Yükleme sırasında manuel bölümleme nasıl kullanılır?

Ubuntu kurulumu sırasında manuel bölümlemenin nasıl kullanılacağına dair tam Talimatları görmek istiyorum. Mevcut kılavuzlar (en azından burada bulduğum) sadece otomatik kısmı kapsar ve manuel kısma dokunulmadan bırakılır (veya son derece kısa ve resim içermez).

Bu durumu kamufle etmek istiyorum:

Boş diskiniz varsa

1. Ubuntu Yükleme medyasına önyükleme yapın. Bu CD veya USB çubuğu olabilir.
  2. Yüklemeyi başlatmak. 4. Adıma geçin ve "Başka bir şey" i seçin.:
  3. Diskinizi şu şekilde göreceksiniz: /dev/sda veya /dev/mapper/pdc_* (RAID case, * harflerinizin oluyorlar bizimkinden farklı)

"Yeni Bölüm Tablosu" nu tıklayın..." Artık diskinizde boş alanınız olduğunu göreceksiniz:

4. (Önerilir) Takas için bölüm oluşturun. Takas, Windows takas gibi gereksiz bellek sayfalarını saklamak için kullanılan bölümdür. Ayrıca hazırda bekletme için de kullanılabilir.

• Boş alan'ı seçin ve tıklayın +
    • Aşağıdaki resimdeki gibi parametreleri ayarlayın:Swap parameters

Hazırda bekletme modunu kullanmak için takas boyutunu fiziksel belleğinizden daha fazla ayarlamanız gerektiğine dikkat edin. Ayrıca, diskin sonuna yerleştirebilirsiniz, ancak bu nedenle yavaş olacaktır.

5. İçin bölüm oluştur / (kök fs). Bu, çekirdeğinizi, önyükleme dosyalarınızı, sistem dosyalarınızı, komut satırı yardımcı programlarını, kitaplıkları, sistem genelinde yapılandırma dosyalarını ve günlükleri içeren dosya sistemidir.

• Boş alan'ı seçin ve tıklayın +
    • Aşağıdaki resimdeki gibi parametreleri ayarlayın:Root fs parameters

10 - 20 GiB yeterli olmalı

6. İçin bölüm oluştur /home. Bu, kullanıcınızın dosyaları için dosya sistemidir: belgeler, resimler, müzik ve videolar. Windows'daki Kullanıcılar klasörüne çok benziyor.

Bunu 5. adımda olduğu gibi yapabilir ve hatta diğer fs türünü seçebilirsiniz (reiserfs yerine ext4 kullanmanızı öneririm. Basitçe, birincisi çok daha esnektir ve ikincisi daha hızlıdır)

7. (İsteğe bağlı) Aşağıdakiler için ayrı bölümler oluşturma /boot, /tmp ve /var. Boyutlarını ihtiyaçlarınıza göre ayarlayın:

• /boot 100 - 500 MıB olmalıdır
    • /var ve /tmp> 5 GiB olmalı
  8. Önyükleyici yüklemesi için hangi aygıtı seçeceğinizden şüpheniz varsa, varsayılan olarak bırakın. Yükleyici tarafından ayarlanacaktır. Ama bazen hata yapar. Bununla nasıl başa çıkacağın konusunda sana rehberlik etmeme izin ver:

• Yalnızca bir sabit disk kullanıyorsanız, seçin veya bırakın /dev/sda bozulmamış.
    • RAID olmadan birden fazla sabit disk kullanıyorsanız, sisteminizin önyükleme yaptığı diski seçin. Ayrıca başka bir disk seçebilir ve BIOS'u önyükleme yapacak şekilde ayarlayabilirsiniz.
    • Sisteminizin başlatıldığı RAID varsa, bu /dev/mapper/...

Tek bir bölüm değil, tüm diski seçtiğinizden emin olun!

Sonuçta, diskinizi böyle görmelisiniz:

Livewirebt'in yorumlarda fark ettiği gibi, kök bölümün MBR şema disklerindeki birincil bölüme yerleştirilmesi önerilir. Ancak, kişisel zevkinize aittir. Bazen koymak daha da iyidir /boot birincil dizin ve mantıksal bölüm üzerinde kök bırakın.

Hepsi bu! Şimdi tıklayabilirsiniz Install Now ve yüklemeye devam edin.

Windows yüklü içeren bir diskiniz varsa

1. Ubuntu Yükleme ortamından önyükleme yapın.
  2. Varsa takılı sürücüleri çıkarın.
  3. 4. Adıma geçin. "Başka bir şey" i seçin ve tıklayın Continue:

Bölüm tablosunu göreceksiniz. Şöyle görünecek:

1. Ubuntu için biraz yer açın:

• Windows sürücüsünü seçin (yükleyiciyi değil!). Haritadaki en büyük sürücü olmalı.
    • Tıklayın Change... düğme. Windows bölümünü boyutunun% 60'ına düşürün. Üzerinde biraz boş alan kalmanız gerektiğine dikkat edin (8 – 20 GiB yeterli olmalıdır).windows partition resize
    • İsterseniz, bazı bölümleri silebilirsiniz. Bu tıklayarak yapılır - düğme. Windows bölümünü silmeyin!

Ve Ubuntu için ~ 40 GiB tutulmalıdır. Tıklayın OK ve Continue diske değişiklik yazmak için.

2. Şimdi bölüm tablonuz şöyle görünmelidir:

1. Şimdi, 4 - 7 arasındaki adımlara devam edebilirsiniz. boş kurulumla ilgili bölüm. Takasın mantıksal bölüme yerleştirileceğine dikkat edin. Bu önemli değil, her durumda mükemmel çalışacaktır.

Windows 8 veya sonraki bir sürümünün OEM tarafından önceden yüklenmiş bir kopyanız varsa

Windows'un OEM yüklemelerine sahip bilgisayarlar genellikle 1 veya 2'den fazla bölümle gelir. Windows 8 ile başlayarak bölüm tablosu şöyle olmalıdır GPT, 4'ten fazla izin birincil bölümler.

1. Windows bölümünü yeniden boyutlandırma

Bunu yapmanın en az 2 yolu vardır:

• canlı medyadan
  • pencerelerde

A. Ubuntu canlı ortamından yeniden boyutlandırma

Gparted'i çalıştırabilir veya yükleyicinin yalnızca el ile bölümleme menüsünü kullanabilirsiniz.

B. Daha güvenli seçenek: Windows içinden yeniden boyutlandırma

• Windows bölümünü şununla yeniden boyutlandır Disk Yönetimi (çalıştırmak diskmgmt.msc).

starting <code>diskmgmt.msc</code> from Windows search

Windows bölümünüzü seçin ve "Sesi Küçült ..." içerik menüsünden.

enter image description here

Bu genellikle mümkün olan en aza indirgenir, Windows için daha fazla alan bırakmak için değeri ayarlamak isteyebilirsiniz.

enter image description here

• İsteğe bağlı olarak devre dışı bırakmak hızlı başlangıç etkinleştirilmişse ve Ubuntu ile Windows bölümüne erişmek istiyorsanız, muhtemelen hazırda bekletme modunu devre dışı bırakın. Koşmak powercfg.cpl ve şuraya git Güç Seçenekleri> Sistem Ayarları arasında "Güç düğmesinin ne yaptığını seçin".

starting <code>powercfg.cpl</code> from Windows search

2. Ubuntu için bölüm düzenini manuel olarak ayarlama

İlgili hata raporları

İlişkili

• Cevabım SU sorusuna: Windows 8.1 veya Windows 8'i OEM anahtarından temiz yükleme (şimdi Windows 10 için bilgi ile güncellendi)
  • İle şifrelenmiş bir bölüm ekleme pam_mount oturum açma sırasında (1, 2)

Eğer varsa md baskın

Nasıl oluşturulacağını ele almayacağım mdadm diziler burada. Var bir sürü makale internetin etrafında. Bununla birlikte, önemli bir sorun var: Ubiquity ınstaller, canlı oturumda oluşturulan dizileri hesaba katmaz, bu nedenle bu diziye yüklendikten sonra muhtemelen önyüklenemeyen bir sistem elde edersiniz.

1. Benimki gibi bir kurulum oluşturun:

$ sudo fdisk -lDisk /dev/sda: 160.0 GB, 160041885696 bytes...   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System/dev/sda1            2048   156299263    78148608   83  Linux/dev/sda2       156299264   311556095    77628416    7  HPFS/NTFS/exFAT/dev/sda3   *   311556096   312580095      512000   83  LinuxDisk /dev/sdb: 80.0 GB, 80026361856 bytes...   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System/dev/sdb1            2048   156301311    78149632   83  LinuxDisk /dev/md0: 160.0 GB, 160048349184 bytes...Disk /dev/md0 doesn't contain a valid partition table

Tahmin edebileceğiniz gibi, ben yarattım /dev/md0 mdadm gelen dizi /dev/sda1 ve /dev/sdb1. Şimdi boş. Üzerine bir şey takalım.

2. Üzerinde bölümler oluşturma /dev/md0 istediğin gibi:

Önemli: Yüklemek /boot bölümlerden birine dışarıda GRUB desteklemediği için dizi mdadm. Benim durumumda, bu /dev/sda3. Sisteminizin daha hızlı önyüklenmesini istiyorsanız, diskin başına yerleştirilmelidir.

3. Ubuntu'yu yükleyin. Tıklayın Continue testing. Veya yeniden başlatın ve initramfs istemine bakın ;)

4. Şimdi, yapmalısın. chroot kurulu sisteme girin ve kurun mdadm:

sudo mount /dev/md0p6 /mntsudo mount /dev/md0p5 /mnt/homesudo mount /dev/sda3 /mnt/bootfor d in /dev /proc /sys /run; do sudo mount --bind $d /mnd$d; donechroot /mntapt-get install mdadm

Yükler mdadm önyükleme sorununu çözmeli.

Aşağıdaki yardım var mı? (üzgünüm, bunu yorumlamak için yeterli temsilcim yok).

Şimdi Ubuntu 11.04'ü kuracağımızı ve kurulum işleminin ilk aşamasında Sürücü alanı tahsis et ekranıyla karşılaşacağımızı varsayalım (kurulum sürecindeki en önemli adım). Sürücü alanı ayır ekranında, Disk sürücünüzü el ile bölümlemek için başka bir şey seçin.

Bir sonraki ekranda Windows Xp için sda1 bölümü ve boş alan gösteriliyor, Şimdi Ubuntu 11.04'ü yükleyeceğiz, bu yüzden / bölüm oluşturmamız ve Değiştirmemiz gerekiyor.

Bölüm Oluştur / Oluştur:

Boş alan'ı seçin ve Ekle düğmesine basın.

Ubuntu 11.04 yaklaşık 4.4 GB gerektirir, Bu nedenle 4.4 GB'den daha büyük bir değer yazmalıyız. Burada benim durumumda 6000 MB, yani 6 GB koydum.

"Olarak kullan" dan Ext4 günlük dosya sistemini seçtim.

"Bağlama noktasından" seçtim /.

Bölüm oluşturmak / oluşturmak için Ekle düğmesine basın.

Takas Oluştur:

Önceki ekranda boş alan'ı seçin ve Ekle düğmesine basın.

Takas çok fazla alana ihtiyaç duymaz. Benim durumumda 500 MB koydum

"Olarak kullan" dan Takas alanı seç

Bağlama noktasına gerek yok.

Takas oluşturmak için Tamam düğmesini tıklatın.

Yüklemek:

Şimdi /, partition ve swap var, bu yüzden yüklemeye hazırız.

Yükleme işlemini başlatmak için Şimdi yükle düğmesine basın.

Ubuntu kurulumunda manuel bölümleme

Windows'u ayrı bir bölüme yüklemek için, bu, "Ubuntu'yu yanlarına yükle" seçeneğinden oldukça açıklayıcı olmalıdır, ancak aşağıdaki hatayla karşılaşabilirsiniz.

Mevcut bölümünüz (Windows) solda, Ubuntu sağda. Bu, çift önyükleme için başka bir bölüm oluşturmak üzere bir bölümü küçültürken standart sıradır.

Ubuntu'yu bir bölüme Windows yüklü olarak yükleme

Bölüm, gparted'de Kullanılan "bilinmeyen" i gösterir

Bu bana 17.10'da oldu çünkü Windows 10 Lenovo P51'im Mantıksal Disk Yöneticisi (LDM) Bölümü kullandı.

Çözüm, bölümü gösterildiği gibi Windows'un içinden küçültmekti: https://askubuntu.com/a/521195/52975

Daha sonra Ubuntu'yu tahsis edilen boş alana yükleyebilirsiniz.

Diski tam olarak küçültemiyor

Sonra ikinci soruna çarptım: Windows, bölümde 400Gb boş alanım olduğunu söyledi, ancak yalnızca 250gb'yi küçültebildim.

Çözüm pencerelerin içine girmekti ve:

• Sayfa Dosyasını Devre Dışı Bırak (AKA Windows 'takas)
  • Sistem Korumasını Devre Dışı Bırak

olarak belirtilen at: https://superuser.com/questions/1017764/how-to-shrink-a-windows-10-partition/1060508#1060508

Sonra yeniden başlattıktan sonra, onu tamamen küçültmeme izin verdi.

‘Normal’ yükleme yöntemi için şu soruyu deneyebilirsiniz: system installation - How do I install Ubuntu? - Ask Ubuntu

Ubuntu’yu çift önyükleme modunda yüklemek için [this] kullandım (How To Install Ubuntu Along With Windows - It's FOSS /) bağlantı. Bilgisayarımda zaten windows 7 ve Windows 10 vardı ve Ubuntu’yu ayrılmamış 100 GB’lık bir alana yüklemeye çalışıyordum. Talimatlar benim için çok düzgün çalıştı. Özellikle bölümleme yaparken ekran görüntüleri gerçekten çok önemliydi.

Birçok kişi bu rotaya gitse de (ve iyi çalışıyor), bağımsız bir gparted dağıtımını önyüklemeyi ve önce tüm bölümlememi yapmayı tercih ediyorum. Özellikle her şeyi “yapması” ve diske herhangi bir şey yazmadan önce nasıl ortaya çıkacağını göstermesini seviyorum. Bu şekilde, “oops” demek kolaydır ve bir hata yaparsanız veya ayrıntılardan herhangi biriyle ilgili fikrinizi değiştirirseniz baştan başlayın.

Bu açıklama 16.04’te şu durumlarda çalışmayabilir: - yükleme EFI modundayken; - önceki bir Windows yüklemesi var; - özel bir bölümleme oluşturmak istiyorsunuz. Özgün bölümlerin bazılarına dokunulmadan kalacak şekilde diski bölümlere ayırmaya çalışırken, zorla efı yüklemesi hakkında uyarı verirken komutları çalıştırmadan önce yükleyici askıda kalır. (bu hataya bakın https://bugs.launchpad.net/ubuntu /+source/ubiquity/+bug/1433310). Bu olduğunda, diskteki bölüm tablosuna henüz dokunulmaz, ancak yükleme, bilgisayarı yeniden başlatmaktan başka bir seçenek olmadan tamamen durdurulur

Merhaba, bu gerçekten ubuntu yükleme rehberi için harika bir konudur. Ancak, EFI modunda yükleme yaparken ne yapacağımı anlayamıyorum.