Yumuşak veya sembolik bir bağlantı nasıl oluşturulur?

P4v'yi kuruyorum /opt, ama /usr/bin benim yolumda. P4v için yumuşak veya sembolik bir bağlantı oluşturmak mümkün mü /opt -e doğru /usr/bin, bu yüzden o zamandan beri "p4v" yazabilirim /usr/bin yolumda mı?

Görmek man ln.

Sembolik bir bağlantı oluşturmak için /usr/bin/bar orijinal dosyaya başvuran /opt/foo, kullanma:

ln -s /opt/foo /usr/bin/bar

Yukarıdaki komutu root olarak uygulamanız gerekir (örn. sudo).

Hata, komutu yanlış yazmanızdır. Doğru yol şu şekildedir

ln -s /<full>/<path>/<to>/<file> /usr/local/bin

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2001697

'P4v' yürütülebilir dosyası / opt / bin / p4v konumundaysa, basitçe çalıştırabilirsiniz:

sudo ln -s /opt/bin/p4v /usr/bin/p4vsudo chmod ugo+x /usr/bin/p4v

Yolunuza / opt / bin (veya yürütülebilir dosyanın bulunduğu her yerde) eklemek daha iyi olur:

echo "export PATH=\$PATH:/opt/bin" >> ~/.profilereset

Yazılımın konumunu buradan kontrol edin.

which application-name #replace for the application you are looking for

örneğin

which skype

çıktı bu olacak.

/usr/bin/skype 

Yumuşak bağlantıyı oluşturmak için. örneğin, aşağıdakiler için yumuşak bir bağlantı oluşturmak istiyorsunuz: skype masaüstünüzde

ln -s /usr/bin/skype ~/Desktop/

Hakkında daha fazla bilgi için ln.

man ln

veya

ln --help
ln -s -n ./TargetDirectory ./Nickname

Not Bu, her iki düğüm de aynı ağaçta altındaysanız çalışır. Göreli notasyonu kullanabilirsiniz

• -s komutu onu sembolik bir bağlantı yapar
  • -n klasör tipi sembolik bağ oluşturmayı mümkün kılar

Bu şablon benim için yukarıdaki cevaplardan daha yardımcı oldu. Muhtemelen daha doğru değil, sadece daha az kafa karıştırıcı:

ln -s <path/to/real/file-or-folder> <symlink path>

Sadece parçaları değiştirin <>'s

Eğer diyorsa target is not a folder demek klasör adlarında boşluk eg: New Folder bir boşluk var

Yolu düzenlemeniz ve ters eğik çizgi eklemeniz gerekir \ yollardaki her boşluktan sonra

örneğin:

ln -s /opt/bin /usr/var/New\ Folder

Bağlantının olmasını istediğiniz yere gitmenin ve ardından bağlantıyı kullanarak oluşturmanın daha kolay olduğunu buldum sudo ln -s /path/to/source/file, yapmaktan daha ln -s target source.

Senin durumunda yapardım. cd /usr/bin sonra sudo ln -s /opt/bin/pv4. Benim durumumda diğer yol işe yaramadı.