing triggers for man-db ... locale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directory locale: Cannot set LC_MESSAGES to default locale: No such file or directory locale: Cannot set LC_ALL to default locale: No such file or directory
Yukarıda önerilen hiçbir şey benim durumumda işe yaramadı (Ubuntu Server 12.04LTS). Sonunda yardımcı olan şey dosyaya koymaktı /etc/environment:
LC_ALL=en_US.UTF-8LANG=en_US.UTF-8
Nedense kayıptı. Yerel ayar ve diğer komutların çıktıları, değişkenler doğru tanımlanmış gibi göründü. Başka bir deyişle, beyan edilmesi gereken yerde beyan edilen tüm temel şeyleri kabul etmeyin.
dpkg-reconfigure paketleri önceden yüklendikten sonra yeniden yapılandırır. Yeniden yapılandırılacak bir paketin veya paketlerin adlarını iletin. Paketin ilk kurulduğu zamanki gibi yapılandırma soruları soracaktır.
Uzaktan bağlanıyorsanız bu yaygın bir sorundur, bu nedenle çözüm yerel ayarınızı iletmemektir. Düzenlemek /etc/ssh/ssh_config ve yorum yap SendEnv LANG LC_* sıra.
SSH oturumunuzdan (veya X11'inizden) çıkıp tekrar giriş yaparak çıkmayı unutmayın. Tekrar giriş yapmadığım sürece tüm bu öneriler benim için işe yaramadı....
Yerel makinemin ayarlandığı garip bir durumda sıkışıp kaldım es ve böylece uzak makine (via vagrant) işlenmemiş bir durumda tedarik edilmişti. Bu nedenle, kılavuzu kullanmak zorunda kaldım export= sadece başarılı olmayı kolaylaştırmak için dpkg-reconfigure. O zaman sistem iyi.
Şunu söylemelisin: Makinen mi? Yoksa sadece bir kullanıcı girişiniz var ve sistem ayarlarını değiştiremiyor musunuz? (Evet, bunun gerçekten eski bir soru olduğunu biliyorum. Ve yanlış cevapların sonuçları korkunç)