Dizine nasıl bir dizin ekleyebilirim $PATH
ubuntu'da ve değişiklikleri kalıcı hale getirin mi?
Kullanım ~/.$PATH ayarlamak için profil
Bir yol belirlendi .bash_profile
yalnızca bir bash oturum açma kabuğunda ayarlanacaktır (bash -l
).Eğer yoluna koyarsan .profile
tüm masaüstü oturumunuz için kullanılabilir. Bu, metacity'nin bile kullanacağı anlamına gelir.
Örneğin ~/.profile
:
if [ -d "$HOME/bin" ] ; then PATH="$PATH:$HOME/bin"fi
Btw, bir işlemin PATH değişkenini ortamına bakarak kontrol edebilirsiniz /proc/[pid]/environ
([pıd] öğesini aşağıdaki numarayla değiştirin: ps axf
). E. g. kullanın grep -z "^PATH" /proc/[pid]/environ
Not:
bash
bir oturum açma kabuğu ayrıştırmadığından .profile
eğer ikisi de .bash_profile
veya .bash_login
var. -den man bash
:
~/ arar.bash_profile dosyasını ~/.bash_login ve ~/.profil, bu sırayla, var olan ve okunabilen ilk komuttan komutları okur ve yürütür.
Bakın aşağıdaki cevaplar hakkında daha fazla bilgi için .pam_environment
, veya .bashrc
etkileşimli oturum açmayan kabuklar için veya bir komut dosyası koyarak tüm kullanıcılar için değeri genel olarak ayarlayın /etc/profile.d/
veya kullanın /etc/X11/Xsession.d/
görüntü yöneticileri oturumunu etkilemek için.
Düzenlemek .bashrc
giriş dizininize aşağıdaki satırı ekleyin:
export PATH="/path/to/dir:$PATH"
Kaynak yapmanız gerekecek .bashrc
veya değişikliklerin etkili olması için oturumu kapatın / oturum açın (veya terminali yeniden başlatın). Kaynak için .bashrc
sadece yazın
$ source ~/.bashrc
Kalıcı tanımlamak için önerilen yer, sistem genelinde tüm kullanıcılara uygulanan ortam değişkenleri:
/etc/environment
(varsayılanın olduğu yer PATH
tanımlanır)
Bu, masaüstü veya konsolda, gnome terminalinde veya tty'de, yağmurda veya parlamada çalışacaktır;)
-
Düzenlemek için terminali açın ve şunu yazın:
sudoedit /etc/environment
(veya dosyayı kullanarak açın
sudo
en sevdiğiniz metin düzenleyicide)
Yeniden başlatmadan çalışmasını sağlamak için çalıştırın . /etc/environment
veya source /etc/environment
. Bu dosya sadece basit bir komut dosyası olduğundan, çalışacak ve yeni yolu atayacaktır. PATH
ortam değişkeni. Çalıştır'ı kontrol etmek için env
ve bakın PATH
listedeki değer.
İlişkili:
Ubuntu'daki kanonik yolun şu olduğunu düşünüyorum:
-
altında yeni bir dosya oluştur
/etc/profile.d/
sudo vi /etc/profile.d/SCRIPT_NAME.sh
-
oraya ekle:
export PATH="YOUR_PATH_WITHOUT_TRAILING_SLASH:$PATH"
-
ve yürütme izni verin
sudo chmod a+x /etc/profile.d/SCRIPT_NAME.sh
GUI ile daha rahat olan yeni başlayanlar için (benim gibi):
- Seninkini aç
$HOME
klasör. - Gitmek Manzara &rarrname; Gizli Dosyaları Göster ya basın Ctrl + H.
- Üzerine sağ tıklayın
.profile
ve tıklayın Metin Düzenleyiciyle Aç. - En alta ilerleyin ve ekleyin
PATH="$PATH:/my/path/foo"
. - Kaydetmek.
- Değişiklikleri uygulamak için oturumu kapatın ve tekrar oturum açın (Ubuntu'nun gerçekten yüklenmesine izin verin
.profile
).
Yalnızca belirli kullanıcılar tarafından kullanılabilen kalıcı ortam değişkenleri için. Ubuntu'nun resmi belgelerini şiddetle tavsiye ederim.
https://help.ubuntu.com/community/EnvironmentVariables
Yukarıdaki belgelere atıfta bulunarak, kurulumumu yaptım. Android SDK yolu-araçlar tarafından:
- yaratıcı
~/.pam_environment
giriş dizinindeki dosya. - içeriği şu şekildedir
PATH DEFAULT=${PATH}:~/android-sdk-linux/tools
. - yolları aşağıdakilerle ayırarak ek özel kullanıcı yolu eklenebilir: kolon (:).
- bu gerektirir yeniden giriş yap bu, oturumu kapatıp masaüstü ortamına geri dönmeniz gerektiği anlamına gelir.
Bu çizgiyi yerine koy. ~/.bashrc
dosya.
Bir terminal açtığınızda kaynak alır
düzenlemek: Aşağıdaki yorumlara dayanarak, tüm mermiler için geçerli olacak daha genel bir ayar için (vurduğunuzda dahil Alt-F2 unity'de), satırınızı ~/.profile
dosya. Bununla birlikte, muhtemelen her ikisini de yapmamalısınız, çünkü yol size iki kez eklenecektir. PATH
bir terminal açarsanız ortam.
Sistem genelinde ayarlamak için satırı ekleyin export PATH=/path/you're/adding:$PATH
sonuna kadar /etc/profile
.
Yalnızca oturum açmış kullanıcının dizinini eklemek için aynı satırı aşağıdakilere ekleyin ~/.bash_profile
.
Eklemeden .bashrc işe yarayacak, ancak yol değişkenlerinizi ayarlamanın daha geleneksel yolunun olduğunu düşünüyorum.bash_profile aşağıdaki satırları ekleyerek.
PATH=$PATH:/my/path/fooexport PATH
Göre bu konu ubuntu'nun davranışı RedHat ve klonlardan biraz farklı gibi görünüyor.
Terminalde, cd
-e doğru the_directory_you_want_to_add_in_the_path
echo "export PATH=$(pwd):\${PATH}" >> ~/.bashrc
Bu benim fikrim değildi. Şu anda yolu dışa aktarmanın bu yolunu buldum blog burada.
EnvironmentVariables - Community Help Wiki Bilmen gereken her şey var. Buradaki girdilerin çoğunun yanlış olduğunu veya en azından yöntemin önerilmediğini öğrendim. Bu, ortam değişkeninizi neden yaptığınıza ve her şeyi mahvetmeden tam olarak nasıl yapacağınıza bağlı olarak nerede değiştireceğinizi anlamanıza izin verecek harika bir bilgi parçasıdır (yukarıda belirtilen kötü tavsiyelerden bazılarını takip ettiğim gibi). Hoşça kalın ve tüm balıklar için teşekkürler!